Sköna dagar


Jag och Mileon myser i skuggan under parasoll med nät för, bromsarna är hopplösa just nu då grannen har haft hästarna på "snålbete" precis nedanför vårat hus = det drar hit bromsen :-(



Dagarna går på, det är sjukt vad fort det faktiskt går! Mileon är snart sju månader, våran bärfis. När man ser riktiga pyttebebisar så kniper det i hjärtat, det känns som det var igår vi kom hem med Mileon till vårat nersnöade hus. Ett litet knyte som försvann helt och hållet i sin overall och babyskydd.

Vi försöker njuta av sommaren så mycket vi kan, varma dagar är ingen höjdare för lilleman då han har svårt att vara ute. Han gnäller mest hela tiden då, inte roligt alls förstår jag. Han börjar dock bli duktig o dricka vatten, guld värt när hårlockarna krullar sig i det varma fuktiga vädret. (En annans hår har fått tuppjuck, ens bebishår har börjat växa groteskt - ser så sjukt ut och jag vet knappt vad jag ska göra åt det?! Det spretar sig rakt ut och vare sig vatten eller hårprodukter gör så håret lägger sig ner.)

Har hunnit med en hel del sedan det plitades ner några rader här, både midsommarafton, fikadejt i Sandra o My's underbara trädgård med andra bebisar, Furuvikstripp med moster och kusinen, matvägran (igen), hysteriskt övertröttsanfall deluxe så mamman verkligen bröt ihop när han äntligen somnat (blödig som tusan har mamman blivit), renoveringen. Det rullar på helt enkelt!

Måste få tag på ett uv-tält också för sköna dagar när man vill häcka vid utebad och stranden, släpar då rakt inte med mig ett parasoll!

Vi har fler dejter inbokade framöver innan vi packar ihop oss och lämnar hus o kattvakten för att först hälsa på vänner med barn som bor nästan vid färjeläget, så vi passar på och stannar till hos dem en natt och har det trevligt innan vi pyser på vår första semester för sommaren över till Åland. Så nog har vi något att göra tills dess :-)

Mina tre grabbar!

Jag är en ensam kvinna i detta hus, samsas med tre stycken grabbar. En är fjunig, den andra hårig och den tredje är jättehårig med svans. Skulle vi någonsin få tillökning av en tvåbent mirakel så skulle jag faktiskt inte varit särskilt förvånad om det tittar ut en grabb återigen. Ha ha ha!

Hursom, älskar jag mina fina pojkar. Ni har dem bästa platserna i mitt hjärta, för alltid. Puss åter puss!



Bilderna är tagna 28/5.

Lilleman, pälsbollen och pappan. Pappan och lilleman powernappade på soffan. Lilleman vaknade före pappan och sträcker sig mot pappans hand och klappar fint. Så himla sött! Glad att jag hade kameran nära :-)

 

Och hålla handen ville han också göra när pappan vaknat av hans klappande. Gofisar!!


29 veckor

  • Börjar "kärleksbita" mer och mer, rätt charmigt när man ser att han blir så till sig av känslor att han försöker greppa tag i en och ge ett kärleksfullt litet blött bett. Frågan är hur länge man tycker det? Vi måste nog avleda det framöver så gott vi kan.
  • Leker längre stunder för sig själv, pillar och utforskar på sina leksaker och även annat han får tag på.
  • Polletten har trillat ner för hur man gör att ta sig fram och förbi med gåstolen, låga trösklar mejar han verkligen bara över om han verkligen vill in till något annat rum och vi inte hjälper honom. Men kör ofta fast för det är bara framåt som gäller. Ser rätt roligt ut när han rusar förbi en!
  • Börjat ätit mat (lunch) igen. Dock är det svårare att få i honom ersättningen dagtid dem gånger han inte äter lunch/gröt, kvällsflaskan är inte utsatt tack o lov - den har vi även börjat mixtra med. Bytt ut så vi har i två matskedar välling i, successivt byter vi över till välling i kvällsflaskan. Hans mage är en känslig sort, man märker på en gång när mat börjas tas in, mer fibrer (gröt, välling) - en pruttig herre titt som tätt.
  • Lipar om man frågar om han kan det och söker även efter lampan om man frågar var den är.
  • Är fortfarande väldigt bekväm med det här att vända sig - han kan, men ser gärna att någon annan sköter det åt honom alt. så ligger han kvar och är missnöjd. Vänder man ryggen för någon sekund så har han vänt sig. Försöker göra rullövningar med honom för att stärka musklerna så han lättare rullar själv på egen manér.
  • Tuggar på tungan, något han lärt sig utav sin far som har den dåliga ovanan när han koncentrerar sig. Så det har han allt tagit efter! Busunge!

Gla´ midsommar!

Vi har haft en mysfrukost med nybakade frallor, Mileon åt sin gröt i ett naffs han! Efter vilan så ska vi ta och göra oss iordning och åka o kika på midsommarfirande med resning av midsommarstång och andra aktiviteter. Vädret är väl sådär, men det regnar inte (än så länge!).

Ser att ni är några som gärna vill ha recept, absolut - här kommer dem:


Jordgubbspannacotta, 2-3 portioner

1 ½ gelatinblad
En stor näve jordgubbar, färska eller frysta
3 dl grädde
1 tsk socker
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Lägg jordgubbarna i en kastrull tillsammans med grädde och socker. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna och lägg ner i kastrullen. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme cirka 10 minuter. Mosa gärna gubbarna lite extra med en slev. Ta kastrullen från värmen och sila smeten, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma jordgubbsgrädden. Fördela i portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan stelnat.



Skagencheesecake

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

 

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

 

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
Dill

 

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

 

 

Ja det är väl bara o hoppa ur trasorna och bli människa här, ha en underbar midsommar!!


Herre min skapare två gånger om

(för) Tidiga arla stunder några dagar i rad envisas Mileon att vakna och leva rövare i sin säng. Oavsett om han hamnar i säng i tid eller förskjutet (sent) så spelar det ingen roll. Tjo faderullan va roligt vi kan ha det! Imorse var det extra roligt då mamman glömt att plocka ur babyvakten när hon skulle lägga sig själv. Den var ju såklart på och stod o blinkade så fint bakom några små mjukisdjur i sängen. Hör hur han får tag i den och inspekterar den, den där tystnaden råder... sedan hör man slurp, slurp, slick, slick. Jaha! Då ligger han o suger på antenn på enheten ;-) Med trötta ögon pallrar jag mig ner för att rädda babyvakten, gör iordning en flaska och går upp igen. Han får i sig flaskan och är tröttfis, men direkt när han läggs tillbaka i sängen så PLING är det party igen, åtminstone i lillemans hörna.

Lite buff i rumpan och lägger mig åter. Missnöjd lilleman efter ett tag, kämpandes emot tröttheten. Pappan vaknar och är på väg upp, NEEEEEEJ väser jag och viftar tillbaka honom. Han bara småprotesterar!
Han trodde Mileon vaknat precis. Tur jag såg att han var på väg så han inte väckt han helt o hållet. Efter 3 minuters babblande så sov han igen, nästan två timmar.

Vet inte riktigt vad han vaknar utav, han är ju inte särskilt hungrig? Blöjan är inte ens i närheten till full. Det är fortfarande mörkt i sovrummet. Så vitt jag vet så är det ingen som väsnat något kring den tiden han vaknat på sistone. Nåväl, vi får hoppas det ger med sig. Man blir trött utav det då man är van att han sover så fint annars.

Till rubriken kanske? Herre min skapare två gånger om! Skulle fylla upp lite i kylen/skafferiet/frysen här hemma inför midsommar, innan maken pyste till jobbet så kom vi på att många får lön idag dessutom. Grattis. Det var såklart proppfullt på Köpis, och inne på Coop var folk som knäppa! Jag tappade helt sugen, fick kryssa fram och tillbaka och ingen visade som helst hänsyn åt att man kom med vagn och en korg på hjul efter sig. Hade tänkt tagit bärselen men lilleman slocknade i bilen dit så kände inte för att böka ner honom då utan tog hans vagn in.
Det blev inte så mycket handlat. Inte ens jordgubbar blev det, och då är det illa! Får väl åka imorgon med om jag nu prompt ska ha färska jordgubbar - har styckfrysta hemmaodlade i frysen? Duger det? Inte? Har med all säkerhet glömt en massa ändå.

Körde självutcheckning, allt gick finemang som vanligt. Bara det att när jag betalat och fått iordning på vagn o varor så man kunde traska ut så hade grinden stängt igen för jag tagit sådan tid på mig. Jag kom alltså inte ut, fick köa i kassan ut och visa att jag betalat. Suck.

Nu har lilleman powernappat klart hör jag, han fick väl så mycket intryck av alla hysteriska människor så han däckade av på hemvägen igen. Jag ska sätta fart o fixa lite inför imorgon, om nu Mileon tillåter det. Mamma är så tråkig i köket tydligen ;-)



- uppdaterat senare -


Jodå, lilleman hängde med i köket - vi fick ju pausa i mitten med grötintag som slurpades fort i, om han ändå åt maten lika bra? Nåväl, han får säkert i sig det han behöver. Har iallafall förberett för midsommarbuffé med lite smått o gott (skagencheesecake bl.a), gjort efterrätten som fick bli jordgubbspannacotta med bärsås. Även slängt ihop en kalljäst deg så ska försöka hinna göra små bullar utav dem så kan man få färskt nybakat bröd imorgon till mysfrukost. Får se om man grillar till kvällen eller inte? Vädret blir väl sisådär...

Mileon vägrade vila så nu får man stå ut men gnällion i en timme, lite mer. Han gnäller för allt redan så det här blir lattjo för mammans dåliga tålamod.. :-/

Klippa gräs

Nej, klippa gräs med lilleman ensam gör jag inte om igen! Men nu är det gjort och jag har nog fått min dagliga motion i form av att sprinag som en tätting fram och tillbaka i trädgården. Naivt trodde jag att Mileon skulle kunna sitta i vagnen i skuggan med lite leksaker men det dög ju bara max fem minuter - sedan kom han på att gräsklipparen var farlig och tjöt i högan skyn så fort jag närmade mig med den. Ja suck, jag fick lämna gräsklipparen ibland och roa lilleman, springa tillbaka o gå några vändor innan det var helt kört igen. Så höll det på. Jag är ju en sådan person som har svårt att lämna saker o ting halvfärdigt, och vädret såg ut och vara si och så.

Done, and done iallafall. Men jag vet vad jag inte gör på ett bra tag igen, iallafall till gräsklipparen inte verkar vara så otäck ;-)

Och så är nästan dynan till vagnen klar, har väl några raksömmar ev. att sy om jag nu ska "separera" sitt o ryggdynan. Vet inte om jag ska göra det eller inte. Men Mileon fick använda den idag, sedan provade jag att han fick ligga o vila på mage i vagnen med dynan. Funkade fint - han småslumrade även. Dynan sydde jag mest för att Mileon sover bäst på mage, men det ser oerhört obekvämt ut utan dyna så det blev en "madrass" - fixade dock även hål för selen så den funkar ju även när han sitter i vagnen. Tänkte även att den kanske kommer till användning om vi ska in till Mariehamn (eller annat ställe) nån eftermiddag/kväll för att äta o dricka gott - då kan ändå Mileon ha möjligheten att sova för kvällen. Om han nu har ro till det, vilket jag tvivlar på ;-) Men nu har vi dynan klar i vilket fall!

Pappan var duktig och fick upp hela ena väggen i Mileons rum idag innan han pyste till jobbet! Tjoho! Jag ska ta och ringa pappa min lite senare idag som är elektriker så han kan komma och koppla elen. Allt är redan draget, men är bäst att låta elektriker se över och koppla ihop allt så det inte blir dumt om det händer något. Sedan är det takets tur, regla upp o få upp nytt. Hej va det går! Nja, inte så fort - men i rätt riktning iallafall!

Effektivt

Tack för fina kommentarer om headerbytet som jag gjorde igår, det skiljde prick 6 månader emellan bilderna - lilleman som snusade så sött i sin barnvagn - i en body i storlek 44. PLUTT! Det var nog dags att byta bild iallafall, fick många fina bilder med systemkameran igår när Mileon var nyvaken och sådär härligt gosig (och busig!). Måste verkligen använda systemkameran mer, och kanske framöver även investera i något nytt till kameraväskan. Man vet aldrig :-) Ångrar grymt att man inte tog sig tid och skrapade ihop lite motivation o bränna av bilder mer med den kameran när han var mindre, men men! Vi har fotat ENORMT mycket med våran kompaktkamera istället, så bildlösa går vi definitivt inte.

Idag är en effektiv dag! Har hunnit med och rensat upp i M's garderob, in med nytt och ut med smått. Är väl inte riktigt klar men är på god väg, då mycket av kläderna fortfarande hänger på tork sedan stortvätten igår. Nu är nästan "klädlagret" slut, har en större klädpåse kvar i större storlek 80 och uppåt - mycket blandat. Förvånas varje gång hur mycket kläder han har när man byter klädstorlek på honom. Nu har vi haft hans kläder han använder i en back i skåpet under skötbädden. Men nu när kläderna blir större så får dem inte riktigt plats som innan, mängden kläder blir ju inte direkt mindre.. Hm.. jag får fundera om jag ska avvara det sista stora facket i skåpet till en ytterligare back så man får mer överblick på kläderna han har. Just nu ligger allt ihoptryckt för att ens på plats och det blir rörigt på en gång bara man tar fram något.. Det facket är förråd av blöjor, tvättlappar och sådant som tar plats och som man vill ha undangömt men ändå tillgängligt om det tar slut på skötbordet. Har en idé så får se om man får lite tid för det.

Och kollat upp dagis o fyllt i blankett - ångestladdat utav dess like! Men vi måste verkligen få tummen ur och skicka iväg snarast då kön är lång i vår kommun. Ännu inte fyllt i plats, har sållat ut tre olika dagis och ev. dagmamma. Vill ringa o höra mig för först innan man bestämmer sig helt. Dock inga garantier att man får där man valt förstås. Och ta ett snack med pappan i huset, förstås!

Sedan har vi varit ute, försöker få något gjort i trädgården - men det är djungel och hopplöst, tycker det är så trist o ens göra något då vi snart ändå gräver upp igen. I år har jag inte köpt en endaste blomma/ört! Mest ogräsblommor som växer i vår trädgård i år. Lattjo. Vill göra massor dumt att göra saker "i onödan" för att enbart få fint tillfälligt. Så vi får väl stå ut som vi har det!

Städade ur bilen med, fick pausa emellan då Mileon blev trött och skulle bäddas ner i vagnen. Rensat jordgubbslandet och tagit en promenad. Hemma för lite mat o så får vi se om det blir nå mer för idag eller inte.

Tillbringar nog tiden ute när vädret är bra för en gångs skull!

Food

Två luncher i rad som lilleman nu äter MAT istället för gröt, igår åt han med god aptit och idag med fast snäppet bättre var han igår. Får hoppas det håller i sig nu, lagat lite andra rätter - igår "bebislagade" jag vår söndagsmiddag bestående av långkokt kött i kantarellsås, potatis till det - tog ur till Mileon o mixade ihop och kryddade mer åt oss. Får hoppas även det går hem.

Lasagne tycker han iallafall om :-) och innan vägran var han hemskt förtjust i en enkel kycklinggryta jag drog ihop åt honom. Jag anar att han vill ha mer smak i maten, då Lasagnen är något vi själv äter (dock lagade jag den utan salt denna vändan) - dock är många av våra egna maträtter väldigt starkt kryddade så får göra ett mellanting åt honom hädanefter och se om det kan vara som jag tror. Har annars tidigare varit väldigt försiktig med den biten åt honom då jag vet med mig att jag kryddar hejvillt när jag lagar mat annars ;-)



Kycklinggryta med smak av timjan


Ca 4-5 portioner

1 stor kycklingfilé
5-6 st potatisar
2 st morötter
1 st lök (liten)
1 krm timjan
vatten
olja/saltfritt smör

 

Skala o hacka upp morot, potatis o lök. Ha i kastrull och täck med vatten, ha i timjan, låt koka ca 10 minuter medans du skär upp kycklingen i bitar. Ha i dem med och koka tillsammans ca 10 minuter till. Ha ur kvarvarande kokvatten. Tillsätt olja/smör. Mixa ihop.


28 veckor

  • Fått sin första blåtira genom att bli översprungen av klumpig ilsk hund, tänka sig att man blir så himmelskt rädd när det händer något? Dock nyttigt o veta hur man reagerar själv i sådana situationer när det väl hänt något med ens barn. Mileon tappade andan och när han väl fick luft tillbaka skrek han konstant tills han däckade av utmattning.
  • "konverserar" mer, det tycker jag är så roligt!
  • Sover helt plötsligt bara två pass om dagen, sällan 30 minuter nu utan 60-90 minuter. Det faller sig även naturligt in i hans rutiner ändå.
  • Börjat ålat så smått på lekmattan, han knölar sig helt enkelt fram till den leksaken han inte når men vill ha. Mycket pust och frust att komma 10-20 centimeter må jag säga ;-)
  • Han tycker om att sitta i ikeas matstol antilop, men växastolen är inte lika rolig tycker han.
  • Mycket enklare att ha att göra med, även när det ska sovas dagtid - förut var det verkligen en kamp i famnen, till slut orkade man inte utan la han i vagnen och där sov han sina dagpass. Men efter en regnig och kall dag så morskade jag på mig och testade något så simpelt att han skulle få vila på lekmattan. La mig brevid honom och efter lite "småprat" så sov han så gott så. Likadant har jag gjort i bäddsoffan, funkar jättebra - så länge han är trött så är det sällan problem och somnar inom någon minut utan att jag gör så mycket mer än "ligger brevid" och "sover" (blundar) själv.

Bilder på blandat

Laddar upp lite snabbt några bilder och lite text till. Börjar bli dålig att använda kameran, även systemkameran dammar igen här hemma - synd när vi har sådant fint motiv här hemma!

Rea på Lindex, införskaffade Mileon lite kläder i större storlekar så slipper man gräma sig att han får gå naken när han tjoffar upp i storlek. Gröna velour, jeans med mudd och mjukisbyxor med stjärnor på knäna.

Och bodysar blev det också! Vissa kan han säkert ha snart dessutom :-) 3 stycken bodysar på Lindex rea och 3 stycken på Cubus rea (30% rabatt idag).

Tokern själv ligger och leker medans mamman skrattar åt alla hans miner han har för sig. Klart man förevigar många av minerna när han väl håller på!

Stolsdynan är klar, sydde dock två separata dynor först men använde vanligt tyg som överdrag - inte praktiskt på något vis..... Sydde en ny hel dyna med vaxduk som överdrag. Ska dock justera den lite när tiden finns - huvudsak den funkar! Lätt o bara torka av, och så sydde jag så även huvudet får skydd när han inte riktigt är så stabil jag önskar. Har läst på forum att många bebisar gjort illa huvudet genom att dunka in i ryggdelen. Åtgärdat!

Vår skrubb rymmer mycket! Det ligger fortfarande saker från J's morföräldrar (deras gamla gård vi tagit över) - idag tog jag tag i alla tyger och garn som legat och tagit massa plats. En hel stor flyttkartong proppad med garn kastade jag helt o hållet. Tre mindre flyttlådor sparade jag med tyg o garn och dessa proppade påsar ska få åka hela vägen till Köping :-)

Fortlöper

Dagarna går, vart tar tiden vägen? Jag blir förvånad då jag ser senaste inlägget jag skrev, varje gång jag ser datumet och tittar på dagens datum så känns det konstigt.. skrev jag inte inlägget igår? Nej då har det oftast gått en dag, eller två emellan dessutom!

Fick hem brev från min chef idag, fick löneförhöjning på hela tvåhundra riksdaler. Kors i taket. Som min syster sa idag i telefon, man blir inte rik av att vara anställd av staten. Eller åtminstonde inte att jobba på Försäkringskassan! Blev bara förvånad att jag ens fick en höjning då jag inte jobbade många dagar innan det blev sjukskrivning/tjänstledigt för en annan. Känns konstigt att för ett år sedan mådde man otroligt dåligt och försökte hålla god min, då ny på jobbet och försökte hänga med i tempot. Nu känns allt långväga, får nästan ont i magen för jag tappat ALLT - känner mig verkligen urblåst. Funderade tidigare idag hur man ens kom in på jobbet, med passerkort givetvis - men helt plötsligt mindes jag inte om man hade kod eller inte. Nu vet jag efter en dags tänkande. Grattis. Det är skrämmande.

Chefen meddelade lönehöjning, skrev även att hon går på semester nu och kommer åter om några veckor då hon ska försöka få tag i mig igen för att prata hur jag/vi tänkt vidare med föräldraledigheten då jag bara satte mig till 31/8 och skulle åter i tjänst 1/9. Det finns inte på kartan, jag blir hemma året ut nu. Dock känns det dumt att komma åter när det är som mest hektiskt på jobbet - och man glömt allt och lite till, som en newbie som kommer ta massa tid o kraft av alla andra för att komma tillbaka. Jahapp. Kul!

Igår var jag på föräldragrupp och blev lite besviken. Inte på någon av mammorna utan på bvc-tanterna. Igen. Jag är så less på att dem alltid ska bli "hysteriska" för allt. Dem frågade lite hur det gick med smakisar/mat för oss allihopa då senaste gången vi sågs hade vi smakisstart. Sa som det var att Mileon tvärvägrar mat, men gröt o ersättning går ner. Att han ulkar o ryser, gråter och verkligen visar att han inte vill. Det var JÄTTEKONSTIGT tyckte dem. Och jag blev genast tipsad om att ge ditt och datt, och när jag själv sa att vi hellre pausar en stund och låter det bara bero så höjdes det på ögonbrynen på dem båda två. Dumförklarad. Känns naturligast, han visar ju helt klart att han inte är riktigt mogen trots han visat nyfikenhet i mat - men när det kommer till kritan är han så skeptisk och går inte med på mammans (eller pappans) mmmm:ande utan det är kört redan när första skeden med puré ligger i munnen på honom och han inte känner igen smaken. Inte ens maten han åt med något så när god aptit innan vägran går ner, han ryser och gråter.

Jag vill ha det mysigt vid matbordet, det ska vara en trevlig stund och jag vill framförallt inte ha ett barn som får problem med synen av mat. Står på mig och vi väntar, det är ingen brådska då han är go och glad - går upp i vikt som han ska (och lite till!) så vad är så konstigt?

Bvc glömmer att även korrigera hans egentliga ålder. Dem ser ju bara en stor kille som enligt dem bör vara en god bit på väg i matens värld.

Så besviken blir jag ännu en gång på dem då det ska bli sådan stor grej av allt hela tiden, jag är ändå relativt lugn som mamma i jämförelse med andra mammor med jämnåriga bebisar - hur skulle inte dem reagera på att bli så här mottagen? Klart man vacklar och undrar om man är helt galen, men det är sunt förnuft! Bvc är inga gudar, dock tycker jag attityden är skittrist emellanåt. Det ska göras så och inte si. Alla barn är inte stöpta i samma form, det borde ju dem insett vid det här laget.

Nog om detta!

Annars försöker man få ihop semestern, den blir dock upphackad i sommar - en vecka här och en vecka där. Och en där igen. Men vi gör det bästa vi kan utav det helt enkelt. Jag längtar iallafall!! Men en sak som är säker, det blir betydligare mer packning än tidigare år... packlistan börjar bli lång för vår första tur som blir till Åland där vi hyrt stuga. Kombin behöver ingen sänkningssats när den är packad och klar ;-D

Vira-blåtira!

Hemma igen efter varit på vift! Det har varit riktigt skönt o kommit iväg, vi plockade upp lillebror/morbror Tim och åkte till "hemtrakterna". Hälsade på min moster som hade långväga besök från både Helsingborg (min kusin med sina två pojkar) och från Danmark (mina morföräldrar). Mosters yngsta två barn kom också förbi så vi hade hennes lägenhet full helt enkelt! Och varmt o kvavt! Men barnen höll trots allt humöret uppe.

Sedan mot eftermiddagen for vi till farmor o farfar! Dem hade såklart saknat Mileon :-) Hade det trevligt ända tills Ozzy och Sammie rök ihop precis intill där Mileon låg på golvet. Självklart bråkar hundarna för svartsjuka, alla farmors tre hundar är så måna om att få ha henne ifred. Och där satt hon på golvet och Ozzy tog väl för mycket plats tyckte Sammie och gick till attack. Kalabalik helt enkelt och det slutade med att Sammie råkade dra sig över Mileons ansikte dessutom - en annan hann inte ens reagera förräns det var försent. Fick så ont i magen och drog upp plutten så fort jag kunde för hundarna var fortfarande i luven på varandra och farmor försökte sära på dem.

Mileon bara sprattlade i famnen på mig, så chockad och tappat luften helt. Masserade på ryggen och bad han andas, och till slut kom illtjutet. Så har jag aldrig hört honom och då gormade han på bra duktigt första gången han vaccinerade sig.. Mammahjärtat gick verkligen sönder, vyssjade och vyssjade men han var så hysteriskt ledsen så ingenting hjälpte. Vände på honom och såg en blåtira precis under ögat. Skyndade mig och blötte handduk för att kyla ner men han blev ännu mer hysterisk då. Fick helt enkelt bara finnas och mantra på tills han slutligen däckade av utmattning istället. Åh! :-( Inte ens flaskan kunde han ta för han var så ledsen och då är det tokigt!

När han väl somnade in i famnen på mig så snyftade han länge o väl, låg med honom ett bra tag för han skulle somna ordentligt. La en blöt kall liten handduk i ansiktet på honom och sedan gick jag ut med klump i magen till dem andra och försökte få i mig lite mat som varit färdig ett bra tag.

Tacksam dock att det gick så bra ändå, knapp en centimeter upp och ögat skulle ligga illa till. Usch!! Hädanefter får inte hundarna vara tillsammans när Mileon ligger på golvet när farmor är i närheten. Litar inte för fem öre på Sammie och har aldrig gjort, det går verkligen blixtsnabbt när det väl gäller.

Trodde dock han skulle vakna tidigare än vad han gjorde men vi hann alla gå o lägga oss och sova en stund innan han vaknade. Såklart var han hungrig då han inte fått sin kvällsflaska, så gav han den och myste och baddade svullnaden. Han somnade om i sin resesäng (premiärkvällen alltså med den) men bökade mycket under natten. Han hamnade i min säng till slut och det var bara mysigt. En glad kille med blåtiran vaknade på morgonkvisten ändå, trots hundarna skällde och hade sig så reagerade han inget. Så det var förhoppningsvis glömt!

Bara tagit det lugnt idag, helt slut av någon anledning? Men skönt, vi åkte hemåt när Mileon skulle sova dagsvilan sista svängen, släppte av lillebror/morbror på vägen hem och raka vägen hem. Gröt, lite bus och massa snack med lilleman o packa upp så var det nästan läggdags igen. Han har varit en riktig solstråle idag, godbiten våran!

Nu sover han och jag ska sätta fart och få till dynorna jag tänkte sy för ikea-matstolen som vi ska ha med på våra semestertrippar runt om i Sverige. Den är ju aningens smidigare att ta med ;-) Pappan i huset håller på o sågar upp källardörren för att installera kattlucka (äntligen!) - får se om vi får herr kattfjant och använda den med?

Två sötnosar!


Vi har haft fint långväga besök och det har varit helt underbart! Mamman har njutit fullt ut av sällskapet och aktiviteterna vi haft för oss. Mileon fick så fina kläder (som en annan själv stått och klämt på men velat pga storleksvalet så av beslutsångest så har man låtit det vara) och även en liten virkad raring som Mileon fick bekanta sig med här på kvällskvisten innan läggdags - en rolig prick det där, öronen är roliga att dra i! :-)

Millan är så duktig! Tack fina du säger vi här på Tveaborg! PUSS!

27 veckor

  • Är lättskrämd numer, dammsugaren är helt plötsligt jätteläskig när den låter på ett speciellt vis, och mammans nysningar på låtsas är med ens inte roliga längre utan då hoppar han skrämt till och vet inte om han ska ta till tjuten. Han tar väl in mer nu och det är väl bara det skrämmande.
  • Maten är sådär! Fiskrätter är det svårt o få honom att äta, han ryser med hela kroppen och hulkar järnet. Vi har även bytt banangröten mot fruktgröt men näe, den är inte alls lika poppis. Vi försöker muta med fruktpuréer när det börjar gå motigt. Och med ens så började han tvärvägra all mat förutom gröt, så nu är vi på ruta ett igen. Vi pausar och låter det bero ett tag, vi ska inte glömma hans ålder korrigerad! Vi har inte bråttom :-)
  • Sitter aningens bättre - men gröt (och tidigare matintag) har vi låtit honom suttit i bumbon. Blir alldeles för kletigt när han inte sitter så bra, svajar hit o dit!
  • Äter bättre nu trots att det är mycket runt omkring, förut gick det inte alls och allt blev bara tokigt då han inte fick ro att äta. Dock kvällsgröten är kinkig, då ska det vara som det alltid är - annars blir han snabbt ledsen. Inte så konstigt när han börjar bli trött med.
  • Griper leksakerna bättre och byter hand mer och mer.

Överallt och ingenstans

Ja det går runt runt, dagarna går fort - för få timmar tror jag? Ja, något ditåt är det iallafall. Värmen kom och hänger sig envist kvar, förr älskade jag det - men nu gillar jag det inte speciellt då Mileon verkligen flyter bort och gnäller för den här värmen. Förståeligt.

Mileon har kommit in i någon period då mat är NEJ, han hulkar och ryser bara han får in mat i munnen. Gröt går dock ner, men mat dagtid funkar inte. Stortjuter och blir så ledsen. Vadan detta? Vi backar återigen, nu blir det ersättning och gröt till kvällen. Paus ifrån allt så kanske vi kan komma med nya tag sedan. Ibland önskar man att man hade ett barn som verkligen gillade allt, men det är en skeptisk kille som jobbar hårt med smaklökarna - inte mycket har gått hem.

Sedan har vi invasion av mygg - förstår inte hur dem hittar in, men det gör dem! Jag är uppäten, Mileon är definitivt uppäten på dem ytor han haft framme - man ser var gränsen går där hans påslakan legat över honom när han sovit. Jäkla skrutt! Vi hoppas vi löst problemet genom att köpt sänghimmel och gömmer in sängen med den. Ska myggen envisas med en annan istället blir det att ta itu med hårdhandskarna med alla hårda medel därefter.

Nu ska jag ta kväller, smyga upp i sovrummet och hoppas John Blund dejtar mig fort. Här hemma ser det ut som bombnedslag och imorgon kommer långväga besök som jag (vi) ser fram emot! Vi får se hur vädret blir, efter idag kan man inte mer än bara ta prognos med stor nypa salt ;-) Vart är regnet?

Först av allt ge finaste sonen godnattpussen då jag för första gången inte nattade honom utan åkte hemifrån vid 16 idag o inte kom hem förräns vid 21. Så det var pappan som fick göra det med sisådär resultat - men nog sov Mileon allt när jag kom hem, så helt tokigt gick det ju inte. Lite övning på detta så ;-) Det har helt enkelt bara blivit så, jag tar nattningen - det går smidigt och jag verkligen myser den lilla stund vi har tillsammans. Dagtid är det pappan som är bäst på att söva skrutten, han är inte enkel då för mamman - ska bara trilskas! Underbara barn! Ha ha!

sovmorgon?

Ja inte för mamman, då hon vaknade redan vid 8-taget och funderade varför junior inte vaknat ännu. Efter mycket vridande i sängen så smög en annan upp och lät far o son sova vidare. Kl. 10 kommer dem ner. Lyx!
Lilleman sov nonstop 19:45 till 09:30. Ovanligt vad det gäller honom, då han annars är noga med att väcka hela huset så tidigt som möjligt ;-)

6 månader

♥ Fina Mileon! Han är idag ett halvår! Vart tar tiden vägen? Älskade busunge, som vi älskar dig! ♥


26 veckor

  • Märker mer och mer med tummen, den suger han gärna på - främst när han är trött eller hungrig. Även ibland som tröst, men det är mer sällan.
  • Varit mer trött på förmiddagen, har flera gånger brännt av timmar sovandes - även då han nyligen klivit upp.
  • Vissa stunder bara måste man se på honom konstant, tittar man någon annanstans putar underläppen snart ut och han stortjuter. Emellanåt kräver han enormt mycket uppmärksamhet, fas månne?
  • Fått sin andra omgång vaccin och reagerade lika starkt denna gången med, hög feber - och spyr upp alvedonen. 1½ dag febrig.
  • Tar sig så smått någonstans med gåstolen.
  • Sover för det mesta mellan 19.45 till 07.30, nonstop utan mat.
  • Börjat med protein i portionerna, fiskgrytan var blä medans kycklinggrytan var mums!

Klart!


Ja nu var sängen fixad med nytt spjälskydd och bäddset, trots spjälskyddet blev tjockt så pulade jag dit "huvudskyddet" - jag vaknar på nätterna när jag hör Mileon dunkar huvudet gång på gång i gaveln. Nu kanske vi är garderad? :-)
Blev mycket nöjd iallafall, nu vill jag än mer att M's rum ska bli klart så man kan få piffa och dona ännu mer, har massor av idéer! Både symaskin, hammare o målarpensel skulle få gå varma om man säger så.
Vi får väl se när det rummet blir klart, förr eller mycket senare?

BVC (6 månader)

Idag var vi iväg på sexmånaderskollen på BVC, läkarundersökning och sprutorna stod på tur. Allt var bara fint med lillemannen och han hade gått upp 300 g sedan senast, växt lite grann också :-)
Pratade lite mat och så, ska väl introducera protein med här framöver i maten så får vi se om vi kan utöka portionerna.
Sedan var det sputdags och läkare o sjuksköterska stack samtidigt denna gången, han blev lite ledsen men inte alls sådär superledsen som förra gången. Han fick tankarna snabbt på annat håll när dem gått undan. Så nu får vi se om det blir en repris med feber och ont i benen.

Datum Ålder Vikt (g)
Längd (cm)
Huvud (cm)
101203 föddes 2396 48 32,8
101211 1v, 1 dag 2270
(-126)

49 34,5
101216 1v, 6 dagar 2430
(+160)
- -
101220 2v, 3 dagar 2610
(+180)
- -
101228 3v, 4 dagar 2940
(+330)
51 35,5
110105 1 m, 2 dagar 3295
(+355)
52 36
110117 1 m, 14 dagar 3820
(+525)
54,5 37
110124 1 m, 22 dagar 4130
(+310)
55 38
110214 2 m, 12 dagar 5010
(+880)
57,5
39
110304 2 m, 30 dagar
5660
(+650)
60
40
110317 3 m, 14 dagar
6180
(+520)
-
-
110325 3 m, 20 dagar
6330
(+150)
62,1
40,9
110510 5 m, 7 dagar
7620
(+1290)
66
42,5
110601 6 m
7920
(+300)
67,5
43

RSS 2.0