Vagnen hemma

Efter barnmorskan och ett annat ärende så åkte vi raka vägen till posten för att hämta ut vagnen. Sedan försökte vi oss på att gå runt på köpcentrumet o jaga julklappar men vi hittade typ... ingenting! Hem och maken kastade sig nästan över kartongen på en gång ;-) Han monterade ihop vagnen smidigt själv utan bruksanvisning. Bra att ha en logisk o enkel vagn! Nöjda o belåtna rullade vi den fram o tillbaka.

Ställde ner den i källaren så länge, just nu finns ju ingen plats alls - sedan så har vi katten som förmodligen skulle inta den som första säng.

Efter en dag med (för mig) mycket promenerande så fick jag så jag teg på kvällen, ack vad sammandragningar o förvärkar jag fick!

Idag har jag öppen kran mellan benen känns det som, aldrig varit med om vattnigare flytningar! Satte på mig rejält trosskydd så får vi väl lukta oss fram om inte annat. Men tror bara det är flytningar iallafall. Man blir bara så förvånad över hur mycket det kommer på en gång och så ofta.

MVC besök (v. 34+1)

Blodtryckskoll, 137/92 - undertrycket ligger som tidigare kollen. Så det blir en till sväng till barnmorska för koll på Torsdag. Urinprovet vissade ingen äggvita heller, men de vill ändå ha uppsikt över mig.

Eva kände lite på magen och var nyfiken hur lillskrutt låg - såklart är rumpan på sniskan, huvudet upp ;-) Lyssnade på hjärtljuden med efter det och nog allt var det högre än vanligt - en irriterad liten plutt där inne efter man bökat med en sådär.

Lite i taget

Har pysslat lite i dagarna här hemma, ett försök till julpynt och sedan har det faktiskt blivit lite bakande också. Otroligt med tanke på hur lite energi man äger numer, men det har funkat. Så nu ska jag bara vagga mig iväg o fixa julblommor sen är pyntandet överstökat. Bakningen blev en sats med mjuka pepparkakor, lussebullar och syltkakor. Så sugen på o fixa julgodis men vet med mig att det tar slut snabbt så jag väntar ett tag med det.

Imorgon är det blodtryckskontroll igen, sen ska vi hämta VAGNEN och även försöka få presenter o julklappar inköpta. Så har vi det gjort och slipper trängas med all hysteri som blir allt närmare jul..

Donat hela dagen och det känns i kroppen, nu blir det en dusch och sen ska jag fixa adventsfika med äppelglöggen. Spännande - är nyfiken på om det går hem hos mig.

v. 35 - 34+0


Detta boande

Jag boar nog inte mycket alls i jämförelse med andra, det är lite svårt att boa när man lever i byggdamm. Renoveringen pågår ännu med andra ord. Fast i andra rum.

Något jag börjar läsa mer o mer på andra bloggar så ser jag att det inte bara är piff o pill gällande bebissaker utan även stökande i köket, det lagas mat som fryses in och det är fikabröd och matbröd och... Jag bara häpnar! Av förundrar hur alla ORKAR. Hur orkar ni?! ;-)

Med ens blir jag såklart sugen på att fixa storkok så man har några rejäla matlådor, baka o fixa så man kan bjuda på (eller smygäta själv?) vid besöken som förmodligen kommer i strid ström efter lillskrutt anlänt. Men vart är den där sista gnistan till att lätta rumpan och göra slag i saken? Hm....

Grahamsbullar är ett måste, även en mindre sats med lussebullar, vanliga bullar, kakor (om man nu hinner frysa in dem innan dem är uppätna...), julgodis...  Ja vad mer?

Dock har jag fryst in lite mat som blivit över senaste månaden, men för att hitta det bland allt annat bråte i frysen så vart man ju tvungen att frosta av frysen - nu är det tack o lov klart! Var hittar man orken? Finns det på burk? ;-)


BM ringde

Barnmorskan ringde i förmiddags efter att ha pratat med läkaren på spec. mvc. Så fick inbokat en extra tid för blodtryckskoll nu på Måndag, dock skulle Eva ta mig då Gunilla själv befinner sig i Ockelbo på Måndagar. Min andra tid på Torsdagen skulle vi behålla så får vi ta ställning om den behövs då med om trycket fortfarande är högt.

Evigt springande på mig där! Men bättre o kolla för mycket än för lite. Jag hoppas blodtrycket är mer okej nästa gång.

Virrigt värre

Tycker tyvärr det hafsas fram på våra mvc-besök - hepp hepp hepp o hej då! Jag trodde i min enfald att det skulle diskuteras förväntingar inför förlossningen då hon sa det förra gången. Men inte då, nu skulle det inte tas upp förrän i v. 36.

Vet ju inte ens hur det kommer bli, om det ens blir en vanlig förlossning eller inte? Allt känns bara så virrigt och flamsigt. Frågade när bebis låg på tvären igen hur länge till den får ligga så, var ju plumpt svar att ja någon vecka till... Jaha... Sen brukar de bli vändningsförsök men inte förrän i v. 38.. Jaha... alltså om den misslyckas så blir det kort därpå ett kejsarsnitt med andra ord?? Frågan är ens om jag skulle få genomgå ett vändningsförsök med den bakgrund jag har. Men detta får helt enkelt visa sig om bebis fortsätter trivas på tvären, den verkar möblera duktigt än iallafall.

Vill iallafall tacka er som kommenterade på det inlägget om förväntningar, tycker det är svårt att föreställa sig hur man reagerar, vad som kan hända o ske. Så får jag vara med om en riktig förlossning får det bli som det blir - man får helt enkelt förlita sig på barnmorskorna. Sedan känns något fel på vägen får man ju säga ifrån, så är det ju.

Inte ens pratade vi om bäckenet denna gången heller, som hon sa att vi skulle ta med. Som om en annan har koll på allt, jag har ju världens sämsta minne numer. Och hon verkar bara skumma igenom anteckningarna hon gör.

Är allt lite besviken och att jag inte litade på känslan från början när hon satt brevid min förra barnmorska, och bytte till en annan. Men nu känns det tok för sent.

MVC besök (v. 33+4)

Blodtryck: 130/93
Glukos: inget taget
Hb: inget taget
Vikt: totalt +10,7 kg sen inskrivningen
SF: 29
Bebis hjärtljud: 140


Undertrycket högt igen, och kommer få ta nytt tryck nästa vecka redan. Känner diffus huvudvärk, vet inte om det är av trötthet - påvisade inga proteiner på snabbtestet.
Pratade lite om sammandragningarna/förvärkarna, dem gör ju ont - men mest har jag utav blåsan. Barnmorskan skulle ta upp detta med spec.läkaren, förmodligen får jag en tid dit.
Bebis ligger i tvärläge igen dessutom, så SF måttet står still. Bara någon vecka på sig nu o vända sig rätt o fixera sig.
Så nästa vecka, samma tid återigen besök. Och så fick vi tid för första föräldrautbildningen, 8/12. Har redan sagt vad jag tycker om det, men men.

Förväntningar inför förlossning

Det är något vi ska ta upp och skriva in i journalen hos barnmorskan nästa gång imorgon, blev ju informerad att detta skulle tas upp till nästa gång så kunde jag fundera hur jag helst skulle vilja ha min förlossning.

Men...? Visst kan jag rabbla ditt o datt, men frågan är om det blir så? Är väl mer om man oroar sig mycket över något och vill ta upp det, så barnmorskorna på förlossningen vet om "big no no's".

Jag är nog mer en sådan som "tar det som det kommer". Är väl lite skeptisk mot sterila kvaddlar. Är inte emot lustgas eller epidural om jag nu behöver det. Känner man sig bekväm i förlossningskedet och får fortfarande bada så gör jag gärna det, alt. duschar. Och säger jag att jag vill gå på toa för jag är kissnödig så bör jag få göra det utan knussel, det kommer bara öka på min ångest iom min sjukdom. Någon direkt ställning är jag inte emot heller, vill gärna pröva på olika och hoppas man orkar promenera runt mycket för att låta tyngdlagen göra sitt.

Det är väl det enda? Hm... tycker sånt här är svårt. Har ni funderat på den här biten?

Dåligt!

Ringde mvc för att checka av med föräldrautbildningen, men den blir inte av imorgon som det var planerat - då den andra barnmorskan som ska vara med o hålla i det hade fullbokat. Så första träffen blir 8 December! Galet, för dem har knappt funderat hur dem ska lösa när de andra träffarna ska vara - och så kommer jul o nyår där emellan. Tjena liksom..

Må det vara många par som väntar i februari i den grupp vi ska vara i - men vi som ska ha i januari då? Vi hinner knappast fullgöra utbildningen. Nä, uselt planerat iallafall. Man blir inte direkt förvånad gällande min barnmorska, har inte koll på något..

Ska ringa BB för att boka in oss på rundvisning också, det har jag helt glömt bort!

Vagn på vääääääg

Fick ett mail ifrån barnvagnsleverantören tidigare idag att nu är ordern skickad, så då har den kommit i rättan tid från fabriken då. Så är det bara några dagar till så har vi det hemma! Spännande, känns som evigheter sedan vi beställde. Men det var det ju inte :-)

Får allt ta och göra lite plats åt lillskrutts första fordon här hemma.

Liten check

Satt o surfade lite på familjeliv och läste en fråga i en tråd som fick mig lite frågetecken själv, jag har ju köpt på mig en hel del på loppisar osv - och har inte någon direkt koll exakt mycket kläder jag har i varje storlek. Frågan löd hur mycket plagg man hade i dem första två storlekarna, dvs 50 o 56.

Plockade fram och fotade dem.


5 par byxor i strl 50 och 11 par i strl 56. Totalt är endast 3 byxor på bilden nya och inte begagnade.
6 stycken bodysar i strl 50, och 1 body i strl 44. 14 bodysar i strl 56 varav 3 är kortärmade. Totalt 6 stycken bodysar på bilden är nya.
2 pyjamaser i strl 50 och 2 stycken i strl 56. En är ny, resten begagnat. Är väl här man förmodligen får köpa på sig fler - men vi börjar med detta.1 tjock utemössa, 2 tunnare mössor, 1 par tossor, 11 strumpor.Och inte med på bild finns en fleeceoverall från pop, strl 56.

Så det som fattas är nå "vantar" av något slag. Några extra filtar kanske, men har ett gäng nya fleecefiltar också så dem kan man ju annars använda. Hade velat haft någon tjockare tröja med men inte hittat i så smått som strl 56, har en drös i strl 62 dock men det drunknar väl lillskrutt i till en början.

Tror vi slipper bo i tvättstugan iallafall dagligen iallafall ;-)

v. 34 - 33+0
Ska det vara lite glögg?

Efter jag fick tips av Hanna på hennes blogg om en god alkoholfri glögg som tillfälligt gästade systembolaget så blev jag nyfiken och sugen! Brukar ju ha sådan otur att aldrig lyckas norpa tillfälligheter så för drygt en vecka sedan när ändå jag och maken var på köpcentrumet så vaggade vi oss in (jo, även maken - ond rygg) på bolaget och haffade två flaskor. Än har vi inte provat, det känns nästan lite tidigt att prova - vill helst vänta åtminstone till 1:a advent, det är inte så länge kvar dit ändå.

Vi får väl se om äppelglöggen även går hem hos oss :-) Blir spännande!

Dessvärre var det uselt utbud på det alkoholfria alternativen i övrigt på bolaget, kikade efter en flaska vitt vin men icke sa nicke. Fanns bara en sort utav vitt vin och det var chardonnay, nej tack, då får det vara. Jag gillar lite söta varianter, inte sur-sur-beskt.

Söta ni!

Tack snälla för era tankar, hos tandläkaren gick det bra. Dock blev jag en tand fattigare, ingen höjdare med tanke på att jag knappt fått i mig något tidigare idag och är vrålhungrig. Men jag får inte äta förräns imorgon! Eller jo, slutar blödningen så får jag isglass, klara soppor... En känsla av att jag inte direkt blir mätt på det? ;-)

Men ack så skönt, nu släpper dock snart bedövningen men den biffen får jag väl ta - haft ont i flera dagar nu, ett riktigt elände o få tag i tandläkartid pronto. Inget direkt man planerar in.

Blev två röntgenbilder också, men bebis skulle inte ta någon skada utav det så jag litar väl på tandläkaren. Fick inget skydd eller så för magen när han tog dem så. Ja ja, det är tydlligen i början av graviditeten det är farligt då det är växthämmande.

Nu blir det sängen och jag längtar till imorgon då man kanske få ner något i magen som mättar ;-)

AJ AJ AJ

Ska bara meddela att det är ingen höjdare alls att vara preggo med tandvärk! Man vågar ju inte ta något starkare så smärtan är hemsk. Har äntligen fått en akuttid och ska iväg alldeles strax till tandläkaren som har jour, måtte det onda lindras efter besöket - kommer hamna på mentalsjukhus annars.

Panodil Forte är jag glad att jag har hemma, man märker direkt när det är dags för en ny tablett. Sovit urkasst och äter jättedåligt då jag knappt vågar tugga för jag får så ont - dödshungrig är jag. Soppor är det enda som gått ner hyffsat, men det blir man inte direkt mätt på - då får man ju sörpla konstant.

Men bebis verkar må fint ändå, knölar runt där inne så han är jag inte orolig för det minsta.

Håll en tumme för mig!

Packlista till BB

Well... man kanske bör tänka så smått på vad man ska skriva på den fördömda listan? Jag är ju en list-människa, och brukar skriva listor tidigt men den här listan verkar speciell. Blir på snudd till handlingsförlamad och har svårt att få till den.

Så, vad bör man ha med sig? Ni kanske kan inflika några nyttiga prylar än dem jag försökt lista upp här och nu för att få nån form av ordning.

BEBIS

▫ Babyskydd med bas
▫ 3 st set bebiskläder
▫ Pyjamas
▫ Tunnare mössor
▫ Fleeceoverall
▫ Varmare mössa o vantar
▫ 2 filtar
▫ Napp
▫ Någon kräkduk (hemgång)
▫ Blöjor (?)
▫ Skötprodukter till bebis (?)


JAG

▫ Mjukiskläder
▫ Amningsbh
▫ Amningslinne
▫ Amningsnapp
▫ Kofta
▫ Sköna trosor
▫ Tofflor
▫ Bindor
▫ Amningsinlägg
▫ Hygienartiklar - schampoo, balsam, tandborste (maken också), tandkräm, deo (maken också), hudlotion, lypsyl, smink, hårsnoddar, hårborste
▫ Plånbok (körkort, id-kort dvs) journalen behöver jag tydligen inte.


ÖVRIGT

▫ Ombyte till maken
▫ Kamera o mobil (+ laddare o batterier)
▫ Snacks o dricka
▫ Tuggummi
▫ Plånbok (maken)TUL

Då var det klart, bebis mådde så bra i magen så. Efter mått efter mått, så såg allt ut och vara i sin ordning, ligger lite över normalkurvan och bebis beräknas väga 3500-3600g vid födseln.
Nu var det verkligen helt annorlunda jämfört med vanliga RUL:et, man såg bara bitar av bebisen. Barnmorskan undrade lite försynt om vi visste vad vi väntade, och det sa vi att vi visste. Vilken tur tyckte hon för hon var lite rädd att vi inte ville veta och hade sett det när hon mätte lårbenet - det var så tydligt då - så hon hade försökt skynda sig så gått det gick.
Och så fick vi se en jättefin ansiktsbild, tog ett tag innan vi förstod hur man skulle se - men det såg nästan ut som 3D! Synd att man inte fick några bilder, för den bilden jag har på näthinnan är så söt. En riktig liten goding är det, han såg så nöjd ut där han slumrade.

Lång dag!

Ja idag blir det en lååååång dag, ska idag på tillväxt ultraljud - fick en sen tid så vi ska vara där 18.30. Sovit uselt inatt, var det inte det ena så var det något annat som störde min sömn. Lillskrutt var även vild inatt, bara jag rörde mig lite så möblerades det om i magen på mig ;-)

Ska väl sysselsätta mig i tvättstugan idag, och vila så mycket det går. Fogarna är hemska och jag är trött efter natten. Hoppas dagen går undan så man snart får graciöst glida upp på britsen och få kika på lillskrutt ♥

Aooo!

Jag min nöt kan ju såklart inte fatta att jag klassas som höggravid och bör nu om inte annat vrida ner tempot en aning. Nej då, jag drar på mig ytterkläderna och hugger tag i snöbjörnen för att få undan snön som rasslat ner. Halvvägs genom uppfarten så får jag sådan värk så jag nästan knäböjer. Luften går ur mig och jag svettas floder under mina kläder. Strippar - formligen SLITER av mig plagg efter plagg i kylan och sen står o kippar efter andan. Försöker vänta ut det onda men det är ett enda långt maraton, den ena avlöser den andra. Illamående o trycket ökar.

Går in och får av mig mina stövlar i rena paniken (dem jag inte annars i vanliga fall får av mig pga mina onda fogar) - slänger mig på sängen och bara väntar ut det hela. Pallrar mig efter ett tag upp och får i mig panodil, då lugnar det ner sig tack o lov.

Men jag är inte den inte! Någon timme efter fadäsen är jag igång igen, skottar sågspån i sopsäckar. Dock går det bättre än snöskottningen. Efter sågspånet klär jag på mig och skottar klart resten ute - mycket lugnare tempo dock. In igen och fixar iordning för middag. Och nu är jag stel som bara den. Konstigt!?

Ska in i en välbehövlig dusch, nu har jag gjort mitt för idag!

Foxy!

Man kan inte motstå en ful/söt en när dem väl dyker upp. Maken tycker den är ful och jag söt ;-) En mjuk speldosa som numer bor i våran säng under täckena, är tänkt att spela lite för lillskrutt om kvällarna och att det luktar mamma o pappa. Ska även kasta ner en filt som ska med till BB sedan också i sängen för lite mampap-doft!

Denna parvel hittar man på IKEA på barnavdelningen, förstås :-)


Herr Räv, man drar i hans svans så spelar han en snutt :-)


v. 33 - 32+0
Pust pust

Har idag städat ur mammas lägenhet tillsammans med storasyster min, vi var alla tre systrar för ett x antal veckor sedan där med o städade och kom halvvägs. Och nu är det knappa månaden ut innan lägenheten ska vara tom o städad så det var bäst o göra sista slaget för det. En annan skurade o gnuggade, blev stel och jävlig. Står/sitter/ligger man för länge blir man helt paj. Fick ta en ordentlig paus på golvet lutandes mot väggen i den tomma lägenheten.

Nu är nycklarna inlämnade iallafall och förrådet tömt, alla grejer är instuvade i mammas nya lya.  Så då är man så lagomt död, som jag sprungit i trappor idag, och foglossningen är åt helskotta förstås. Känns som blygdbenet ska slitas itu snart.

Ska bli lite mat sedan blir det nog sängen för resten av kvällen, ja först ska jag få upp veckans magbild också då.

En tur till..

...babyproffsen blev det häromdagen när vi ändå skulle in till stan för andra ärenden, hade tänkt ta ut babyboxen där för då ingick en blöjhink i boxen.

 

Vi spatserade in och hittade även lite större plastad frotté att bädda ner i våran egna säng för att skydda bäddmadrasserna, och mini nappar i silikon. Och refiller till blöjhinken också, så man har ett lager hemma. Jag gillar att bunkra jag ;-)


Söta motiv på napparna!

 

 

Så vad fanns då i babyboxen? Trodde faktiskt det skulle finnas nån liten leksak också, men icke! Vanish pulver och rabattkupong på ytterligare köp, från Pampers var det totalt 12 stycken newborn blöjor och en skiva med musik för bebisen plus rabattkupong på köp av blöjor, GoBoken startkit erbjudande, Sebamed hudolja, amningsinlägg, Babyproffsens egna katalog och Vi Föräldrar locktidning för att prenumenera.


80%

Vart tar tiden vägen?! Hallå?!

Kikade på min graviditetskalendet på FL idag och komiskt så lyckades jag kika just idag då vi gått totalt 80% av hela förloppet. Ja om nu bebis kommer exakt på BF då. Det är 56 dagar kvar, var det inte alldeles nyss 100 dagar??


MVC besök (v.31+5)

Blodtryck: 136/76
Glukos: inget taget
Hb: inget taget
Vikt: totalt +10,5 kg sen inskrivningen
SF: 29
Bebis hjärtljud: 143


Fick reda på att föräldrautbildningen våran kommer bli väldigt sen, första träffen hade de tänkt 8/12 - då hinner man ju knappast gå klart. Datumet skulle dock ändras med tanke på de som är beräknade till Januari, så slutet av November skulle nog första träffen bli istället.

Pratade lite om bäcken och det kommer kikas upp mer till nästa gång jag/vi kommer - och då är ju även TUL avklarat med.

Förvarnades att det blir genomgång med förväntan för ev. förlossning till nästa mvc-besök, hur jag vill helst ha det om det går osv. Så skulle fundera lite över det trots allt. Vet inte om man kommer på så mycket - tar hellre som det kommer, för det blir ju sällan som man tänkt sig ändå.

Alla barnbarn i December?

Lillskrutts mormor har alla barnbarn födda i December månad. Frågan är om det ska hålla i sig eller inte? Själv hoppas jag fortfarande på Januari månad men sådant kan man inte riktigt bestämma själv alla gånger.
De flesta i vår närvaro tror det blir December, lagomt mellan tomten och nyårsraketer. Jo, kanske - kanske inte?

Börjar bli rätt nyfiken, rätt kanske är fel ord.. enormt väger nog bättre in ;-)

Lilla minikula

Får höra dagarna i ända att jag är så liten, det börjar bli aningens drygt o tjatigt att förklara att det faktiskt bara är drygt två månader kvar o och inte fyra-sex månader som de antar. Och har man sedan förklarat så kommer nästa kommentar, "då måste bebis vara liten till växten".. Jaha.. magens storlek har inte så stor betydelse, det kan gömma sig en rejäl klimp där inne ändå. Men dessa kommentarer.... 
Tycker om min mage, smeker den ofta och trivs med storleken. Tycker den inte ökat så drastiskt dem senaste veckorna men nu är ju perioden bebisar har en rejäl tillväxtfas så anar att rundare blir man framöver.

Snart dags att få tummen ur och få till lite fina bilder också. Har kommit fram till att det blir hemmapul - både jag o maken är fotointresserade, det borde kunna trollas fram en liten studio här hemma också :-)  Riktig fotograf får vi besöka när lillkillen kommit till världen istället.Min nedre rand blir bara bredare o bredare, randen ovanför naveln syns knappt på bild men den finns där med.

En liten lättnad

Det tog sin lilla tid innan Försäkringskassan skickade hem försäkran för min sjukskrivning, sedan tog det mig några dagar innan jag fick tummen ur och försökte skriva så utförligt jag kunde. 2 November skickade jag iväg bunten med papper o intyg, och loggar in på FK o ser att pengarna hamnar på kontot imorgon.

Man är ju inte garanterad ersättning - så det var skönt att det gick så smidigt, och att det gick igenom. Har väl goda skäl att det ska gå igenom också, men ändå - man oroar sig tills man vet.

Än så länge har jag bara haft positiv erfarenhet av FK, visst har det varit rejäla telefonköer men det finns ju även tjänsten att dem ringer upp - vilket funkat jättebra för mig.


Snart är det dags att börja blippa in om hur föräldradagarna ska fördelas/tas ut. Jag vill snåla in i det sista, ha ha! Inte en aning hur pass många dagar andra brukar ha kvar när det är dags att skola in på dagis, det är väl olika förstås - vissa rensar rent och har enstaka "pizzadagar" (lägsta nivå) kvar, andra sparar desto mer.
Det gör mig säkert inte klokare o veta ändå, vi vet knappt hur vi ska göra - det rycks på axlar och vi sitter bara och ser fåniga ut. Just den ekonomiska biten är väl inget bekymmer, att snåla på dagar - beror ju lite på vad man hittar på om dagarna med en liten skrutt här hemma också. Man vill ju spara men samtidigt inte spara "för mycket". Äh, nu blir det bara massa goja här känner jag ;-)


Favoriten

Blir lite brydd när alla andra på forum man följer som också förväntas bli mammor i Januari klagar på att de får så mycket sparkar o bök vid revbenen. Det är SÄLLAN jag känner av något sådant, någon enstaka kick men nej - inte så frekvent som alla andra verkar ha. SF-måttet ligger i underkant så kan ju ha något med det att göra, eller så föredrar lillskrutten favoriten - högersidan eller den nya toppklättraren: urinblåsan.

Rediga tjongar och jag med min värk redan i blåsan får dåndimpen vid dem där lyckoträffarna. Scheisse! Kvider, tjuter och ylar ut någon ful ramsa. Kan ju säga att jag längtar inte direkt till när bebis lägger sig i startläge, gosar väl lagomt in sig där och klämmer blåsan helt o hållet. Lovely!

Min barnmorska "tröstar" med att säga att det blir nog inte värre än vad det är just nu, men vet ni vad?! Det tror jag inte ett skit på :-o

v. 32 - 31+0


Dravel

Det är mindre än två veckor kvar nu till tillväxt ultraljudet, jag är nyfiken på hur pass stor lillskrutt beräknas vara och bli. Tänker bara mer och mer på honom, hur livet kommer te sig när han anlänt.

Sedan är ju frågan om det blir normal förlossning eller kejsarsnitt? Det kommer utredas efter TUL. Hur som, kommer han ju ändå ut. Men tänker mer och mer på det också - jag vill ha säkra besked om det är möjligt med vaginal förlossning, att bli snopen efter man kämpat med värkar efter värkar - och på målsnöret visar det sig vara för trångt ändå och det blir akut kejsarsnitt - nej det är jag inte så sugen på.

Blir det kejsarsnitt kan det även bli att han anländer till världen redan i år! Sjukt att tänka så, då känns det ännu kortare.

Och snart får vi hem vagnen också, måtte den inte sluka hela bagageutrymmet ;-) Skämtar om det här hemma efter babyskyddsprovningen, lilla familjebilen är ju verkligen i minimått på alla dess vis gällande att installera en bebis i. Så blir väl inte särskilt förvånad att hela utrymmet bak kommer tas upp med vagnen där. Åker vi iväg till fjällen/semester får vi ta o hyra takbox för att få med oss allt när vi är tre.

Skräp

Har inte gjort många knop idag men ändock körde det på med massa onda sammandragningar när vi åkte iväg till mamma tidigare idag. Satt i en fotölj mest hela tiden och beklagade mig över det onda. Blev så illamående också. Hade tänkt göra mer saker efter besöket men det blev bara det viktigaste och så åkte vi hemåt igen.

Lite vila gör susen, livmodern tränar duktigt må jag säga redan! Ska krypa ner i sängen igen med en vetekudde vid ländryggen - underbart!

En uppe med tuppen, den andre...

Vet inte vad det är med mig längre, kanske är för man sover dåligt om nätterna men sover länge för att vara mig numer. Kanske passar kroppen på, vem vet? Däremot den blivande pappan tror jag börjar förbereda sig på att kliva upp med tuppen vareviga morgon - han om någon slumrade och drog sig länge förr - men nu snurrar han runt i sängen i ottan.

Borde väl komma någon period för mig med, men än ser jag inte skymten till det. Läser ofta om gravida som har svårigheter att somna om, men det är inga problem. Man går nästan i sömnen fram o tillbaka till toaletten, det är jag iofs en mästare på sedan innan iom min kroniska sjukdom. (smärtsamma trängningar bl.a som symptom)

Nåväl, försöker inte sova bort dagarna iallafall.

Provat babyskyddet

I Söndags gav vi oss på att provmontera fast basenheten och skyddet i kombin, en saab 9-3 - dock tyckte vi oss inte riktigt få till det då baksätet har så skålade säten, och fram där vi tänkt oss var det så trångt och få i och ur själva skyddet. Så små dörrar! Både jag och maken frustade duktigt, in o ut, ruckandes på hela altet - skeptiska om det verkligen skulle sitta så här eller kanske så här?

Vi provar även babyskyddet i den mindre bilen, VW Golf - och där satt den som ett smäck, och golfen har större dörr dessutom. Mutter, mutter..

Insåg att det blir trångt o bökigt med familjebilen, men men - man kanske kommer in i det. Annars får vi väl som sista alternativ byta bil med varandra. Men jag vill ju åka min saab, inte någon folkavagn ;-)


Liten i maten

Har ätit, mycket och ofta - jag gillar mat i alla dess former, men nu börjar jag känna av att det tar emot mer och mer. Till lunch idag vart det en liten portion lasagne med parmesan, sallad till det. Var "proppmätt" redan efter halva tallriken. Det jobbiga är ju att man blir hungrig rätt fort efter det igen.

Börjar bli trångt i magen nu, en omställning bara det - man glömmer av och lägger på en normal portion som man knappt kan få ner ;-)

Vissa måltider kan jag få i mig mer än andra, antar att det beror på hur bebisen ligger i magen vid tillfället. Snart spelar nog inte det heller någon större roll!

RSS 2.0