Utslag

Igår upptäckte vi små utslag lite överallt på Mileon, tänkte att det ena avlöser det andra - avvaktar och ser. Idag är dem inte speciellt många fler, men dem är ju lite varstans på hans kropp. Googlade lite snabbt medans buslort kravlade runt i vardagsrummet och försökte sig på hyss (självklart får jag slänga mobilen åt sidan för att rädda både han och prylar, påminnelse - dags att börja barnsäkra ordentligt!!).

Fick då fram att utslagen kunde vara från tredagars feber - vilket med stor säkerhet kan vara det han haft nu. Att febern han hade inte enbart var för tandens skull utan för just tredagarsfebern och kombon gjorde väl så han fick så grym hög temp (högsta uppmätta 41,6). Han var ju relativt pigg ändå, åt hyffsat bra.

Han kliar inte på utslagen, så vi får väl se om detta stämmer. Eller möjligen en reaktion på sköljmedel, har tillsatt en gnutta sköljmedel med parfym i när vi tvättat på sistone då vi fått problem med svavelhalten i brunnen - ni kan tänka er hur "gott" det luktar med parfymfria medel. När man torkade tvätten så luktade det fis deluxe här hemma. Lägger dem sig inte får jag prova tvätta om hans kläder i parfymfritt igen. Lattjo!

_________________________________________________________________

Tredagarsfeber

Inkubationstid: 5-10 dagar

Symtom
Febern kommer mycket snabbt och kan stiga ända upp till 40 grader, utan att barnet verkar må särskilt dåligt. De flesta barn äter och leker nästan som vanligt. Hos vissa barn svullnar ögonlocken och lymfkörtlarna i nacken. Hosta, blåsor i munnen och diarré är andra vanliga symtom vid tredagarsfeber.
Efter tre till fyra dagar sjunker plötsligt febern och ersätts av ett utslag på bröstkorgen som sedan sprider sig till armarna, benen och ansiktet. Utslaget kliar inte och försvinner igen efter ett par dagar, ibland redan efter ett par timmar. Kopierat från http://www.alltforforaldrar.se

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Du, kan det inte vara värmeutslag? tänkte på att han varit varm och svettig?

2011-09-02 @ 19:55:34
Postat av: Sara

Jag tycker att det låter som tre dagars febern.

2011-09-02 @ 23:05:36
URL: http://lillaunderbarn.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag kan lägga upp en bild hur Alice såg ut när hon hade tre dagars feber så kan du jämföra. om du vill mao?



Men jag tycker att det låter som tre dagars febern när du beskriver.

2011-09-03 @ 22:06:26
URL: http://fullfartmedtvabarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0