Sjukgymnast

Efter en riktig skruttförmiddag med alla dessa magknip som väcker lilleman stup i kvarten packade vi ner han i bilen och åker till sjukhuset för att träffa sjukgymnasten Johanna. Såklart somnar Mileon på vägen dit, djupt förstås. Och får väckas upp för att gympa lite under värmelampan i bara blöjan. Först nyvaket förundrad men kommer igång o viftar o sparkar, visar hur stark han är i nacken och snackar lite med Johanna.

Mileon har ju en favoritsida, detta har bytts några gånger sedan födseln, vänster, höger och nu vänster igen. Måste motivera han o kika mer till höger, inte det lättaste - vi har ju kämpat med dessa sidor fram och tillbaka. Förut var det ju enklare då man bara kunde lägga honom i sängen/vagnen och bulla upp honom så han inte kunde tippa tillbaka - nu vägrar han ju sova mer än på mage dagtid - och vänder jag hans huvud då i sömnen vänder han snabbt tillbaka, fortsätter man sådär så vaknar han. Kvällen så sover han på mig, då kan jag justera hans huvud rätt utan att han vaknar. När han sover djupt så glider jag ner han försiktigt och han sover på rygg jämte mig - funkar det utan att han vaknar så somnar ju även jag - och då har man ju ingen koll på vilken sida han ligger på. Så får se om hon ser någon förbättring till nästa gång då. Vi får leka o motivera honom så gott det går. Även möblera om så han sover rätt i sängen med - han tenderar ju att titta mot mig när han väl ligger jämte mig och det är ju favoritsidan.

Och så har han en stelare arm, så armlekar ska vi göra emellanåt med för att mjuka upp.

Ska dit igen om någon månad, kanske är han lite alertare då ;-) Var rätt kul och se han samarbeta med Johanna, som för övrigt var trevlig och duktig.

Lilleman har verkligen en skruttdag idag, magen spökar - den har ju varit relativt lugn på sistone, lite magknip som gått över fort men nu verkligen hugger det i magen på honom. Han skriker hysteriskt mellan varven och vi är tillbaka i träsket, hu o ve. Får se om det är något tillfälligt eller om det är o bita ihop igen. Snart kväller för oss så hoppas det blir en lugn natt. Väcktes tidigt imorse av skrutten som hade så ont o besvärligt med magen, så höll det på fram o tillbaka tills vi klev upp så man har inte sovit alltför väl - så lite sömn vore ju trevligt efter denna skrikdag :-(

Kommentarer
Postat av: Emma Ryyti

Stackars skruttens lilla mage, det är inte lätt när dom har ont, och man blir så otroligt maktlös! Hoppas han blir bättre!



Åh, Johanna gick ju vi också till, jag tycker hon var riktigt proffessionell, alla kategorier! Suverän! Venla har ju också favoritsida, höger, och hon skiftar då inte, så hennes huvud ser ut att ha blivit klämt i dörren, helt platt på högern! Tror och hoppas vi får hjälpmedelskudde från Uppsala, om vi bara får kontakt med sjukgymnasten där!



KRAM

2011-03-10 @ 19:49:22
URL: http://emmaryyti.blogg.se/
Postat av: Nori

Åh, hoppas natten blir bättre så ni får välbehövlig vila allihop.



Lilla J hade också en favoritsida. Ni har säkert fått en massa tips, och här kommer ett till! Eftersom de små tillbringar så mycket tid på skötbordet så fixade vi med spegel och leksaker mot den andra sidan för att uppmuntra vridningar mot den sämre sidan.

2011-03-10 @ 19:57:45
URL: http://nori.bloggplatsen.se
Postat av: Nathers

Armhävningar nästa då. För Mileon alltså ;) Annars kan han ju dansa lite till Wii:et, haha.

2011-03-10 @ 22:26:12
Postat av: Alexandra

Vad jobbigt med magen, tänk att det inte ger sig. Jag önskar att det ger sig snart!

2011-03-11 @ 10:21:26
URL: http://ahlbergsliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0