Gla´ midsommar!

Vi har haft en mysfrukost med nybakade frallor, Mileon åt sin gröt i ett naffs han! Efter vilan så ska vi ta och göra oss iordning och åka o kika på midsommarfirande med resning av midsommarstång och andra aktiviteter. Vädret är väl sådär, men det regnar inte (än så länge!).

Ser att ni är några som gärna vill ha recept, absolut - här kommer dem:


Jordgubbspannacotta, 2-3 portioner

1 ½ gelatinblad
En stor näve jordgubbar, färska eller frysta
3 dl grädde
1 tsk socker
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna och lägg ner i kastrullen. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna gubbarna lite extra med en slev. Ta kastrullen från värmen och sila smeten, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma jordgubbsgrädden. Fördela i portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan stelnat.



Skagencheesecake

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

 

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

 

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
Dill

 

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

 

 

Ja det är väl bara o hoppa ur trasorna och bli människa här, ha en underbar midsommar!!


Kommentarer
Postat av: Alexandra

Ska jag prova vid något tillfälle!

2011-06-25 @ 15:26:20
URL: http://ahlbergsliv.blogg.se/
Postat av: Sara

Tusen tack för recepten, känner hur jag blir sugen på att testa att göra det här, funderar nu bara på när det kan passa ;-)

2011-06-29 @ 22:41:44
URL: http://lillaunderbarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0