För och nackdelar

Ja det finns verkligen för och nackdelar med allt! Det har man verkligen fnulat på de senaste dagarna och tyvärr - även märkt av på andra nivåer. Jag trivs jättebra där vi bor, sedan är det fint att släktgården får leva vidare. Må det vara urtrist vintertid när man har barn o vagn, då är det inte många promenadslingor man kan ta häromkring. Men mycket nackdelar väger upp det positiva som finns.
En nackdel vi fått kännt av ett antal gånger det här året är att med egen brunn blir man rätt handikappad när pumpen till den felar. Att stå utan rinnande vatten med en bebis är ingen höjdare alls. Tålamodet tryter fort och man går runt o fräser åt varandra. Vår allt-i-allo, Mileons farfar som alltid rycker in och hjälper oss - är uppe i fjällen och kommer åter i slutet av nästa vecka. Pappan har verkligen försökt det han kunnat här hemma, men icke. Förmodligen måste man ner i brunnen och kolla läget på rör o pump, lattjo. Har vi otur måste det grävas upp rör - aningens svårt med tjäle kvar i backen.

Det känns som vi inte kommer ha vatten på år och dar här hemma, och det stör en enormt. Man tappar helt lusten att laga mat, för det blir ju faktiskt disk då, och det tar onödigt på det vatten vi har i dunkar.

Man prioriterar det viktigaste, Mileon ska ha vatten till sig själv o rengöring av nappflaskorna, vi har vatten att dricka och tvätta oss med. Katten ska ha vatten. Det går åt en hel del vatten av bara detta.

Får se hur länge man står ut, får emigrera till Mileons farmor o farfar annars.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Trist när saker och ting inte fungerar som det ska och särskilt när det gäller vatten, det är man ju liksom beroende av.

2011-04-01 @ 11:20:41
URL: http://ahlbergsliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0