Nästan späckat

Ja det börjar bli alltmer saker inbokade i kalendern, de senaste veckorna har rullat på och det känns skönt! Fått mer lust och ork, förut tyckte jag det var rätt skönt att vara hemma några dagar i sträck men det får jag nästan nippran på nu. Så det är skönt och se kalendern och den fylls på undan för undan med roliga upptåg :-)

Är väldigt sugen på att åka och bada med skrutten med, babysimmet här har ju stängt för terminen - finns ju några babysim till men tycker det inte är värt dem pengarna. Då är jag hellre för drop-in, att man kan åka dit när det funkar för en annan. Pratade lite med en annan mamma om bad, och barnbassängen i grannstaden var tydligen reko att plaska i för våra små. (när nu värmeväxlaren funkar!)

Finns ju fler bad med barnbassänger med skön temperatur med :-)

Badbrallorna är ju införskaffade och vi måste ju öva inför sommarens alla dopp. Både morfar och farbror m. familj har pool som vi får besöka dessutom. En plaskpool á la Ullared kommer även finnas här hemma på tomten.

Babysång är ju också intressant men tyvärr är det för sent för den vändan denna omgång. Kanske tur det, annars är vi väl aldrig hemma när vi far runt på det ena och det andra?

Något jag måste boka in är KLIPPTID till moi! Ska passa på och ta den i gamla hemstaden till Jenny, fina Jenny som varit den galna frisören i många år, och som även gjorde min(a)/mitt bröllopsmakeup/hår/naglar. Saknar henne massor! Så får alltså boka in någon natt hos Mileons farmor o farfar framöver :-)
Ska erkänna att jag klippte av över en decimeter själv för en vecka sedan, klipp klipp klipp så låg hela kaluffsen i handfatet istället. Jäkla svinto! Hormonerna har gjort sitt med kropp o hår, ha ha :-) Nu slipper jag se ut som ett penntroll, men jag vill inte låta det vara utsläppt - för särskilt rakt blev det ju... liksom inte?

21 veckor

 • Verkar glömt av hur man roterar runt, han blir mest arg efter en stund på mage numer. Och ingen tendens att rulla över själv utan skriker sig förtvivlad. Så vänta ut honom funkar inte riktigt heller.
 • Åka bil är sådär numer, sitter han själv där bak skriker han hysteriskt från A till B.
 • Börjar uppskatta skumbad, det är riktigt kul och inte alls läskigt längre (han såg ju inte sina ben o fötter utan dem kom bara upp då o då när det sprattlades).
 • Lättroad när han är på det humöret, då tjuter han verkligen ut sina skrattsalvor som smittar av sig.
 • Fingrar (och nästintill hela händerna) är inne i mun, ser tendens till blivande tumsugare - han tar inte napp ofta så jag väntade bara mig detta ;-)
 • 68:or nu, storrensning i garderoben då 62:orna blivit alldeles för tajta o korta.
 • Introducerar försiktigt Baby Semp 2 nu igen, endast Lemolacen dock.

För ett år sedan...

...så stod jag fånigt och stirrade på ett graviditetstest. Det visade fint två streck. Skulle det gå vägen denna gång? Sprallade ner till duschrummet och viftade med testet framför en duschande make. Ha ha! Ja, och nu ett år senare ligger han och snarkar ikapp med sin fina son i sängen.

 

Första graviditetstestet, tjuvtestade med råge (ruvardag 10) men det syntes ju jättetydligt ändå :-) Dagen efter testades med ett CB och även det visade ett plus. Några test senare ändå så insåg man att det faktiskt var sant!

 


Cool!


Klart man är cool, eller hur?

Nya kontakter

Idag på promenaden så gick vi förbi grannarna, då stod hon i telefon med barnvagnen i den andra handen så vi hälsade bara och gick vidare. Hemvägen så kom hon fram och vi pratade i nästan 40 minuter. Deras Albin är en stadig kille på 11 kg, Mileon blev genast jätteliten i ens ögon :-)

Blir nog många fikadejter framöver, och kanske även deras granne hakar på - dem fick ju sitt senaste tillskott nu i februari och har även en ettåring där hemma. Blir nog lilla pojkligan sen framöver, jättekul att fått kontakt nu trots vi inte hamnade i samma föräldragrupp.

Avverkat 5 km idag, avslutade med lattefika. Som vanligt! Nu ska jag ta en liten arg skrutt här igen.

Vi lever!

Jag har väl inte varit så vidare sugen på att blogga på ett tag, har lite extra energi just idag så jag testar o skickar iväg ett utlägg för denna dagen. Kommer nog bli alltmer sporadiskt här då jag faktiskt trivs ypperligt att skriva (för det mesta) dagligen i "bokredigerar"-programmet. Just det här med att dela med sig av sitt liv till andra har väl svalnat av duktigt tyvärr.

Idag stack Mileon och jag på äventyr, vi åkte till öppnis här i byn och det var riktigt trevligt! Hade en dejt där med en nätkompis som man lärt känna genom att hennes dotter föddes samma dag som Mileon. Hon dykte upp till slut med sin lilla Vanja efter mycket om o men. Medans språkade jag med lite andra mammor, bland annat Lena med gladskiten Elmer (som hade BF en vecka efter Mileon's egentliga BF) som vi lärt känna genom föräldragruppen. Det var mycket föräldrar och barn, blev riktigt förvånad hur pass välbesökt det var. Lillfis trivdes ypperligt och fick dela sin mamma med en ettåring som gav henne blöta pussar titt som tätt ;-) Efter sånggruppen var klar så kom även dem in i fikalokalerna, oj - nu vart det trångt helt plötsligt. Men fortfarande trevligt! Visst fanns det lite grupperingar och någon enstaka för fin i kanten att hälsa åt en för dem inte kände en. Är väl sådant man får ta när man inte är från samma by helt enkelt. Men bortsett från vissa så var allt toppen.

Mileon stirrade runt och var faschinerad, efter en dryg halvtimme där så blev det för mycket intryck (och ljud) så det gnälldes till. Så det blev och sätta sig i en av sofforna, och där somnade han mot min axel utan knussel. Powernap på dryga 20 minuter och sen var han redo igen :-)

Vid lunch packade vi ihop oss och sa hejdå till alla, föste in oss i bilen och nästa stopp blev köpcentrumet. Mamman var ju såklart shoppingsugen och Mileon hungrig. Så först lite käk för lilleman som gick jättebra trots all distraktionsmoment som finns överallt, han är ju lite si och så nu - man vill vara med överallt och hinner inte äta :-) Efter det startade mammans shopping, ett packe med kläder kom hem åt sonen och solskyddspray också. Köpte lite mer svalare kläder, lite större storlekar då han verkligen är 68:a nu och tror knappast han slutar växa under sommaren. Blir nog finfint det där! Cubus hade förresten 30% rabatt på alla deras kläder idag så visst passade man på och köpte lite där med ;-)


Tunna jeans och en kortärmad skjorta. (Cubus)Skjortbody och jeans han ska ha på Edvins dop nu på Söndag :-) (Cubus)Badbrallor (Kappahl) och två swettis-shorts (H&M).Två bodysar, båda från Cubus.Fler bodys. (H&M)

 


Solhatt (H&M) och shorts (Kappahl).


20 veckor

 • Lärt sig bluddra med munnen, saliven sprutar må jag säga och han blir så mallig :-)
 • Riktigt snacksalig, munnen går i ett emellanåt - och lägger sig i samtal och "stör". Ha ha! Det är riktigt charmigt att han blommat upp så fort.
 • Sover mer eller mindre hela nätter (ca 20.00-07.00, diff en timme)
 • Trivs jättebra i sin bumbo.
 • Kör storlek 4 på blöjorna nu. 62 på kläder börjar bli lite si och så, mer 68 som gäller.
 • Äter för det mesta upp 200 ml var tredje-fjärde timme, kvällsmålet brukar bli 250 ml.
 • Intensivt försöker sig på o greppa allt han tycker verkar intressant, och smaska lite på om han lyckas få det till munnen.
 • "Sitter" nu i vagnen, ingen mjuklift längre.
 • Sover kortare pass dagtid.

Har det varit så?

Det är konstigt det där, vi har i många år önskat o längtat efter barn. Jag trodde faktiskt att jag fortfarande skulle minnas mycket och tänka på tiden som varit mer men sedan Mileon kom så känns det hela mycket avlägset. Tänker sällan på hur Mileon kom till, minns knappt hur pass dåligt man mådde i perioder när det blev för mycket motgångar. Vår lille M får mig att radera det jobbiga innan honom, han var värd allt vi fått gått igenom - det var helt enkelt meningen att han skulle komma till oss.

Läst lite om syskonreflektioner hos f.d IVF-are och hur dem reagerat på kommentarer osv. Kan till viss del hålla med att folk tar för givet, ingenting är givet för oss. Vi har lyckats en gång, kommer vi någonsin göra det igen? Vissa orkar inte in i karusellen igen, somliga vågar inte, och andra har inte råd. Och en del kastar sig in i det återigen för ev. syskon - vissa får vinst, andra niten gång på gång.

Här tänker man redan på syskon, när och hur. Jag vill inget annat än att ge Mileon åtminstone ett syskon till, här hemma råder det delade meningar om antalet barn i skaran ;-)
Men inget ska man ta för givet, det kanske finns en mening att vi har kvar fryslortar i frysen på Akademiska - kanske är ingen av dem kvarvarande i god kvalité - kanske är dem det?
Vill våga, vill satsa. Det känns galet tidigt att ge sig in i kampen igen, men ändå är det mycket som står på motspel. Ja, jag har min sjukdom som gör det svårt att vänta alltför länge - efter min operation så är det nog svårt att klara av en graviditet igen utan större komplikationer. Och hur länge klarar man av att vänta? Det är svårt o veta hur pass min sjukdom ter sig när den kommer i skov, tätare o tätare emellan.

Det känns sjukt att man ska ha "tidspress" på sig, vill njuta av Mileon - men rädslan är stor att missa chansen helt o hållet att eventuellt få uppleva nummer två.

Mycket att fundera på, mycket att blöta o stöta. Är även rädd om vi skulle lyckas - att vi skulle få ännu en prematur, mycket tidigare född än Mileon är. Dock är tidigare graviditet o komplikationer dokumenterade, men ändå. Det är inte så bara längre, allt ska fungera även då.

Nåväl... det är ändå mycket märkligt hur pass fort man glömmer. Men djupt inom mig finns det ju där, jag vet att ingenting ska man ta för givet - vi har lyckats fått storvinsten en gång och det är verkligen underbart att kunna vara en i statistiken på de lyckligt lottade - tyvärr finns det så många fler som borde få känna av det underbara med - som tappert kämpar försök på försök. Då känns det tämligen girigt att önska sig fler, när man redan har en skatt som vår lille kille. Ändock kan jag inte trolla, för vare sig oss eller någon annan. Det är helt enkelt tiden som får utvisa hur det kommer te sig framöver.

Det känns ändå konstigt att kanske är vi snart där igen, i väntrummet på Akademiska - i startgroparna för en ny omgång.

Men förb........ myggnät!

Mileon sov ute vid lunch och vaknar med bett/stick vid ögat. Letade genast fram myggnätet men fick aldrig tid o montera fast det förräns nästa vila skulle ske, lilleman undrade vad jag pysslade med för jag testade på alla möjliga vis få på det men det fjongade bara av vagnen gång på gång. Någon särskilt bra bild eller anvisning medföljde såklart inte, jo på tyska - vilket inte sa mig så värst mycket. Speciellt inte när man inte har en susning på vad som är fram eller bak på nätet till att börja med.

Hafsade till slut på det då M började lacka ur totalt av att inte få ro och somna in, gick in nu och googlade och nog finns det en vettig bild som Teutonia tyvärr inte använder sig av på myggnätsförpackningen som var enkel att förstå. Nå, får fixa dit den rätt sen. Har iallafall minimerat risken för fler bett/stick.

Verkade då inte irriterad utav det, och svullnade knappt upp - men man såg tydligt att det var någon insekt som varit i farten.

Nu ska det tydligen kapas av gamla vattenledningar här utanför, självklart lagomt till M somnat i vagnen där ute... ja... får väl försöka rulla iväg honom bakom huset för omsövning om han nu vaknar till av oväsendet. Babyvakten är på och ja, den är guld värd. Riktigt nöjd med köpet!

Vad jag shoppade?

Glömde förresten berätta vad jag beställde hem senaste vändan till lillfisen. Denna gången gick det undan, tyckte det gick jättefort och få hem allt.


Danstolen i vitt med dyna i svart och vita stjärnor. Det tar nog ett tag till innan lilleman kan sitta i den, vill att han ska vara stadigare. Än är den ingen favorit precis, han gallskriker! Skip Hop Splash flaskställ i transparent. Behöver inte skämmas o ha den framme iallafall :-)


Matkuber, guld värt. Och så passade jag på och köpa lite nappar i nästa storlek, dem finns ju inte i matbutiken precis så lika bra och köpa hem så har man hemma.


Två stycken Akta Graco grindar med förlängningar. Skruvas i väggen för att slippa "tröskeln" som blir av dem grindarna man kilar fast mellan väggarna. Har ju för tillfället en livsfarlig trapp utan räcke att hålla i dessutom, ingen trapp för små barn. Får se om den kommer vara kvar som den är eller flyttas/byggas om. Men nu har vi grindarna klara iallafall!


Två leksaker, behöver några att byta emellan nu när han börjar vara mer vaken även i bilen. Det ska roas även där numera om man inte är trötter dvs.

Woho!

Lillskrutten var medgörlig igår kväll, han slocknade 19.45 utan skrik. Sedan sov han, och sov han... Jag vaknade kring 2-3 av att han gnällde i sömnen, det blev i vilket fall tyst ifrån honom. Sedan vid 5, men då hann jag inte heller upp förrän han sov igen. 6.50 vaknade han! Ingen mat i natt och prick 12 timmar efter senaste målet. Upplevde han inte vara sådär jättehungrig, han strulade som vanligt med flaskan occh tuggade på nappen mer än vad han åt - men fick i sig det han "skulle" efter lite pauser. Jag har börjat tagit bort nappflaskan för en stund när han tjorvar sådär, han tuggar på nappen, trycker ut den med hjälp av tungan men vill ha den återigen - enbart för att göra likadant igen. Annars fortsätter han bara med det och äter inget alls, så bort med nappflaskan en stund och prövar igen och då går det oftast mycket bättre. Dock märker man om han är hungrig, så skriker han efter flaskan väldigt snabbt därefter - självklart får han den åter då.

Så, det är första hela natten utan uppvak, buff osv. Dock verkade han sovit sisådär för han blev trött redan efter 1 ½ timme imorse. Nu powenappar han i soffan igen, riktig gnällis var han innan han slocknade. Våran frukost brukar bli ett enda gnällmaraton, han brukar först sitta i bumbo alt. sittern och sedan blir han bara gnälligare o gnälligare så slutar det med att han hamnar i någons famn. Kanske snart hinner man äta frukost och plocka undan den innan han vill slumra? Kanske! :-)

Verkar bli en varm o fin dag igen, får gräva fram någon annan tröja eller jacka istället för lurvjackan om han vill vara med vaken utomhus. Den blir så varm för honom, även i skuggan.


Men är det inte typiskt egentligen? När han äntligen sover en hel natt, så har inte en annan sovit något vidare - eller jo, men varken mamman eller pappan kom i säng i vettig tid. Synd, missade sköna timmar med andra ord!

Sol

Ja nog märks det allt att det är ett högtryck just nu, nästan sommarväder utomhus ju! Dock är det svårt o temperera våran lilleman, han blir ju kokhet för minsta lilla. Han har iallafall lyckats sovit både ute och inne idag, ute blev det en tunt lakan för skydd mot vårvindarna. I garaget somnade han till slut medans en liten grävare stod på vår gård och grävde upp vattenledningen, han sov så gott så ändå. Nu sover han en liten kortis till, sen är det sista svängen innan kvällsnattningen. Måtte det gå smidigare ikväll?

Idag under Mileons sovstunder har en annan pysslat med nästa bok, som nu är klar för beställning. Det blev för tiden 0-4 månader, känns riktigt bra och ha den klar med. Ska väl påbörja så smått nästa med för att kunna uppdatera även i programmet jag redigerar boken i dagligen - eller ja, då jag skriver något nytt iallafall. Känns som jag likväl enbart kan fortsätta skriva där än att både blogga o redigera in det i programmet. Vi får helt enkelt se, det går verkligen upp och ner hur jag ska göra med bloggen - den har enkelt uppfyllt det den egentligen var tänkt för till en början, och sedan fortsatte jag ju blogga för att kunna spara och blicka åter. Nu har jag ju funnit ett smidigt program och det känns som man "bloggar" ändå och får allt på pränt, klappat och klart. Tiden är ju knapp som småbarnsförälder och tror inte man får mer tid ju äldre han blir nu utan tvärtom.

Bloggar väl på tills jag känner mer emot än för helt enkelt.

Ska skicka in filen för tillverkning och så är det bara och vänta två veckor innan den anländer från Tyskland. Mileons farmor har redan lagt beslag på första boken, spännande lektyr förstås :-) Glad att den kommer till användning redan!


Skrutten sitter ute i bumbon medans vi fikar utomhus. Spännande med ny leksak förstås, såpass att mamman fick ta bort leksaken ett tag för att han ens skulle titta upp i kameran - skrotunge! Till vänster på bild ett och tre ser man lite av jordhögen som blivit av grävningen idag.

Lördagen

Mileon sov bra, han vaknade och smågrät - jag rumlade upp ur sängen i mörkret, helt yr på väg åt helt fel håll i rummet. Trött månne? ;-) Kom på mig själv och hittade spjälsängen, buffade efter mycket om o men om sonen och kröp till sängs igen, tittade på klockan. 3.30. Men stackarn. Han ville ju säkert ha mat! Trodde det knappt gått en halvtimme efter jag lade mig för att sova, men icke. Dock tänkte jag att han somnade ju ändå om, så jättehungrig kunde han ju inte varit. Han vaknar säkert snart igen med andra ord. Två timmar senare vaknar han och hugger som en kobra! Han slukade allt fort och jag fick inte till en endaste rap, han slocknar av i famnen innan jag ens hinner till sängen hans. Lägger ner honom och då kommer världens jätterap, han måste tagit i ända från tårna! Därmed förklarade han sig själv som vaken. Buffa funkade ju inte direkt på en nyäten skitunge som honom, han kräktes o kräktes och han blev piggare o piggare.... plockade upp honom och så fick han sova på mig, han ligger o sprattlar och försöker charma mamman sin men den gick han bet på - men jag smygkikade ändå på charmknutten ;-) Somnar till slut. Försöker mig på o lägga honom igen, men PLING så är han klarvaken igen. Nä, då orkade jag inte ens försöka återigen för det tar sin lilla tid o få han och somna återigen.

Idag har det varit finväder och varmt, såpass att inte ens jacka på åt Mileon har funkat. Han är så varm så varm! Fick ta ett påslakan att ha som täcke i vagnen, vi skämtar att i sommar behöver vi knappt införskaffa oss kläder åt honom - räcker tydligen med blöja. Kanske något enstaka plagg mot kvällningen och kyliga dagar. Tsss... men han är då varmblodig lilleman, ett som är säkert!

Efter hans vila så packade vi in oss i bilen och åkte till moster Tina, Mattias och kusin Max. Sedan åkte vi syskon plus make o Mileon ut till kyrkogården för att bestämma urnplats åt mamma/mormor. Tog oss en promenad runt herrgårdens trädgård som ligger strax intill, där tyckte mamma/mormor om att vara på våren. Var lillebror som ville gå dit så det var roligt att han kommer ihåg det! Var jättefint där och det hade kommit upp massor av vårblommor överallt :-) Även vid kyrkogården var det ett gäng vitsippor. Riktigt vårigt!

Tillbaka till Tina och där grillade vi, passade på och köra en maskin tvätt och maken duschade också. Hade det trevligt som vanligt!

Nu är vi hemma igen och lilleman såg verkligen i kors men kom in i andra andningen tydligen efter ett skrovmål, skruttunge! Får se när tröttheten kommer åter, är väl snart dags att ta tjuren vid hornen och få han o sova. Hör han kinka där uppe nu med pappan ;-) En timme efter den tid han annars brukar slocknat av pang bom. Han börjar bli svår och natta, ett himla massa sövande. Och ofta slutar det med att han gråter sig till sömns av ren övertrötthet - att det ska vara så svårt att koppla av, streta emot in i det sista? En annan längtar efter sömn och egentid, men det kommer i nästa liv tror jag :-D

Hem fick vi även med oss en bilstol! Max gamla stol som han haft i dryga året som nu skulle säljas, så vi provade den i bilen och det såg ju bra ut - var lite orolig först att den skulle sluka massor av utrymme men det är nästan så att babyskyddet tar större plats! En Britax Multi-Tech är det som Mileon får åka i när han biffat på sig något kilo till då den är från 9 kg upp till 25 kg. Känns ändå som ett bra val att ha en stol som klarar av en tyngre vikt än genomsnittet och även kan "förlängas" i nackstödet så även långa barn kan sitta bra i den. Så blir Mileon en stadig bit behöver man ju ändå inte köpa en ytterligare stol senare för han växer ur den andra som vi tänkte införskaffa tidigare (BeSafe Izi Kids X3) som "bara" klarar upp till 18 kg. Nå, vi är nöjda! Bara att ställa undan stolen så länge.

Hmm.. verkar som pappan tar "dusten", får se om han lyckas - tror lilleman är bra trött iallafall :-)

Goa unge!


Han är så mycket gladare och enklare att ha o göra med sedan den värsta magknipen gett med sig. Älskade gullgroda! Hur man kan älska någon så mycket???

Besök av farmor o farfar

Kvällen igår gick sådär med nattning, han vaknade upp och det var bara och försöka söva om honom - protester förstås men han slocknade och vaknade inte förräns matklockan ringde vid 3-taget. Ner i hans säng igen o det gick bra, vid 7 vaknar han. Får en flaska och ser pömsig ut, han somnar på pappan - de gubbvilar drygt en timme till medans en annan klev upp.

Idag kom farmor o farfar på besök, Mileon tog en powernap i vagnen ute och var lite skeptisk till en början. Farmor fick mata lilleman och där brast isen igen. Efter fikat så busade dem hejvilt med en av favoritleksakerna (Lamaze-hunden) - Mileon skrattade och tjöt, satt o sprattlade som en tok. Jättemysigt och se!


Han var så trött efter dagen så han slocknade i mammans famn när det blev lite lugnt då farfar o pappan var nere i källaren och mätte massa rör för att beställa nya och farmor var ute i skogen med hundarna. Gjorde iordning för natten och sen fick Mileon säga godnatt för sig. En liten trött kämpe som vägrade sova! Mamma fick söva om honom tre gånger innan han äntligen kunde acceptera att sova i sin säng, skam den som ger sig. Är dock magen som spökar, vi själva tror faktiskt det är ersättningen som är felande länken då vi börjat ge 50/50 med ersättning 2 - magen verkar inte redo för det så vi återgår till 1 och väntar en stund till helt enkelt. Han verkar ha en väldigt känslig mage lillfisen!

Får se om det blir någon fredagsmys för mamman o pappan här i soffan? Alltid lika spännande och se hur lillherren tänkt sig. Idag har han varit så go och glad hela dagen, så mysig så!

Ska plocka ihop lite tvätt här hemma för att slänga in i bilen så det hänger med till moster Tina imorgon, vi är ju fortfarande utan vatten och det behövs en tvättrunda - dregglisarna sinar fort här hemma bland annat. Tur man får låna dusch o sådant om man skulle behöva, guld värt. Man blir rätt handikappad utan vatten i kran, men man lär sig otroligt snabbt. Dock tappar man helt lusten att laga mat, det blir snabba lösningar som knappt bringar disk. Vi får hoppas vi har vatten återigen om en dryg vecka igen.

Nej, dags att försöka locka ner pappan från sovrummet och ta o fredagsmysa i soffan istället :-)

19 veckor

 • Skrattar mer, inte lika förvånad över lätena längre utan drar gärna ett skratt till.
 • Börjat busat vid matstunderna, ska "leka" med nappflaskan - man har inte tid att äta då inte.
 • Sover i sin säng, hela natten och får komma o mysa i mamman o pappans säng på morgonkvisten istället. En bra lösning tycker vi nog allihopa då vi annars stör varandra. Ibland spökar magen så då går det inte lika bra, men för det mesta sover han ändå i sin egna säng.
 • Började gå över på tvåans ersättning, ingen förstoppning men dock mer magknip o gaser - så vi backar och återgår till ettans ersättning igen. Magen verkar då rakt inte redo, inte ens på prov med knappt 50/50 blandning.
 • Är noga med att se så mamma eller pappa är i närheten när det kommer andra folk, känns tryggast att ha mam/pap inom blickfång - men inte särskilt blyg ännu att hamna i olika famnar.
 • Lite smått "övar" han på kryptekniken, han försöker få benen under rumpan när han ligger och träna nacken - frågan är om han är medveten om det eller om det är någon form av lindrig magknip?
 • Väldigt enkel att ha och göra med, mycket nöjdare och gladare kille - stor skillnad.
 • Älskar aktivitetsleksakerna vi har här hemma, ju mer dem prasslar och piper desto intressantare blir dem.
 • En ny favoritlåt har tillkommit, oh:ande och åiiiiiiiiååååh:ande är speciellt roligt :-)

Spökmage

Igår gick det smidigt som vanligt vid nattningen, men efter en timme så vaknar Mileon och kan inte buffas om. Tar upp honom och låter han somna in i famnen igen, lägger ner han återigen och han vaknar efter tjugo minuter, samma visa igen och han visar tydligt att magen spökar på honom. Han somnar igen men återigen väcks han upp men gråter inte, vilket gör att han ligger o filurar i sin säng och blir väldigt vaken - inte förrän han tröttnat på att ligga ensam o hojtar rapporterar babyvakten mig att han är vaken. Väldigt enkelt och försöka söva om honom då, nja.. Magen krånglar och det kommer prutt och rap, dock är han på gott humör ändå och jag har då krypit ner i sängs iallafall så han får ligga o mysa med mig medans jag kikar tv.

Vid 22 får han en ny flaska mat och slocknar, sover som en stock i sin säng men vid 2.20 vaknar han och är som en mask i sängen - ålar runt för magen spökar. Går att buffa om honom men han vaknar upp med ett ryck lika fort igen, får kramp där jag står böjd över sängen och inser att här kommer jag få stå halva natten om jag ska vara envis. Tar upp lilleman och han somnar till sist på mig, vridandes i sömnen. Sover med honom på mig i drygt 2 ½ timme innan jag lyckas smyga ner honom brevid mig. 7 vaknar han i vanlig ordning, lite magknip igen.

Märkt att magen är lite si och så på honom, misstänkte att snart blir det nog ett lass i blöjan. Och så lagomt jag håller på och klär på honom för vilan ute så trycker han för kung och fosterland och lämnar full blöja. Tack för den :-) Heltvätt och på nytt klä på honom, nu tjutandes för han är övertrött för det tog ju längre tid än vanligt o klä på sig för att få komma ut o sova.

Nu sussar han iallafall förhoppningsvis ett tag. Här hemma är vi utan vatten igen, sanslöst vad struligt det ska vara. Blir ett dyrt kalas detta.

Kläder för väder

Himmel o pannkaka vad svårt det är att klä dem små nu när temperaturen är si ena dagen o så nästa. Har skippat fleecebyxorna nu ett tag och kört bara lurvjacka, sockor, tunna vantar o tunn mössa när det är dags för vagnen. Ligger på fäll och har en liten fleecefilt där i för ben o fossingar. Blåser det ute är han perfekt klädd trots han ligger i lä. Är det sol o inte blåser mycket är han lite för varm när han kommer upp.
Är väl dags o skippa fällen om man ska fortsätta med mjukliften, än tycker jag han inte är stadig nog för vanliga sittdelen då han gärna kanar ner eller åt sidorna. Men det är inte mycket kvar av mjukliften, stå väl inte på förräns man måste byta ändå.

Ja det är rena rama exprimentet detta, han klarar ju inte ens tröjor inomhus över bodys - brukar bli för varmt ;-) Även utomhus, vi kör ju bara med långärmad body o lurvjackan då.

Känns bara så tokigt att inte ha jacka på honom heller, än är det ju inte varmt nog för det. Men det verkar bli väldigt varmt i mjukliften så nu senaste dagarna togs fällen bort iallafall. En fleecefilt ligger i mjukliften, den kan han både ha på sig och även inlindad i om tempen skulle dala - vilket jag knappast tror.
Fällen kanske kommer åter om vi tar bort mjukliften - då är han inte lika skyddad mot blåsten och samtidigt så fyller den upp sitsen en aning.

BRR!

Pappan fick sovmorgon idag så jag o Mileon trippade ner för oss själva, annars brukar han få morgonflaskan i sängen men nu fick det bli i soffan nere. Lite mer än två timmar senare var han trött, och pappan nyvaken. M tog sin powernap i soffan medans vi åt frukost, brukar sova 15-30 minuter och vakna igen - då är det dags för blöjbyte och nästa mål mat för att sedan sova igen, ett längre pass ute. Var så kallt idag så fällen jag tog bort för några dagar sedan åkte i, tur det - fick gå ett tag med vagnen innan han kom till ro igen - under tiden höll en annan på o frysa ihjäl - blåste rätt igenom jackan. BRR!

Nu blir det att hjälpa pappan uppe i Mileons rum, hej o hå!

Något jag tänkt på och funderar på att göra är att bygga en ramp att fästa på trappen, som det är nu får man kånka vagn o bebis i när man ska in o ut - inte särskilt säkert eller bra för kroppen. Försöker man dra upp den alt. bumpa ner den med hjälp av handtaget så känns det som att det ska lossna. Undviker att göra det i onödan så hemma bubbas det vagn upp o ner. Men en ramp borde väl inte vara så svår att snickra ihop månne? Trappen och räcken kommer ju inte finnas kvar i all evighet ändå iom bygget som kommer bli framöver - så varför inte? Såga upp ett räcke, sätta gångjärn på det istället o ha som grind - och ramp utför där. Ja det tåls att tänka på, jag har ju tummen mitt i handen dock ;-)

Boken är by the way beställd via Pixopolis.

Renovering

Mileon sov första sovpasset ute i vagnen utan massa uppvak, nästan tre timmar avverkade han där ute medans mamman o pappan försökte få lite gjort i hans blivande rum. Finns inga väggar eller tak ännu, så det känns långt till "finliret" med att lägga golv, måla, få upp paneltak osv. När M vaknade så fortsatte pappan vara duktig där uppe, det kommer svordomar mest hela tiden dock ;-)

Jag o lilleman har busat här nere och även provat Ergon igen, den har mest hängt i en garderob på sista tiden då han inte uppskattat den alls. Han satt i den ett tag idag men började gnälla - han är ju för stor för babyinsatsen och på vippen för liten för att sitta utan den. Benen går i split på honom stackarn. Men till en början tyckte han det var roligt, han skrattade och glodde upp på mamman mest hela tiden med ett leende. Mysigt när han skrattar nu, det börjar komma mer och mer det också.

Så, nu har vi fått tummen ur o kört igång igen med renoveringen - hela alltet har ju fått avstannat helt - fyra månader helt stillastående. Men med kolikbebis så har det inte funnits på kartan att orka med.
Vi får väl se när hans rum blir färdigt, det kliar så i fingrarna att få inreda!

Första boken

En dag tidigare än beräknat enligt UPS så kom boken nu på förmiddagen hemlevererad. Så roligt! Dock var det ju svårt att utträkna på bokformsprogrammet huruvida det skulle se ut i tryck med marginalerna. Men nu vet jag hur vi gör till nästa bok, bra att vi väntade in den här innan jag körde igång med nästa. Men annars är jag helnöjd! Den här boken blev på 48 sidor och gick på 430 kronor med frakt. Dock får man slita för att få ihop boken, men det blev det alternativet för då fick jag ju som jag ville själv.

Framsidan, vi valde första bilden vi har på vår Mileon. VUL-bilden från RPC.Insidan.


Bra men..

Lilleman var aningens för övertrött igår, det slog om jättefort och så satt han o rullade ögonen redan klockan 18. En timme innan vi brukar göra kväller. Så svidade om honom och när vi till slut kom upp i sovrummet så var han piggare, anade att han inte skulle vilja sova heller. Höll han på hyffsat gott humör med bus i sängen och gav han flaskan när han började så smått kinka ur helt, men han somnade inte som jag anat. Dock låg han så snällt i famnen och filurade. När tröttheten gjorde sig påmind så skulle det såklart kämpas emot, han fick återigen vaggas till sömns - varför kämpa emot så? Skruttunge!

Han somnade i sin säng och sov till 3 för mat - somnade om och vaknade 7. Bra natt ändå. Mindre bra natt för mamman som ätit något olämpligt och haft toaletten som bästa vän i omgångar. Pappan tog Mileon och så fick en annan försöka slumra ikapp någon timme. Vid 9 gick det inte alls, snurrade mest runt och hade ont i magen. Hade varit trevligt o fått sovmorgon när man haft en bra natt o sovit dessutom så man känt sig utvilad - icke. Nåväl, det är guld att jag fick lite extra vila - huvudet är dock aningens tyngre än vanligt.


Hittade ju en hel del

Ja plånboken fick lufta sig rejält denna vändan men hem kommer många nyttiga saker som snart behövs. Det går farligt fort o klicka hem varor så här, pappan okej:ade ändå köpet så jag slipper nog piskrappen på fingrarna.

Vad vi shoppat får vi nog visa när allt kommit hem. Både möbel, säkerhetsprylar, leksaker, matrelaterat. Ja ett stort paket garanterat kommer hem framöver!


Lyckat

Han sov, och inte vaknade han till inom timmen heller. Vi satt i lugn o ro nere i vardagsrummet och kollade tv, dock tog tröttheten över hand så vi pallrade oss upp. Kändes ytterst ovant o bara dela sängen med pappan igen! Lite knöl hörde från Mileons hörna men han somnade om självmant varje gång tills vid 4-taget - då var det magknip och när det gett med sig var det akut matintag. Han slocknar om och jag lägger ner honom i hans säng igen med gott resultat. Vid 07.30 ville skrutt göra morgon :-)

Duktiga fis!! Var underbart för ryggen att få sova utan lilleman, men det var tomt, tomt, tomt. Man vänjer sig fort, dock är det för allas bästa o sova i varsina sängar. Han väcks av våra duntäcken, vi väcks av hans snarkande/knölande mage/viftande armar/sparkar. Trots jag gick ner på toaletten och även någon gång för att värma vetekudde så sov han så lugnt vidare - han brukar annars vakna till lite smått av att jag smyger upp ur sängen.

Vi får väl se om det var en enkel början på något svårt, eller så kan de gå enkelt. Väntar mig bakslag och så får det bli, än är han liten och jag tänker inte vara hård ännu. Pö om pö helt enkelt - bättre än inget!

Nu firar lilleman genom att sova igen, han slocknade i famnen på mamman vid frukosten - är tydligen tråkigt o se på när andra äter ;-) Ska kika efter matstol åt lillefisen också, och se mig för i den där webbutiken jag inte hann spana in igår kväll.

Hinner nog göra lite sysslor innan han vaknar igen, sen blir det mat, bus o lek och en promenad med vagnen i vanlig ordning när han ska sova sitt "långpass".

Premiär

Idag tog vi oss som vanligt en runda med vagnen, tror vi lätt kan skrapa ihop 4-5 mil på en vecka. Det är så grymt skönt o komma iväg o spatsera i naturen, och är såå nöjd med vagnen. Den som anser tre-hjulingar bara är shoppingvagnar kan kasta sig i sjön pronto. Är väldigt förvånad hur smidig den är och även varit under vår mastodont vinter med all denna snö. Trodde det skulle vara lite kinkigt just med offroad här hemma men inte då!

Har några mål att sträva efter med promenaderna, tänkt mig en viss sträcka som är lite overkill just nu - men framöver med lite jäklar anamma så hinner jag nog gå den på två timmar. Köpt fotriktiga promenadskor som är så sköna, nu har jag inte så mycket mer jag kan skylla på :-D

Åkte hem till pappa/morfar idag, lämnade av släpvagnen som vi lånade i oktober/november men som blev insnöad på vår gård. Tur vi hann få in den i ladugården åtminstone, men där fick den allt stå och skämmas tills idag. Pappa/morfar blev glad för han behöver den ju. Sedan tyckte han allt det var roligt o se lilleman som bluddrade på och visade även sin lite tjuriga sida till sist - klart det när det var mat o sovklockan som ringde!

Matade honom i bilen på väg hem, skyndade mig in i affären för en snabbhandling (lemolac tvåan är införskaffad nu), förbi thai-vahnen och sen hem. Mileon fick ligga med rumpan bar på lekmattan och skydd för ev. kiss. Tur det, för det blev en rejäl pöl medans mamman o pappan åt sin thaimat ;-)

Gjorde ordning honom för natten och nattningsprocedur i våran säng, dock ville han inte alls sova - övertrött? intryck? och fick vagga honom till sömns - han protesterade vilt och snyftade sig till slut in i drömmarnas värld. Älskade plutt..

Och nu till rubriken... PREMIÄR att sova i spjälsängen! Nog för han sovit tidigare i sin säng, men vi kan se det som en premiär igen ;-) Har under dagen fixat lite grann, tänkte svänga förbi ikea någon dag o köpa nå kuddar o göra det extra trångt o mysigt. Nu när Mileon sover så tänkte jag passa på surfa in på speciell webbuttik och lätta på plånboken om det hittas nå roligt. Men så kommer pappan precis och frågar om jag ska kika på tv. Åh. Ja, webbutiken är nog kvar imorgon med.

Nu får vi se om babyvakten (Mileon) håller sig tyst eller inte - och om inte - kanske man kan söva om honom där han ligger.

Övning ger färdighet


Lillskrutt ligger för det mesta på mage om man lägger honom så, men det ska finnas något att spana på förstås! Märker mer och mer att det rullas över på rygg åt båda hållen, framförallt om han legat ett tag på magen o börjar tröttna :-)

Nattetid

Inatt gjorde Mileon något han inte gjort på många månader, det vill säga bajsa nattetid. Under matningen så började han trycka på och nog kom det i blöjan! Här försöker en annan undvika o byta så många blöjor på natten i största mån för att få lite mindre distraktion - hoppas det inte blir någon ovana det här. Tog sin lilla tid med matning o blöjbyte, man har lärt sig att det är bara o vänta en stund innan blöjan byts - det kan komma lite till ;-) Och kunde inte heller fortsätta matningen i väntan på att han skulle bajsat klart - för då blir det ju även spy-vm på skötbordet. Så hela proceduren tog över en timme inatt, mot en kvart - skillnad för trötta föräldrar.

Man ska inte klaga, tycker han sover väldigt bra ändå - är länge utan mat dessutom, men jag är inte den som tänker väcka honom utan han vaknar när han gör det helt enkelt. Han svälter ju inte direkt vår lilleman! Men ibland blir man chockad över att man räknat till sig att han varit utan mat i 11 timmar! Då har han ätit vid 19 och signalerar mat vid 06 på morgonkvisten. Dock vaknar han ju däremellan och bökar runt, små magknip som motverkas med buffningar i rumpan. Har trott tidigare att han vaknat för att han var hungrig men han drar sällan i sig mer än 20-40 ml då jag provat. Så nu låter jag han markera att det är dags för flaskan. Vanligast just nu somnar han mellan 19-20 och vill ha första målet 5-6 så på det viset har vi det väldigt bra, läser man på forumtrådarna jag hängt i så är det många som fortfarande får mata flera gånger nattetid oavsett dem ger ersättning eller ammar. Alla barn är såklart olika, vi har ju magen som spökar istället som väcker oss allihopa. Men det bör nog ge med sig tids nog, ser små förändringar om man jämför några veckor i stöten.

Snart dags o montera på spjälsängens sida igen, den har stått o dammat ett tag nu men vi borde åtminstone prova att låta han sova första passet där. Kanske funkar det att buffa om honom även när han vaknar till, vem vet? Någonstans måste vi prova, är han inte redo så är han ju inte. Bara o prova om ett tag igen :-) Men första steget bör ju vara o fixa ihop den säkert och göra den riktigt mysig igen.

18 veckor

 • Äter inte alls lika bra som innan, kan bero på tillväxtfas att han ätit mer också. Men intaget varierar allt från 120-240 ml. Vi bör snart även gå upp på "tvåan" för lite mer fibrer.
 • Börjat luta huvudet mer åt ena hållet, säkerligen något vi får jobba mer på efter besöket hos sjukgymnasten. Försöker dock se till att han håller huvudet mer upprätt, men lättare sagt än gjort.
 • Sitter gärna korta stunder i sin Bumbostol, dock märks det tydligt vilken sida han är svagare på o "ger med sig".
 • Härmar fake-skratt, skrattar dock inte riktigt ännu - har kommit några skrattsalvor men blir nästan rädd o förvånad varje gång.
 • Somnar oroligt kvällstid, vaknar till efter 30-60 minuter och gråter.

Det är pappan

..som fixar pruttarna! Ja, pappan brukar väl förvisso också lägga av brakare men menar mer på att när Mileon sitter i famnen hos honom så ska det mökas på alla möjliga vis - man funderar ju varför det oftast tillfaller hos honom? En annan bara skrattar åt det hela, men inte kommer man undan bajsblöjorna för det - vi delar rätt lika på dem. Pappan var så stolt när vi kom hem från sjukhuset med M och sa att det inte var så värst farligt med bajsblöjor, men när ersättningen introducerades var det väl andra ljud i källan ;-) Pappan, vänta bara till vi introducerar mat också - möhöhö!!

Mileon sköter magen rätt bra ändå utan hjälpmedel, det blir vanligast varannan dag vilket är okej - och ibland går det en extra dag emellanåt. Jag som var så orolig för att han skulle bli så hård i magen, men inte ännu i iallafall. Vi kör fortfarande med ersättnings 1:an, ska väl snart introducera 2:an med.

Hysch hysch...

Något jag inte delar med mig till BVC är hur vår lilla pojk sover på för vis. Enda gångerna han sover på mage längre stunder är i vagnen, vilket han för det mesta gör 2-3 timmar/dag. Resten av sömnen betar han igenom på mage, lägger vi han på rygg vaknar han på en gång alt. så vänder han sig själv i sömnen. Något jag märkt på sistone i sängen, är glad att han då sovit med oss för han sover ju med kudde - han gruffade o kämpade som bara den då han vände sig till mage för han sjönk ju såklart ner i kudden. Dessvärre kan han ännu inte vända sig om från mage till rygg. Så jag har vaknat flera gånger och fått tagit bort kudden för han.

Ena året ska bebisar ligga si och nästa så, må risken finnas för PSD men hur gör man om bebisen själv väljer magläge och inte ännu kan vända om återigen? Så hur skulle det vara om han sov i egen säng på rygg med kudde och jag inte vaknat?

Nä, vi får alla bättre sömn när skrutten sover på mage - så det fortsätter vi med.

Sent och sent

En trött lilleman igår, han slocknade efter halva flaskan plutten - men vaknade efter en timme med magkniiiiiiiiiip. Det brukar gå relativt bra o söva om honom men det var skrik o knöl, stackarn. Sen var han vaken så länge såpass att han kunde få en ny flaska vilket han fick. Natten har varit bättre än tidigare nätter, men det har blivit mycket buff i rumpan för att få han o slappna av och somna ifrån knipen.

Tycker det är konstigt att han mer eller mindre enbart har magknipen kväll/nattetid? Numer är det sällan ont i magen dagtid, ja inte såpass att man märker det på honom med skrik o gråt. Är i överlag en nöjd liten skitunge :-)

Får ju höra gång på gång att detta är något som växer bort, att det är vanligt att för tidigt födda har problem med. Har väl mer eller mindre accepterat det utan att ge mig i kast med att bråka mer för att få undersökningar, dem utmålar ju snart en som man är hypokondriker - letar fel på barnet ut och in.
En del av mig tror på det dem säger, det låter mycket logiskt - magen har från dag ett med föda varit lite besvärlig på honom. Och en annan del tror att det kan även ligga något annat bakom.

Vi kör fortfarande mjölkbaserat, nu verkar han ännu mer kräkig av sig och äter sällan upp sina mål. Ska prata med bvc om detta, men jag höjer ju inte direkt dem till skyarna precis.


Något som de fått tummen ur är iallafall att skicka ut inbjudan till Föräldragrupp, fått några datum iallafall. Reagerade på att det var långt emellan dem.

Nej nu ska mamman här göra sig klar för att komma iväg till tandläkaren, där uppe sjusover dem förstås. Somna sent, vakna sent är det väl som gäller. När en annan kliver upp så sover den lilla herren ofta länge, skitunge! :-)

Strulpelle

Ja två nätter nu med mycket strul o bök, denna natt var nog värst - då hade jag stor lust att bara ge upp vyssjandet och lägga mig o vråla av frustration.

Samma nattningsprocedur med att lämna honom sovandes, funkar ju fint - han sover jättebra. Men efter tolvslaget så blir det en helt annan bebis, det knorrar, skriks, gnälls, rivs, sparkas och vrålas. Fisar på tvären men när dem har kommit ut så fortsätter han ändå. Och vad man än gör - så duger det inte. Tålamodet är riktigt taskigt, jag börjar verkligen känna av fyra månaders (mer eller mindre ensamt) nattvak nu. Det är tydligen inte någon annan som orkar ta på sig det hela förutom jag.

Hann knappt somna innan han vaknade och höll låda, sedan slumrade han några korta vändor på min mage, jag kan tyvärr inte sova så gott så för min rygg smärtar. Testade även ge han mat tidigare, vid 02 - han åt knappt 90 ml och somnade en stund, ville inte ha mer senare heller. Sedan fick han mat igen vid 06. Kl. 7 var jag så trött så jag drämde på pappan och sa att nu får fasen han göra något också. Han var vaken med gnällig lilleman medans jag förökte slumra vidare. Han fick mat igen 08.30 men han somnade inte då heller, han åt knappt hälften. 10.30 var han duktigt övertrött och då matade jag honom igen, inte heller denna flaskan åt han upp - men stenslocknade 11.00.
Bar ner honom och klädde på han ytterkläderna för att sova ute i vagnen, och där sover han ännu. Med den nya babyvakten jag är så nöjd med!

Man ska inte skriva när dem sover bra eller har bra rutiner, då ändras dem på en gång. Nu har ju helgen varit lite förskjutet någon timme hit eller dit men ändå har det ju gått bra.
Önskar bara att detta bökande nattetid upphörde, må han sova sig igenom mycket men han vaknar ju till ändå och både hans o min sömn hackas ju upp återigen.


Mileons mage mår dock bättre sedan vi slutade helt med amningen, en mycket nöjdare kille här hemma! Mindre magknip och koliken är puts väck dessutom - det vet jag inte om det har med amingen o göra eller om det är åldersmognad. Nog har han magknip men inte alls på samma vis som innan, det är mest nätterna som spökar.
Nu använder vi inte oss utav vare sig Minifom, Sempers magdroppar eller Lactulos - och det är väl ingen skillnad alls. Skönt att vara utan dem. Magen verkar jobba bra ändå på honom, han gör nummer två varannan dag som en klocka.

Har inte hunnit med o sitta så mycket vid datorn, eller ja.. ingenting alls. Har försökt blogga via mobilen men det är ju även det lite omständigt. Hänger inte alls med längre, försöker men tiden är knapp emellanåt :-) Som det ska vara!

Vi har ju skickat efter första boken som handlar om hur Mileon blev till och växte i min mage, ser fram emot o få hem den i brevlådan. Måste även börja med bok nummer två, det tar ju sin tid o tåta ihop så det får bli litet projekt på sidan av de få stunder man har ensam vid datorn. Då blir ju tyvärr annat lidande, som att uppdatera sig på favvobloggarna sina :-/ Önskar man hade mer tid!

Det röda

Ja, då var det röda tillbaka. Lite mer än en vecka sedan vi slutade helt med amningen, har ju känt av molvärk från och till i en månad men nu visade den sig då. Känner att molvärken börjar stegra sig duktigt så får mota Olle i grind så man orkar vara en snäll mamma, fru och syster idag ;-)

Det är blandade känslor för att få mensen tillbaka. Skönt att varit utan den så länge ändå, mindre kul o ha mensvärk o börja med mensskydd igen. Men ändå, så ler jag lite - konstigt det där..

Helgen

Ja det har varit lite vridna tider för lilleman men det har gått bra ändå trots det blivit lite förskjutet hit och dit, blir lätt så när man ska iväg o göra något - han har svårt o varva ner och sova någon annanstans. Det är ju så mycket som händer så helst vill man vara vaken non-stop!

Moster Natha kom hit i Fredags och vi lyckades faktiskt få kvalitetstid med henne utan Mileon på kvällen, annars brukar vi (ja mamman iaf) få gå till sängs med lillskrutten för natten när det är kvällsnattning. Men nu gick jag upp och gjorde samma procedur vid 20-tiden - fast lade ifrån mig honom i mitten av sängen - (och blunda nu för detta) PÅ MAGE. Gosade in honom från vardera sida med täcken och bullade upp en kudde under madrassen så han inte kunde rulla utför. Han vaknade inte. Inte ens när mamman o pappan kom upp för att lägga sig, han stensov på mage ända tills 04.30 för mat.

Lördagen tog Mileon sovmorgon, han somnade helt enkelt om efter nappflaska nr två för dagen. Dock vaknade han inte på världens bästa humör, så efter 1 ½ timme så var han så kinkig så beslutade att klä på honom o rulla ut honom i ruggvädret innan vi skulle iväg på moster Tinas kalas. Skruttungen sov så skönt så!
Kalaset gick prima vara! Klart han blev trött på slutet men ändå var det inte mycket gnällande från honom, älskade skrutt. Han är mycket mer lätthanterlig, nöjd och ofta glad. Dock lyckades han med o ge en kräka på stackars Mattias ;-)

Kusin Max lånade ut lite mjukisdjur som Mileon fick titta på, ja det är tur att han är så snäll Maxen - jag ser verkligen fram emot o se hur dem är med varandra om ett par år :-)

Samma kvällsprocedur igår kväll - då hade vi både moster Natha och morbror Tim här - vi hade tänkt spela ett spel tillsammans, om M somnade o tillät mamman få gå ner o umgås igen. Jodå, han slocknade (kl. 21 - vridna tider då) och vaknade inte till förrän vid 5 för mat.

Nu sover han återigen efter flaska nr två, jag kokar kolakräm (kondenserad mjölk i burk) för idag blir det att få ihop Oooey gooey brownies!

Tänk va..

..skönt små barn kan sova utomhus? Mileon blev lite ruckad av den långa sovmorgonen och fick hel enkelt sova ute i vagnen trots ruggväder idag. Hoppas det är nog eller att han somnar i bilen också så han orkar med kalas idag :-)Och ÄNTLIGEN fick vi bekräftelse på att vår leverans är på väg, vi verkar då rakt inte ha flyt med internetbeställningarna numer. Så snart slipper man springa som en höna fram o tillbaka till fönstret o se om lilleman håller på o vaknar till liv. Då får vi ju babyvakten, den ser vi fram emot - kanske får mamman o pappan ett liv på kvällarna!

Fredag!

Då var det helgdags igen! Första april och man har tillåtelse o dra av några april-skämt, vet inte om jag har några på lager men maken verkar ju haft det idag? Vi har ÄNTLIGEN vatten i kranarna igen! Det är verkligen lyx, det och elektricitet är något man tyvärr ofta tar för givet. Bäst att passa på att diska diskmaskin (som redan var full då vattnet försvann, typiskt nog) och även försöka tvätta igenom tvättberget. Hade faktiskt påbörjat att samla ihop allt för att baxa in i bilen o ta med till Mileons farföräldrar men slipper det då.

Skulle gärna hinna med en dusch innan man ska pysa iväg men det får nog vänta tills ikväll, raggardusch har ju funkat dem tidigare dagarna.

Idag hämtar vi moster Nathalie vid tåget, imorgon ska vi fira moster Tina (och moster Nathalie) som fyller (ska fylla) år. Inte helt fel med tårta! Får se om Mileon blir lika kinkig efter man varit iväg på kalas sen då, tidigare har han varit väldigt känslig.

Snart vaknar lilleman som fått sovit i soffan idag, ute regnar det ju så ingen promenad blev det. Dock har han sovit förvånansvärt bra i soffan utan uppvaknande. En annan har lyckats sy lite gardiner, maken fixade syhörna åt mig i hallen uppe - så slipper jag sitta vid matbordet o dona, och plocka undan var gång man får besök. Toppen! Lite förvaring o hyllor där vid min syhörna vore inte fel, men det är ju bara tillfälligt - där ska ju en toalett byggas upp tids nog.

Vi hoppas att moster Tina kan förbarma sig över Mileon någon timme en Onsdag så mamman o pappan kan åka till banken ostört, vi får väl fråga snällt så får vi se helt enkelt. Bör ringa banken och boka upp sig med för planering. Det är både och det här med att börja här hemma, det är ju så enormt mycket som ska göras och stundvis kommer man ju inte kunna bo hemma. Kanske känns det bättre när man kan vara ute mer till våren o försommaren? Hoppas det. Och när det är klartecken med banken så är det att håva in offertar från byggen, det mesta blir ju att leja bort - det finns gränser hur händiga vi är här hemma ;-)

17 veckor

 • Mer "med", vill gärna sitta med en - är rätt nöjd med att bara få sitta i knä. Är inte lika "krävande" just nu att underhålla, förut gällde det att hålla sig i rörelse konstant - annars skällde han på en.
 • Vi har jobbat på bra med hans svaga sida i nacken, nu kollar han mer än gärna åt höger - nästan så han knappt vill titta åt vänster istället, att den har blivit svagare.
 • Rullade runt från mage till rygg på plant underlag, gjorde det först en gång och såg så förvånad ut. Blev inga fler rullningar förrän två dagar senare igen, om och om igen.
 • Ler som svar när man frågar och sträcker fram händerna mot honom om han vill komma till en.
 • Har fler läten för sig och kan se väldigt förvånad ut att sådana ljud kommer från han själv.
 • Försöker gripa mer och mer med två händer.
 • Det mesta han får tag i vill han föra till mun och smaka på.
 • Sover mellan 19.30/20.00 till 04.00-06.00, en flaska och så sover han vidare till 07.00-08.00. Dagtid sover han en sväng på förmiddagen för det mesta minst 2-3 timmar, eftermiddagen blir 30 min/1 timme.
 • Äter mellan 200-260 ml beroende när på dygnet målet är.
 • Storlek på blöjor är mellan 3-4 på Pampers just nu. Bodysar funkar stora 62:or och mindre 68:or. Byxor 62. Kan dock ha vissa mjukisbyxor i storlek 56 ännu.

RSS 2.0