Solig tur

Vi passade på och gick ut o gick när solen var framme, underbart och nu kan mamman också promenera lite längre sträckor utan att sviter från förlossningen gör sig påmind. Åtminstone orkade hon lite mer än en timmes promenad idag. Lillskrutt var vaken när vi tog oss ut och kämpade länge att hålla sig i samma status, himla intressant det där att åka vagn. Han gillar den än så länge! Men man vet ju att sådant kan ju ändras, hoppas inte..
Dock är det inte mycket vägar man har att välja emellan att promenera på vintertid, riktigt tråkigt - måste nog införskaffa bärsele ändå för att kunna ta sig fram överallt och variera sig lite.

När vi kom hem igen var Mileon härligt rosig om kinderna - jag var lite orolig att han skulle vara kall om händerna som han envist skulle ha uppe istället för nere i fällen, men han var lagom tempererad. Är ju lite svårt att veta emellanåt hur pass man ska klä dem. Nu åker han ju i mjukliften med långärmad body, byxor o strumpor. Sockor, vantar, nallemössan och PO.P overall. I mjukliften lägger jag i lammfäll. Mjukliften drar jag inte igen helt o hållet. Han verkar ju rätt varmblodad ändå.

Lillskrutt vaknade när vi kom hem, tog in honom men han var så kinkig - kombination av trötthet, pruppar på tvären och hunger. När allt var åtgärdat så fick han sova igen, medans mamman o pappan var duktiga här hemma och storstädade.

Men som sagt, det är UNDERBART att komma ut när solen skiner och man inte fryser rumpan av sig! Ibland är det svårt o få tummen ur - det är ju lite omständigt o komma iväg - men väl ute så är det så skönt.

Nu ska mamman här leta efter bärsele på nätet, läsa lite och kanske klicka hem en. Kommer få nippran av att behöva gå samma väg varje gång man vill ut o gå här hemmavid.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vi har en bärsele som vi inte använder längre. Dock är det inget extra stöd för ryggen på den. Den är ljusgrå och säljes för ett par hundra:)

2011-01-29 @ 21:37:33
Postat av: Emelie

Vi har en ergobaby, skitbra tycker jag när man väl lär sig alla små "hemligheter" manducon är liknande som ergon de är mycket bättre än babybjörn om man ska se till hur barnet sitter.

Tror dessutom att man kan använda de andra selarna längre än björnen.



En annan skillnad är att på ergon och kanske även manducon så måste barnet sitta mot den som bär, men kan sitta på ryggen, magen och sidan.

I babybjörn kan barnet sitta både innåt och utåt, dock så kan det inte sitta på ryggen eller höften, åtminstone inte på den selen vi provade på affären.



Saken med ergon är att man måste ha ett ilägg i selen då barnet är väldigt litet, under 6kg.

Embla hade sitt ilägg en gång iom att hon är för lång för det, manducon har ett inbyggt ilägg som man bara knäpper fast innuti.



http://1.bp.blogspot.com/_nMvIcBj9HvA/TSJalz-W3FI/AAAAAAAABBc/JPSH4MMua7k/s1600/DSC_4627.JPG



Vi använde vårt ilägg några få gånger och det finns det ilägg vi har är av utgående sortiment så vi fick köpa den för halva priset, annars finns det selar där ilägget ingår men vi ville ha en lättare sele och valde perfomance-selen.

2011-01-30 @ 11:36:23
URL: http://kronsten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0