Tack

...för högkostnadsskydd! Satt och kikade inloggad på apoteket för att checka av om de lagt ut recepten, vilket de gjort. Lika bra att knalla iväg o köpa allt med tanke på att det kan vara beställningsvara på vissa saker.
Vårat första försök med bara medicinerna kommer gå på 10.079,50:- Så jag har för närvarande 1.429:- kvar till högkostnadskyddet går in så det blir väl den summan man ska betala, en skillnad mot den första summan.

Annars är det stiljte, bara att invänta mens för att få börja köra igång. Känns långt bort just nu.

I startgroparna

Idag har vi avverkat ett möte på Repro, pratade en stund med Johannes och tog upp det här med hormoner och med en mamma som har en cancersjukdom som är ärftlig - huruvida stor risk det är just med hormonbehandlingarna och så. Blev lite lugnare.

Hoppa upp i gynstolen och kollade äggstockarna med alla blåsor, fanns några stycken så Johannes beslutade att vi kör på den korta metoden. Maken fick skriva under papper iom spermiedonator, att han tar på sig ansvaret och medveten om allt kring det.

Fick schema och en massa info som snurrade mest runt. Försökte memorera och det gick väl sådär, får tjuvkika i schema ;-) Och så blev det sprutlektion, helt okej fram till sköterskan säger att nu ska du testa på dig själv. Genast blev man svettig om händerna! Men var rätt lugn, är ju inte rädd för sprutor - var mest den där kanten att hoppa ifrån att sätta en spruta i sig själv. Väl över kanten så kändes det jättebra, hoppas det gör det sen med ;-)

Så, eftersom min mens kom den 16/10 så får vi invänta nästa mens. Då ska vi höra av oss till Repro för att få startdatum för sprutor. Kommer köra Gonal-F spruta på kvällarna, dos 150. Och 5:e sprutdagen ska jag även ta Orgalutran spruta på morgonen. Och så blir det blodprov och ultraljud på sprutdag 6 för att se hur det står till, om man behöver ändra på doserna något. Så blir det mer sprutor och fram till Ovitrellsprutan.

Då är det nästan dags för äggplock, jag hoppas man blir ordentligt smärtstillad. Detta är den värsta biten enligt mig. Så blir det vagitorier som ska tas 20 dagar framåt. 2-3 dagar efter ÄP blir det återinföring om det blivit något lyckat befruktat ägg. Ska helst vara kissnödig, känns ju lagomt.. kommer inte vara så skönt då jag är så känslig. Men det går ju fort.

Så, sen blir det en lååång väntan. Mens eller ett plus på stickan.

Meeeeeens?!

Det slog mig imorse att på Måndag ska vi på IVF samtalet och jag har NOLL koll på min menstruation. De vill väl veta var jag ligger i cyklen. Aningens pinsamt. Så ska luska lite och därför kikade jag in här för att kolla om jag hade skrivit något.

Är så osäker om jag haft en eller två menstruationer sedan Juli eller inte. Det borde vara dags nu iallafall men det har blivit helt knepigt sen spolningen. Dags att luska lite till, jag som annars alltid skriver upp...

RSS 2.0