En natt

Mycket om nätterna och krasslig son, men det är livet på gården just nu. Både jag och pappan kände oss krassliga själva nu imorse så någon bacill måste hoppat över till oss med. Får se om vi kan kurera oss, jag har mulat i mig Bafucin här hela morgonen.

Hur gick natten då? Jo, i säng i "tid" (19, fast den var 20 sommartid) och så sov han på en gång. Han vaknade till en gång och det var precis i samband när jag skulle upp och sova själv - så stoppade om honom och buffade lite. Han somnade så jag gick och lade mig - trodde dock han skulle vakna inom 30 minuter i vanlig ordning. Men så var det inte, jag vaknade varje 30 minut i början för man blivit så inrutad på det. Men ingen vaken och ledsen Mileon.

Han vaknade inte förrän 07, men var gnällig så efter mycket om o men bar jag in honom in till vår säng och vi somnade ihop. En glad kille vaknade en timme senare :-) Skönt!

Men han är ju såklart snorig och hostig, men glad att det gick så bra inatt ändå.

Nu ska jag ta och rädda honom från en kommande olycka i trappen, han jagar katten nämligen som smet upp för att undkomma den skrämmande minimänniskan som gör allt för att få nypas lite.

Vi får besök senare idag så ska väl svänga ihop någon kladdis också, har förberett alla torra ingredienser. Det gjorde jag redan igår, så får se om det blir någon god kaka eller inte..

Tröttheten

Kan genast på en gång säga att det är ingen bra kombo att vara nygravid på hösten när mörkret kommer smygandes. Då blir man med ens ännu tröttare bara för att.

Minns inte att det var så segt stundvis, ögonen rullar redan mot eftermiddagen på en - det känns helt galet att det knappast kommer bli bättre på någon månad. Väldigt uppiggande ;-)

Sedan ligger väl även sonens jätteförkylning med hosta i släptåg med nätter som varit väldigt fattiga på sömn också i bakgrunden nu, jag ligger helt enkelt efter i sömnbanken - summa kardemumma: huvudvärk.

Men ändock, är det skönt att känna något ynka symptom!

Koksalt koksalt

Ingen bättre natt heller, eller ja - sådär. Han drar ju i sig så mycket snor när han sover så han vaknar ofta med magont, sedan kör det liksom igång att han inte kan andas eller kan trösta sig med tummen utan att få andnöd. Livet är tufft som sjukling! Dock fick vi allihopa nästan fyra timmars sammanhängande sömn på slutet så det var tacksamt. Mileon kunde då andas hyffsat normalt utan att låta som en slemklump. Dock har hostan knackat på här med.

Kör koksalt titt som tätt, Mileon är lagom less på det. Men tycker han är piggare idag än igår iallafall, inte lika gnällig.

Vi har hittills haft en lugn dag här hemma, har skrapat lite tapeter medans Mileon utforskade en tumstock och en lös kopplingsdosa. Pappan installerar tre spottar i halldelen där vi kommer förvara ytterkläderna. Blir nog bra det när det blir klart alltihop med förvaring. För mer plats måste vi ha!

Efter mellis ska vi bege oss ut, det ser riktigt ruggigt ut utomhus men det var faktiskt rätt behagligt. Lilleman behöver sova/vila en vända till så kanske han somnar en sväng i vagnen om vi har tur. Så kan vi justera till vintertid enklare ;-) Men det blir väl inte som tänkt i vanlig ordning..

Mardrömsnatt

Igår kväll var det tjorvigt värre för plutten, han vaknade mer eller mindre varje halvtimme. En annan blev väldigt frustrerad för det var inte bara att gå in och lägga om honom heller så hela kvällen sprang jag upp och ner. När vi själva skulle sova så fortsatte det i samma anda, jag anade att det inte skulle bli så mycket sömn så efter någon timme gav jag upp och tog med honom till vår säng. En täppt liten kille som hade det jobbigt att andas, hämtade koksaltspipetter och duttade, torkade. Men det hjälpte tyvärr föga.

Så en natt med extremt lite sömn blev det för en annan, när han väl sov så sov han oroligt. Det gjorde ju en annan med som inte är van att ha plutt sovandes i sängen. Men han var mycket lugnare tillsammans med oss än i sin säng så då fick det vara så.

Trots en seg natt så sov vi inte längre än till 8, jag kände mig verkligen överkörd och hade (har) huvudvärk tryckandes.

Nu sover skrutten sin middag, så får vi se om han vill sova en sväng till innan läggdags. Märks att han inte är tiptop, snoret rinner konstant på honom och han kändes lite varm med. Skönt ändå att han blev dålig nu och inte nästa helg, skulle inte vara så passande. Det blir att åka iväg och köpa nässpray till natten åt plutt så kanske vi får sova lite bättre allihopa.

Har hunnit med lite tvätt och kört dammsugaren, fått upp lite ytterkläder provisoriskt - så ser det inte helt misär ut här hemma med. Ska väl fortsatta pö om pö med det idag, våttorka golven vore på sin plats också och ta itu med badrummet. Men passar på och tar de lugnt medan skrutten sover, är dum som inte passar på och sova själv men jag blir ju helt upp o ner av att vila dagtid.

En trött sak idag

Imorse var det en tjurig gosse som vaknade vid 7.30, bytte en bajsblöja och han var verkligen allt annat än rolig så tänkte att han säkert inte sovit klart. Han somnade om efter att ha tjurgnällt en stund och sov 1½ timme till. Så efter 9.20 vaknade han och vi skulle egentligen på musiklek på biblioteket idag - men det blev det ju inget av med, synd nog - för vi hörde att det varit världens drag idag och alla barnen hade haft riktigt roligt! Tur det kommer fler gånger då.

Efter knappt 2½ timme var den där gossen tjurig igen, efter mycket om och men somnade han - hans vila brukar han ta en dryg timme efter hans lunch men inte då. Nu har han sovit i 1½ timme. Magen är väl tom nu så han borde vakna närsom.

En trött liten kille idag, det händer väl en del nu när det är mycket på utvecklingsfronten. Han försöker upptäcka en annan värld genom att resa sig mot allt, klättra och ha sig.

Han sov för första gången i sitt rum utan problem med nu inatt, det kändes jättetomt på kvällen när vi skulle gå och lägga oss. Brukar alltid ligga och lyssna på mina killars andetag, nu hörde jag bara mitt stora hjärtas. Hade babyvakten på utifall att, men jag hörde bra utan - men det kändes tryggt att ha första natten.

Vi får se hur denna dagen blir, hade tänkt handla efter musikleken men så blev det ju inte. Får ta det lite senare istället, jag blev jätteslö jag med av denna tröttfisen till sällskap idag!

47 veckor

 • Reser sig mot allt han kan, går längs med saker då och då - ostadigt och snubblar ofta.
 • Nu försöker jag lära honom att ta sig ner från ståendes till sittandes då han alltid fastnar ståendes, då han inte vågar ta sig ner igen utan att slå sig gul och blå. Han skriker sig blå för att få hjälp när benen börjar vika sig, det är lite lustigt varje gång.
 • Än ålar han, dock har vi sett lite krypsteg men han föredrar att åla då han tar sig fram fortast så.
 • Sover i sitt egna rum nu, han hade premiären igår kväll (27/10-11) - det gick finemang det! Vi får se om det fortsätter lika bra.
 • Katten är han otroligt faschinerad utav, den har han superkoll på och blir helt salig när han får klappa den. Något han mer tycker är väldigt faschinerande är träd, man kan nästan tro ibland på våra promenader att han fått nackspärr ;-)
 • Inte så jätteförtjust att leka med andra barn, håller sig på sin kant och inspekterar dem istället. Han är lite försiktig av sig, men blir inte alls orolig eller rädd längre när barnen leker vilt intill honom alt. om barnen skriker.
 • Älskar att få ge sig ut på upptäcktsfärder, full mundering och galonstället på så ålar han runt och botaniserar på tomten och uppe i skogen. Katten är såklart beskyddande och "vallar" honom så gott det går när vi kommer för långt hemifrån enligt honom.
 • Tycker mer och mer om att plocka med mat, makaroner är roliga att försöka få in i munnen. Det går bättre och bättre! Erbjuder jag han tallrik och sked så tittar han mest bara konstigt på mig, så dit har vi inte kommit ännu. Dock är han envis och vägrar annat än sin spillfria mugg alt. nappflaska när vi är borta. Han har naggat en hel del i den mjuka pipen, vilket gör att jag vill byta till en mugg med hård pip - men icke icke!
 • Vinkar gör han, ofta! Vinkade första gången (16/10-11) med hela handen/armen - vifta är roligare än att vinka med bara handen ;-) För det kan han också.

Alla vrår och skrymslen..

Alla vrår och skrymslen ska undersökas noga, varje dag! Han fastnar varje gång, men ändå ska han envisas att krypa in :-)


MVC

Det här har jag bävat en aning för just för att jag inte vill tillbaka till samma mödravårdcentral igen - har kollat runt lite idag och det är antingen en i stan som gäller, det är den vår hälsocentral är kopplad till då våran inte har någon egen barnmorskemottagning. Men avskyr verkligen att åka in till den stan då det alltid ska vara så krångligt med parkering - varje gång jag varit där så har jag fått snurrat. Sedan böka med att betala parkeringen också. Jag är för bekväm tror jag, och anser det vara väldigt omständigt. Dock finns världens bästa barnmorska där på den mottagningen som alla säger jag ska kräva då jag haft väldigt otur med senaste.

Sedan är det en i samma stad jag gick till tidigare, men inte hört så mycket gott om dem. Dem samarbetar även med min gamla mottagning.

Jag vill inte gå tillbaka till samma då dem allihopa slätade över en havandeskapsförgiftning som kom tidigt i graviditeten. Dem ansåg att det inte var det. Just för att det aldrig påvisades protein i urinproverna. Så här i efterhand har jag fått förklarat för mig att det är ändå havandeskapsförgiftning trots avsaknad av proteinet. Känns ju väldigt tryggt, och det är nog till stor grund till de tidiga förvärkarna och till slut vattenavgången. Har helt avsaknad av tillit och för mig känns det väldigt otryggt, kommer jag kunna lita på nästa?


Så, jag har kollat runt - men står ändå på ruta noll.

VUL

Dagen efter jag och min syster kommit hem från Ullared så ska min lilla familj packa in oss och åka till RPC för VUL, får hoppas att allt ser bra ut då. Blev så förvånad när jag ringde och meddelade beskedet idag när vi fick vul-tid såpass tätt inpå. 13 dagar kvar nu!

Har knappt någon koll hur långt gången jag är, är lite fundersam så jag har tänkt att jag inte bryr mig något om det förräns man får ev. datum vid vulet. Så går jag efter det.

Bus i kuddrummet

Idag stack vi iväg efter mycket om och men till öppna förskolan, jag funderade ett bra tag om vi verkligen skulle åka dit då orken inte är så stor och det brukar bli ett helt företag när lilleman börjar bli trött. Vi placerade oss i kuddrummet där vi samlade de lite äldre barnen, numer är våra småttingar helt plötsligt JÄTTAR om man jämför med dem små pyren som ligger och sprattlar på lektäckena i det andra rummet. Det känns sådär när vi har mer rörligare barn som skrämmer livet ur dem genom att dra och slita i allt, slänga leksaker osv. Nu är Mileon inte lika intensiv som andra av sina jämnåriga - men han har lyckats skrämt slag på en liten tös genom att dragit henne nästan en halvmeter. Han fick tag i hennes fot och slet allt vad han orkade, blev väldigt förvånad själv och satt självklart just där och då längst in i ena soffan. Vi får hoppas tösen inte fick några men för livet - hon skrek som en stucken gris, hon låg ju i sin egna lilla värld - ca 3-4 månader gammal.

Så nu kunde man slappna av lite mer när det var jämngamla vildar ;-)

Det gick bra hela öppnis igenom, lite gnäll och tjaffs om leksaker men så är det väl alltid. Lite lunch/fika och sedan rörde vi oss hemåt. Ingen kille som ville sova, utan han slocknade bara för en stund sedan. Hoppas han sover länge nu så vi har en glad kille resten av dagen.


Resten av dagen

In till sista föräldragruppen på BVC där det var dålig uppsluttning, vi var totalt tre stycken mammor av sju. Vi pratade lite om sjukdomar och infektioner, trodde det skulle vara mer nyttigare men det mesta visste man ju redan. Synd, så vi valde helt enkelt fel val idag ;-) Nästa vecka är det höstlov och då är det ju ingen musiklek, så det går två veckor tills nästa vända.

Pyttsade i lite mat till skrutt och sedan blev det lunch på stående fot för mig på Ikea, korv... vad annars? :-) Hela köpcentrumet var utan vatten för en stor vattenläcka i staden. Jag, kissnödig. Men det var bara att knipa! Handlade trots det efter korvarna - blev lite irriterad över ombyggnationen i mataffären, de hade spärrat av här och var så man kom inte förbi utan fick prova gång för gång - mötte fler irriterade som gick i labyrinten... Handlat fick man iallafall till "musik" av byggbullret. Mileon somnade ändå trots allt oväsen, en trött kis. Men han sov inte så länge, utan vaknade när jag hade över honom till bilstolen - inte ens somnade han om på väg hem.

Slängde bara in maten i kylen och klädde på oss ordentligare, så var vi utomhus och lekte och upptäckte. Ner i vagnen och så gick vi förbi grannen med hennes post som kommit till oss. Blev kvar på fika och snicksnack. Sedan följde hon och hennes Albin med hem då hon ändå skulle rasta hundarna hennes. Då slocknade både Mileon och Albin. Bra det, så slapp man en övertrött herre senare.

Hem och fixade storkok på köttfärssås och gjorde lasagne på plåt. Sedan var jag tröttmössan självt. I med mat och diska upp allt och mixa och måtta upp i matburkar till Mille med för att fylla på hans matförråd i frysen. Blev mycket mat till både han och oss.

Redan 18 var plutt trött och gnällig så det blev att bada honom. Gröt och sedan nattinatti. Imorgon är en ny dag med fart och fläng :-)

En annan ska måla lite innan man kastar sig ner i soffan för tv-kväll. Så bäst att skynda sig på så man inte missar för mycket av programmet jag vill se.

Antingen eller

Min mobil är ju helt miffo just nu, och efter jag startade om den igår för tredje gången på raken när jag försökte få lite mottagning så man kunde ringa syster min igår så vips så rasade det in sms och missade samtal (?).  Ett sms handlade om att vi blivit framlottade att få delta i nästa musikgrupp. Men det krockade nu färsta gången med sista föräldragruppen, dem skulle ta upp barnsjukdomar och liknande så det kändes mer prio att gå på. Så skickade ett sms till ledaren om det.

Denna vecka är fullbokad, rätt skönt - men ibland vill man verkligen inte göra något än att vara hemma och "ta det lugnt". Inte för att det blir så lugnt längre med sonen som blivit förvandlad till någon apa.

Ja det är dags att bege sig till BVC för sista träffen, men vi mammor håller kontakten ändå - har redan hunnit med och avverkat lite egna träffar och äventyr tillsammans.

Efter det blir det det där blå-gula varuhuset för lunch och så ska vi handla mat jag och lilleman.

Funderar

Man funderar mycket när man får tid för det, skrutten har haft ett långt sovmaraton nu (självklart vaknar han till liv när jag väl sätter mig och bloggar!) och jag har mest rullat tummarna i väntan på att han ska vakna upp. Är rätt skönt att låta tankebanorna få jobba lite, men man grubblar mycket hur allt ska bli. Det handlar inte om oss som familj utan om något annat.

Tidigare idag fick Mileon vara sällskap till mig som skrapade tapeter i hallen uppe. Första kvarten funkade ju smidigt då han lekte snällt i sitt rum som ligger i anslutning. Men sedan skulle det inspekteras i hallen istället, där finns det roliga saker som nymålat, sågar och små pappbitar att mumsa på. Jag gav till sist upp med rännandet att plocka undan skrutten och avleda - det hjälpte inte så mycket efter ett tag ;-) Men lite blev gjort iallafall.

Nu är ju plutt vaken så det blir mellis och knata ut en sväng. Bäst att klää på sig för det ser ruggigt ut :-)

Lazy sundag

Nå, inte så jättelat men rätt så lat söndag var det ändå kan man tycka. Min pappa kom förbi en sväng och bytte ut alla gamla elkontakter som är livsfarliga, petskydd fanns inte på den tiden inbyggt och med vår lille wannabe-elektriker så var nog tiden räknad att han skulle få sig en kyss oavsett om vi hade egna petskydd insatta. Så det kändes mycket skönt o få det gjort äntligen!

Målade lite men gav upp då jag inte hade rätta penslar hemma, kommer inte åt. Och sedan tänkte jag måla lister, men då fanns det inga smidiga penslar kvar i "tapet och målarlådan".

Och bakat har jag gjort också, det blev ett Leila-recept - mycket gott blev det. Sliskigt och dant, jag älskar kombon med mörk choklad och kokos-kolan.

Har precis superfyndat på Tradera, brukar hålla mig därifrån - men har budat två vändor bara denna vecka - tur den snart är slut. Har egentligen no-no-no.... finns liksom ingen hejd på mig när jag vill ha något o börjar budgiva. Men, fyndat två vändor denna vecka - eller ja en gång fynd och den andra blev liksom ett fynd.. Nu var det P.OP tossor, vind och vattentäta - blir perfekt innan det blir för kallt - och även ha när det blir vagnåkning endast. Säljaren råkade lägga annonsen helt galet och det vart en enkel match och hålla budgivningen på bra nivå.
Tidigare i veckan budade jag snabbt hem graviditetsstickor, valde ett fem-pack - men hem kom totalt tjugo stickor!? Säljaren måste varit väldigt virrig.. Men desto mer tur för någon annan som kommer bli i behov utav dem - delar gärna med mig!!

Nu är det ryggläge!

Du, Alex! Toaborsten är redan en riktig 10-poängare här hemma, till våran förtret! Att det kan vara så spännande?!

Sovmorgon

Det var lite gråt i sömnen för Millekillen, lite bearbetning av intryck men behövde bara gå upp en gång inatt och klappa om honom så han kom till ro igen. Trodde faktiskt vi skulle få det struligare inatt men inte då. Han vaknade vid 6 och hade gjort en bajsblöja, jag lyckades väsnas en hel del innan den där blöjan blev bytt. Men han somnade om i sin säng rätt fort igen och sov ända till 9. Tror allt han får vara med moster och kusin fler gånger ;-) Ha ha!

Han stod upp i spjälsängen när jag plockade upp honom, han var mallig för han har försökt hur länge som helst och hävt sig upp mot spjälorna men inte orkat eller fått till tekniken. Men nu så!

Och efter gröten har han redan hunnit visat att han kan resa sig upp emot bäddsoffan utan några hjälpmedel. Häromdagen puttade han fram en upp och nervänd leklåda som han klättrade upp på och därefter tog sig upp på bäddsoffan. Han kan om han vill! Börjar bli mer våghalsig också, hade önskat att han skulle fortsätta vara försiktig men nej då. Kommer nog bli ett par smällar och blåmärken har jag en känsla av.

Mycket gjort!

Idag blev det mycket gjort, både jag och pappan slet hårt - så skönt och få lite fixat i ett svep och inte detta småduttandet som tyvärr blir med plutten i huset. Så efter fikat vart det nya tag och så slängde jag i hårfärg och fortsatte skrapa tapeter i trappen - två i ett liksom. När väl färgen skulle ur så var det en kombinerad dusch och fixa iordning sig för att slänga sig i bilen och åka iväg på kalas.

Syster & co kom även och Mileon hade slocknat i bilen, men vaknade fort av ståhej och hund som gafflade. Men han var på gott humör ändå, men blev lite loj på slutet. Hemvägen satt han och gormade och gastade som bara den, trött och hungrig var ingen bra kombo. Men han höll sig vaken och fick gröt i magen och pyjamas på, sedan slocknade han rätt fort ;-)

Han verkar haft en bra dag med moster! Skönt att det gått så bra, moster är trött efter en dag som plötslig tvåbarnsmamma ;-) Guld värt att få lite avlastning så vi får lite gjort här hemma, tack ännu en gång :-D

Nu är man hög på socker efter allt fikande, vi har väl inte ätit särskilt väl idag så snart ska vi komplettera med lite mat från det gyllene M'et... Vi är värda lite sådant, och så ska vi nog slappa i soffan resten av kvällen. AH!!

Lilleman kidnappad

Idag kom moster Tina och kidnappade lillemannen här hemma, en lagom trött bit stuvade hon in i bilen och åkte hem till sig. Jag och pappan då? Ja inte har det blivit något mysigare än att stå och svära över saker som bara strular ;-) Åkte även en sväng till trähuset och köpte nya lister till hallen. Måla, måla, skrapa, skrapa.

Precis som vi gjorde igår, så vi har hunnit en bra bit och det är skönt. Började även lite uppe men prioriterar hallen nere först och främst - det är kaos och det dräller ytterkläder, skor - överallt.

Jag tar en paus just nu, väntar på gofikat ska bli klart som jag ska bjuda pappan på. Märker av att om jag anstränger mig får jag ont i magen och ryggslutet, sådär obehagligt ont. Vet med mig att jag ska ta det lugnare, men jag blir så fokuserad när jag väl börjar hålla på med renoveringen.

Kanske hinner jag slänga i färg i håret med innan det är dags att springa in i duschen och göra sig iordning för lillebrors födelsedagsfirande. Då får vi tillbaka vår lilleman också :-)

Så här roligt har vi det alltså, barnfria och allt! ;-D

Testdag

Idag är det den testdag som kliniken satt ut för detta försök, jag har grubblat en del på dessa graviditetstest vi gjort. Jämfört i minnet hur starkt det var när vi väntade Mileon vid samma ruvardagar osv. Denna gång har det varit klart svagare och det har gjort mig lite orolig.

Nog allt har det varit klart och tydligt att det varit positivt på testen men tycker att de gånger jag/vi testat så har det varit svagare än förra gången med Mileon. Kanske ska man inte jämföra, men nog funderar man om allt verkligen står rätt till. Och ännu är det för tidigt att utvisa det, om man nu inte gör blodprover då för att se att hormonerna ökar som det ska.


Testdag idag, nu blev strecket starkare än kontrollstrecket. Dock ett fult vitt genomgående streck över dem båda, men det spelar ju ingen roll. Ringer och meddelar RPC på Måndag och får VUL tid.

 

Nu får plutt ta och stanna, gro och jäsa. För det har vi bestämt! ♥Men åh!

Har varit ute efter en Vaude bärstol hur länge som helst, men de som haft en ute på Blocket har ju de flesta vägrat skickat den mot betalning alt. så har den redan hunnit blivit såld. Idag svarade en tjej som hade en ute och kunde tänka sig skicka den, men så hade hon om krav att jag skulle betala med något internetgiro som jag skulle stå för kostnaden för - då drog jag mig ur för jag tyckte ändå det blev principfråga. Jag och principer!

Varför ska jag stå för hela den kostnaden? Nä, då fick det vara helt enkelt - då kan jag lätt hitta billigare bärstol.

Irriterad blev jag av att få det sista mailet. Suck!

En fuling

Eftersom kattmarodören levde loppan tidigt imorse så blev ju lilleman tidigare trött och ville sova sin enda vila redan strax efter 10 snåret. Han sov inte tillräckligt för att vara trevlig resten utav dagen heller, så det blev att klä på oss och gå ut och luffsa i alla löv tillsammans och avsluta med att dra av honom galonstället för att putta ner honom i vagnen för en promenad. Han somnar alltid på exakt samma ställe, och han vaknar alltid ledsen när han ligger kvar i vagnen utomhus. Men sova fick han iallafall så jag slapp gnissel gnissel resten av dagen. Rätt skönt att vila öronen, han är tillräckligt gnällig när det inte går som han vill - och det är moment som händer, mer eller mindre hela tiden.

Det är stört omöjligt att få honom att sova en extra vila om han nu inte är jättejättetrött, så det är en fuling att köra med vagnen - en kort slinga på ca 3 km. Tar knappa 20 minuter i rask takt, men jag flåsar mig runt numer på 25 minuter. Nåväl, huvudsaken han slocknade.

Sedan har vi (jag) spacklat nere i hallen, Mileon var inte lika hjälpsam utan han tog varje tillfälle att smita upp i trappen. Så har vi busat och lekt en hel del, leksakerna längst ner i kofferten vi har som leklåda i vardagsrummet brukar sällan bli framplockade utav M så idag tog jag fram det och då satt vi länge. Ja han satt länge och jag satt med Wordfeud istället.

Läggdags och han verkar slocknat på fem röda, det är knäpptyst iallafall. Det blev ingen hårfärgning igår, var helt slut efter jag dragit ner det sista utav tapeterna nere i hallen. Det blir nog inget idag heller, jag tänkte slipa och kanske hinner jag måla taket en vända om jag nu hittar det där teleskophandtaget. Skrapar ihop sista orken, det är motigt idag. Känner helst för att bara krypa ner i sängen nu. Fler som verkar vara lite loja, är inflöde på bloggen men sedan verkar utflödet gå desto fortare ut.

Förbannat gratis

Kattluckan kom inte upp igår, arla morgon var kattjäveln uppe i vårat rum och levde om - hörde Mileon vakna till liv så jag kastade mig upp och jagade ut katten från rummet. Katten springer ner och vrålar tills lilleman är klarvaken. Sedan kommer katten upp igen och för liv igen, då håller pappan på och kliver upp för att göra morgon med skrutten. Jag går upp och då svischar katten förbi mig i trappen och står och trycker vid dörren. Släppte ut honom svärandes.

Kattluckan. Den är monterad nu, jäklarns om han inte använder den nu och fortsätter håller låda tidiga nätter. Då är han inte bara gratis utan man får betalt för att ta han!

Sista gången i babygrupp

Idag var det sista musikleken i babygruppen, den gruppen är upp till 10 månader (när den startade alltså). Vi anmälde oss till nästa grupp men det är tyvärr många som anmält sig så det blir lottning dagen innan gruppstart. Vi får se om vi blir med eller inte då.
Vi hade som vanligt väldigt trevligt på sången, och så fick vi ju filmen förstås. Därefter blev det fika nere på öppnis, Mileon åt gröt och frukt utan att bryta ihop. Sedan fick han rån och ostbitar när en annan fikade fairtrade-fika. Jättegott! Så var det även chokladprovning och tävling, tror inte vi lyckas kamma hem vinsten - men ändå ;-) Testa kan man ju göra, har inte så bra koll procentuellt hur vanligt fairtrade är här i Sverige. Vissa sådana produkter köper vi ju hem, men mer än så insatt är vi väl inte.

Sedan hem och visa filmen för pappan, lunch och så åkte pappan till jobbet. Jag hade hoppat i myskläderna för jag kände inte alls någon ork att göra något, men skrapade ihop oss och åkte iväg till Tina och Max. Gick igenom Maxens urväxta kläder, så det blev en påse med diverse fint - tar lång tid innan han kan ha det mesta. Men guld värt och gå igenom, om inte annat perfekta dagiskläder framöver! När klockan var  17.30 så var det dags att styra kosan hemåt för mat och dusch.

Skrutten har lyckats bitit sig duktigt i tummen på flera ställen, han ser infekterad ut på ett bitmärke - självklart den tummen han suger på. Tvål och vatten så får vi se om det ger med sig, han grinade duktigt när jag tvättade tummen vid kvällsproceduren. Svider nog en del med tvål.

Nu sover skrutten och jag ska sätta fart och dra ner lite tapeter i hallen, lilleman ska få vara hemma hos moster sin på Lördag så vi hinner göra lite här hemma med renoveringen. Guld värt! Hade varit skönt och bara umgåtts jag och J men vi måste sätta fart - vi bara trampar vatten som det är nu. Blir inte mycket gjort tyvärr. Så någon timme ska jag väl envisas med det, sedan blir det färga håret (äntligen!) och en dusch för mig med. Är nog redo för dejt med John Blund sedan ;-D

Korv och makaroner

Ärligt så var det första gången idag som Mileon åt korv (kokt) och makaroner, det gick ner i ett svep - jättegott tyckte han. Jag själv är inte så förtjust i korv, köpta köttbullar osv. Men anar att jag får vika mig en aning i ämnet då det verkar gå hem. Inte för att mina långkok ratas, inte alls - men kan vara smidigt att ha till hands emellanåt. Och sedan att han är förtjust i det så känns det elakt att inte låta han få äta det ibland.

Fisk är något han börjat gilla igen, det är nog det enda han totalratat i sitt liv - ja utöver ersättningen och vällingen då. Men idogt provande så slinker helt plötsligt fiskrätter ner galant i lilla magen! Tänkte fixa fiskgratäng som jag hoppas även går hem, sedan var det längesedan vi åt det här hemma.

Brrrr, hemkommen från köpcentrumet och affären. Köpte även mer kosttillskott, dags för påfyllning med folsyra och annat nyttigt till oss. Ute regnar det fortfarande, blev rätt blöt när jag skulle packa in Mille, vagn och matkassarna. Känner mig lagomt fryssen nu efter middagen. Inte tror jag M tillåter mig slappa i soffan med vetekudden, så får väl ligga på golvet istället - inte lika bekvämt ;-)

Köpte även en till kattlucka, till källardörren. Så snart är den irritationen ett minne blott förhoppningsvis. Usch, jag har verkligen urdåligt humör just nu - triggas igång för allt. Det finska tempramentet gör inte saken bättre, voine! Är inte snäll alls, hade mamma levt hade hon tryckt i mig en hel pepparkaksburk för jag skulle bli snäll igen..

Grått och trist

Idag är det äkta höstväder, sådär ruskigt och dant.. Man huttrar bara man tittar ut, istället tänder man upp här inomhus och försöker ignorera vädret. Är lite i en svacka själv, känner mig inte alls bubblande glad som jag borde vara - är mest likgiltig till det mesta. Humöret kränger som gud vet vad, katten är den som verkligen eldar på mitt argsinta humör genom att vara uppåt väggarna dryg med att ränna in och ut. Vi har kattlucka nere i källaren och sedan får han ropa när han vill in/ut så man kan öppna källardörren. Men, det där med att vänta är inget han vill göra längre - inte ens en liten stund. Då försöker han öppna själv, det för med sig ett himla liv. Och oftast förefaller sig dessa stunder när det inte riktigt passar sig. Som tidig morgon då man jättegärna vill att M ska sova en stund till, men väcks av en katt som rasslar med dörrhandtaget alt. rusar upp till sovrummet och skriker i högan sky missnöjt. Katten är väldigt gratis nu.

Hoppas humöret blir lite bättre, känns inte så roligt alls när grodorna kvackar så fort man ens glipar på munnen ;-)

Går runt i min jumpsuit för mina sköna hemmaplagg lyckades lilleman både skvätta och kissa ner igår. Han var på sitt gnälligaste humör då och att fördriva den sista timmen innan läggdags blev det ett säkert kort att stoppa honom i ett bad. Dock blött och kallt för en annan. Men 45 minuter flög förbi :-)
Borde åka in till bebyggelsen och handla, dock är jag inte alls sugen på nånting men M klättrar på väggarna här hemma - igår dög ju inte ens att vara utomhus. Det ska hända lite mer, då är det okej tycker han. Men när en annan varken har lust eller orkar så blir det lite svårt.

Vi kanske rycker upp oss, någon promenad med vagnen blir det dock inte idag - regnet öser ner. Något borde vi hitta på. Imorgon ska vi iallafall på sista sångstunden och då får vi även dvdfilmerna, spännande!

Hur har det gått?

Vi har själva velat outa den fräscha nyheten först till den allra närmaste innan vi lägger ut det för beskådning på webben - alltså bakom lås och bom och inte ut på Facebook eller dylikt - om det nu gått bra med försöket dvs.

Det har varit många som frågat både här, på sms, på mail hur det gått - om vi tjuvtestat osv. Jag har dock kört vita lögner här på slutet - och kännt att det är konstigt att det blir så offentligt redan så här tidigt för en annan - jämfört mot andra par som försöker få barn helt naturligt. Knappt när hcg-halterna stigit en aning så börjar folk fundera hur det gått för oss. På ett vis känns det lite bittert att vi aldrig kan få vara mer privata - om vi nu inte blir helt hemliga med försöken - men för oss som redan är öppna känns det jättefel att hyscha om det också. Är ju baksidan med att vara öppen helt enkelt, på gott och ont!Så... hur gick det? Bilden säger nog mer än allt:

 

Nu håller vi tummarna att det verkligen går vägen denna gång med, det känns lite halvskakigt när man tänker på det. När vi haft sådant flyt och lyckats på första syskonförsöket. Det går nästan för smidigt för att vara oss.

Det tog lite tid att meddela vissa då vi valt att skicka en liknande bild på Mileon i samma tröja, M's farmor och farfar var inte riktigt med på noterna och inte riktigt förstod våran lilla luring - jag tror inte dem läste vad det stod på tröjan utan fick till svar att det var  bland de sötaste pojkarna de hade (pappan höll i Mileon på den bild vi mailade till dem). "Titta på bilden, en gång till. :-)" Men det handlade i slutändan om att dem visst hade förstått att Mileon skulle bli storebror, men det är lite svårt att förstå att dem förstått det när de inte kommenterat något om det. Kändes lite konstigt bara.

Så jag har meddelat närmsta familjen, vännerna - innan vi kände att var okej att lägga ut nyheten här. Det är ju en del släktingar också som läser här med så, det vore synd om inte de allra närmaste fick veta först helt enkelt. Så därav min tystnad på bloggen för jag kände att om jag fortsatte blogga utan uppdatering om hur det gått, så skulle vi bara få än mer frågor om det.

Mässa för hela slanten

Vi kom iväg hemifrån strax före halv 8, ändå blev det tight med tid när man skulle stuva in sig i bussen och få med allt. Självklart var babyskyddet bredast i stan så fick lyfta den över alla säten - nästan längst bak i bussen där det fortfarande fanns plats. Tur man är stark... jo jo!

Mileon sov en liten sväng på vägen ner, då passade jag på att fika min medhavda matsäck och umgås med de andra mammorna som också hade sovande barn - jo förutom Sandras My som absolut inte skulle missa något ;-) Och så passade skrutten på efter mellisen i bussen att lägga av världens lass så fick byta bajsblöja i bussgången.

Väl framme tog vi ut lite kontanter och letade oss fram till rätt mässhall, dock köpte de flesta utav oss kombi-biljett för att hinna gå runt där med.

Det var enormt mycket folk, det var knappt att man kom fram vid montrarna då de flesta hade barnvagnar och körde som om dem var på Ullared med dem. Helt sanslöst vad folk betedde sig underligt! Dock hann man kika lite grann och även köpa på sig lite saker, även bli påprackad småkraffs.

Det som jag köpte var Vaniljkrokar (som majskrokar), från JNY blev det tre scarfs/dregglisar och en stjärnfilt, ett gosdjur från teddykompaniet, smoothies och mat från Ellas kitchen, en nappflaska (då vi lyckades tappa bort den!) och en tröja. Hade gärna köpt en pyjamas också från JNY men det är knappar och vet att maken är så less på dem nu - speciellt när det är myror i Mileon numer. Och även tyg från Frank&Poppy - men vart för snål. Ska ju ändå till Ullared så jag hoppas man kan hitta lite roliga kuddfodral osv där istället, som jag tänkt sy utav det tyget jag kikat på vid mässan.

Lunchdags för de små, lunchdags för de äldre när de små slocknat av alla intryck. Blev några varv i mässhallen och sedan orkade vi verkligen inte mer. Vi gick in på Villa & Hem mässan istället där det var BETYDLIGT lugnare, såg lite kändisar här och var - köpte en hemlig grej där som jag ska surprisa maken med framöver med ;-) Han läser bloggen så jag yppar inget. Vi fikade och sedan gick jag och Mileon själva in tillbaka till barnmässan. Värmde på lite mat och även matade innan bussen hem skulle gå. Dagen gick jättefort, huvudet mörbultat dock av så mycket liv, för det var verkligen hög ljudnivå på barnmässan.

Hemresan gick bra med, lilleman ledsnade lite på slutet men det var tur att vi strax var hemma då. Var skönt och komma hem, fick tacos av mina grabbar här hemma. Mileon höll fortfarande låda, inte ett dugg trött men jag la honom till sist vid 20, och han somnade utan knussel. Slocknade gjorde jag när vi kollade på Robinson som vi missade i Torsdags, dock var jag inte ensam om det då även maken slocknade. Själv satt lillebror och tittade klart, ha ha!

Nu ska jag ta upp Mileon upp till hans rum och placera oss i myshörnan, bläddra lite böcker. Sedan får det allt bli mysfrulle, lillebror får inte sova mer med andra ord ;-)

45 veckor

 • Älskar trappen, den ålar han sig till mer eller mindre konstant och retar gallfeber på åtminstone mamman i huset efter 125:e gången. Där börjar han genast klättra upp, dock är han väldigt ostadig fortfarande och släpper gärna händerna. En och annan vurpa har det hunnit blivit.
 • Reser sig gärna upp mot allt han lyckas häva sig upp emot, väl på fötter är han som en kalv - han vinglar jättemycket även när man håller han i händerna och försöker gå med honom. Att gå så är inte så jätteintressant ännu, men... det kommer väl snart det också.
 • Vanligtvis sover han endast en dagsvila numer, den kan vara mellan 1-2 timmar. Så länge han är nöjd och hyffsat glad så försöker jag inte tvinga honom och vila mer under dagen.
 • Äter rätt bra, han sitter gärna och dräller ut maten och leker med den. Dricker han vatten tar han gärna extra i munnen och spottar ut det sista han gör. Kladdigt värre med andra ord. Gröt är fortfarande favoriten, och det äter vi 2-3 ggr/dag iom han inte tar välling heller. Så börjar dagen med gröt och slutar dagen med gröt, och ibland blir det gröt till mellis med.
 • Drar 80-86 i kläder nu, han är en lång kille så vissa 80 börjar bli korta i ärmarna.
 • Somnar mellan 19.00-19.30 och vaknar alltifrån 6.00-7.30.
 • Lärt sig vinka och då viftar han med hela armen!
 • "pratar" sitt eget lilla språk och blir nästan förnärmad när man försöker bli delaktig i samtalet.
 • Han vet vad några ord betyder, "katt", "lampa", "mat", "vatten" bl.a
 • Premiäråker buss för första gången på sin 45-veckors dag, då han och mamman pyser till Stockholm på UnderbaraBarn mässan.

Lååång dag!

Usch, idag har det varit riktigt motigt - Mileon har verkligen varit överallt och ingenstans. Tålamodet tryter fort på en annan, har så kortstubin så jag måste verkligen bita mig i tungan flera gånger om. Själv är jag tvungen att försöka få det där tålamodet att växa en aning, det kommer behövas om det fortsätter i denna takt.

Vi har varit ute i det blöta och även utforskat grusuppfarten. Tacka vet jag galonisar - men har inga direkta skor för honom nu så har sockor och mockasiner på - dem är ju lite vattenavisande iallafall. Solen sken men kallt var det. Jag huttrade länge och väl medans lilleman var helt salig och försökte gång på gång mygla med att äta sten, löv, barr.... ja vad som han kunde få tag på den lilla busen.

Och så har vi hunnit betat av nästan hela tvättberget och förberett för vår lilla tripp imorgon. Det är skräckblandad förtjusning detta, måtte han tycka om att åka buss - ingen återvändo när bussen startar ;-) Ska packa ihop och försöka stuva om i skötväskan och extraväskan. Och göra mackor och färdkost till mig. Jag hoppas naivt att Mileon slocknar i bussen så man kan ta det lite lugnt och bläddra i någon tidning eller så. Sure..! Vi får väl se helt enkelt. Tänkte hinna göra det mesta innan Drömmen om ett barn kör igång, så det är nog dags att lyfta rumpan och bli klar. Sedan är det nattinatti för en annan, dödstrött efter denna dag.

hjärta dig!


Morgonbus är aldrig fel, mamman kryper gärna ner på lekmattan och leker med en lycklig skruttunge. Busa, leka, kramas och jaga är väl det som gäller då. Tror vi båda uppskattar morgonstunden lika mycket, även om mamman är sju resor tröttare än den lille ;-)

RD 9

Känns.. inte så mycket alls. Knappt molvärk heller så vet inte vad man ska tro. Jag är dock grymt nyfiken nu och efter att ha testat på RD 10 de andra försöken så funderar man om man ska göra det igen eller inte. Pratade lite med maken men han anser att det får jag avgöra, vill att han ska vara med delaktig. Undrar om han skulle tycka det var spännande och utöva testet själv? (ja jag kissar i mugg, sedan får han göra resten) Frågan är om han ens skulle vilja det? Kanske ska ställa en mugg med kiss i kylen till imorgonbitti och lägga fram ett graviditetstest med instruktioner? HA HA HA!

Trött och hungrig och massa buller

Det är ingen bra kombo att ha en trött och hungrig lilleman och försöka mata honom där det är väldigt stimmigt. Han brallar ur på en gång och gråter, så ledsen blir han! Efter babyrytmiken idag så skyndade vi oss ner till öppnis för att få i honom lite mat innan vi skulle iväg igen - men det gick ju såklart inte. Fem skedar senare brister han ut i falsett och tårarna strömmar ner. Det går verkligen inte att trösta honom om man nu inte går undan där det är lugnare.

Tina och Max dök upp för att lämna en åkpåse som de sålt till en i min rytmikgrupp. Sedan pyste vi till Ikea för lite lunch, försökte peta i M lite mer mat men mja, det gick väl inte så bra. Han började gråta igen. Mutade honom med lite majskrokar och rån för att själv få kunna äta upp det man hade på tallriken innan det började mögla. Gick igenom varuhuset och åkte hem till oss.

Tina och Max hängde ju på och med sig hade dem Maxens gamla leksaker som står och dammar, nu är det mesta på Mileons rum - det behövs mycket leksaker för att fylla hans stora rum - det ser rätt fjuttigt ut än så länge ;-) Mycket yta att busa på helt enkelt, det gillar vi!
Vi snodde ihop kolakakor och fikade lite, lekta och umgicks. Mycket trevligt. Dock sov inte Mileons så himla länge (somnade i bilen på väg hem från Ikea, och lyftes ner i hans säng) så han var gnällis. Ändå så sov han inget mer idag förräns läggdags. Han var på gott humör igen när sällskapet åkt och vi åkte in till mataffären för att handla - trodde han skulle slumra lite i vagnen som han alltid gör men icke. Han börjar bli en stor kille, sover endast en gång dagtid. Tur han sover så bra nattetid iallafall, om man bortser de nätter det är mardrömmar och mycket intryck. Det går ju inte att rå för ju.

Så idag har det varit full rulle från morgon till kväll, jag är helt slut, ryggen går nog av på mig snart. Imorgon måste jag förbereda för Stockholmstrippen, försöka tvätta lite så man har kläder att ta på sig - hänger inte riktigt med tvättberget just nu efter vi varit i stugan - det tillför ju mer tvätt när man reser iväg av någon anledning? :-)

Och så är vi bortbjudna på mammafika imorgon, får se om vi tar oss iväg eller inte. Just nu känns en hemmadag inte som en dum idé! Vi var moviestars idag med! På babyrytmiken var det en morfar som erbjudit sig att filma och redigera ihop en dvdskiva till dem som ville köpa en - han kom med världens utrustning kan jag lova, det kändes jättefånigt att sitta och sjunga och leka medans man blev filmad. Men nu är det överstökat, vi ska självklart köpa skivan - kan vara roligt för Mileon sedan när han är lite äldre med!

Nej nu blir det ryggläge i soffan. Dejta vetekudden och ett stort kallt glas isvatten.

Något som inte är gratis..

Det är helt vansinne egentligen att bara för man har nitlotten att inte kunna föröka sig på hederligt vis så får man snällt stå det kastet att hosta upp tusentals kronor för varje försök - försök som man inte ens är garanterad något barn, utan försök som slutar med besvikelse.

Jag förstår att det kostar samhället massor med pengar att vara så generösa med att att bidra till ett visst antal ivf-försök för första barnet, men änddock - för att man har svårt att få barn så blir man bestraffad om man önskar sig fler än ett? Alla har inte mängder med pengar som dräller för att försöka sig på syskonförsök därefter.

Hur långt vi nu kommer gå med syskonförsök återstår att se, men det känns så SJUKT att pengarna ska behöva styra i slutändan. Det gör ont i mig att läsa att vissa är tvungna att belåna hus alt. ta separata lån för att kunna ha råd att finansiera försöken. Likväl dem som redan avverkat dem landstingsfinansierade försöken till dem par som försöker sig på med barn nummer ett. Ännu ondare för dem.

Med ens känner jag mig girig och dum. Jag borde ändå vara nöjd med det underverk vi lyckats skapat med hjälp av RPC. Andra skaffar syskon, varför skulle det vara fel av mig att önska det med? Jag lider så med dem som kämpar och sliter ännu för det mirakel jag dagligen betraktar, värnar om och älskar så enormt.

Önskar det var mer rättvist system - vi som har svårt att få barn har inte direkt valt det själva. Vi får vackert betala ur egen ficka och se slantarna gå upp i rök väldigt fort. Det är som finns-i-sjön - fast vuxenspelet. Kanske lyckas man ta upp rätta kortet nån gång?

Är glad över att media börjar belysa över IVF och dem människor som faktiskt sitter i samma båt som oss. Som de två tv-serierna Barn till varje pris som går på kanal 1 och Drömmen om ett barn på tv 3. Den sistnämnda serien har luckrat upp en aning, det sipprar fram gamla känslor - det onda, det sorgliga, det frustrerande. Men nyttigt är det. Man ska aldrig ta för givet. Men ge aldrig heller upp!

Upp och stå

Lilla killen här hemma har redan klättrat i trappen ett par vändor, fort går det dessutom. Det förstår han, att lyfta benen och klättra uppåt, men inte fattat poängen med att krypa. Tok! Sedan reser han sig mot ALLT han kan grabba tag i, man får ha stenkoll på honom för vips så släpper han med båda händerna och faller pladask.

Grinden i trappavsatsen måste vi verkligen få upp snart, det dumma är ju att vi håller på och renoverar trappen och det går för tillfället inte att få dit grinden på ett bra vis. Dags att rappa på månne? Det har stått rätt stilla här, dock har vi köpt nytt golv och igår köpte vi tapeter till trappväggen. (Och fondtapet till M's rum)


Hepp, nu drattade lilleman omkull igen med gåbilen. Värsta vurpan förstås. Det går så fort och samtidigt känner jag att jag kan inte vara med jämt - då lär han sig inte själv heller att han måste vara mer försiktig. Jag passar så gott jag kan, och när det är farligt är jag med och vaktar. Hinner inte göra så mycket än att följa efter på hans bärsärkagång. Dock nålat upp halva hans blivande gardinkappa till hans rum, det ni! Då sätter man honom i gåstolen ;-)

RD 7

Har inte skrivit mycket om denna ruvningen hittills, jag känner väl inte så mycket så jag vet inte om det finns så mycket att meddela? Jag upplever att dagarna går jättesakta, det är blandade känslor - är så nyfiken men är rädd att misslyckas. Vill veta men det är ju så tidigt. Vill inte veta. Och så vill jag veta igen.

Under fjällvistelsen så frågar pappan mig hur fingertoppskänslan var, men jag kan inte svara på det. Det känns ju ingenting. Och precis så här var det när jag ruvade på Mileon med. Jag hade ingen som helst aning, för jag var rädd att känna efter.

Vill inte leta symptom, för ingenting stämmer ju ändå. Har inga ömma bröst, det moler ju i magen - det gör det ju än hur det går. Trött är jag ju oavsett ändå. Ja det är inte så lätt att veta. Klart vi hoppas på att slippa fler försök, att vi lyckas på detta. Men det känns sådär skamligt att ens våga hoppas på det.

Något jag reagerat på är att jag hamnat i ett skov i min sjukdom, precis som i början på graviditeten med M. Tillfällighet? Under ruvningen med Mileon skrev jag så här.

Fjällen

Vi har haft det jätteskönt uppe i stugan och vi har nu även sett säsongens första snö! Hade inte trott att det skulle bli så kyligt där uppe men ack vad jag (vi) bedrog oss. Dock var det lager på lager som gällde så kunde man härda ut och vara ute. Det blåste friskt emellanåt, Mileon satt och kippade efter andan i vagnen stackarn. Det blev små vändor istället, M var nöjd i vilket fall som helst. Tröttare än vanligt var han också så han hann för det mesta knipa tre dagsvilor istället för 1-2 stycken. Fjälluften tar mer än vad man tror ;-)

På ditvägen sov han hela vägen, jag smög ner en pyjamasklädd sovande pojk i babyskyddet (ja han kan fortfarande använda det) och bar ner honom till bilen inkurad i varma filtar. Väl i stugan så sa det PLING och han vart tokpigg lagom till vi skulle få hasa ner i sängarna och få sova några timmar innan det blev morgon. Mileon sparkade och knölade på mig ett bra tag innan John Blund kom igen för lillemannen, vi orkade inte få upp resesängen och bädda den så han sov hos mig då.

Mysfrulle och en massa bus och lek, promenad och mat, film. Första dagen så körde vi med fotsack och filtar i vagnen, det var ändå för kyligt trots fleecestället. Tur vi hade med åkpåsen också, så den provkördes för första gången. Varmt och mysigt, en mindre rödare Rudolf-näsa blev det iallafall! Är ju så svårt att veta hur pass mycket eller lite kläder man ska ha på dem små, han blir ju lätt så varm så det är ett gissel.

Det var lugnt i stugområdet med, var knappt några där. Man blir nästan eremit och rycker till när man ser en bil eller en människa ;-)

Skönt var det iallafall och komma iväg, dock var det aningens jobbigare att städa ur stugan med en lilleman som verkligen var överallt där han inte skulle vara. Både jag och pappan var helsvettiga när bilen var packad och stugan städad, vattnet tömt ur systemen. Stannade på en vägkrog på hemvägen där Mileon mestadels satt och provade röstresurserna, han gapade som bara den - det vart ingen matro för varken oss eller de andra matgästerna må ni tro!

Mileon i sitt esse!

 

Ute på väldigt blåsig promenad.

 

Vi myser på stugtrappen i solen, där var det varmt och gott iallafall!

 

Vår till sen höst så går det kor och getter på fjället, här besöker dem oss inpå knuten. Lite synd att Mileon sov som allra bäst då bara, han missade dem tyvärr.
Så nu är vi hemma och bara att återgå till vardagen. Det är farligt att åka iväg sådär, man får mersmak att bara göra ingenting alls. Lilleman gav iallafall mamman sovmorgon för en gångs skull! Det är inte ofta det händer numer :-)

Tur i spel?

Jag har då aldrig haft någon direkt flyt i spel, däremot i kärlek - iallafall sedan dess då jag mötte min fina make. Då gör det inte så mycket att jag inte har lika tur i spel. Men har detta vänt måntro? Har vunnit diverse ting på kort period, nu lyckades jag vinna fribiljett till UnderbaraBarn-Mässan - så dit åker jag och Mileon nu helt gratis i och med att vi får fri resa med buss då vi åker med öppna förskolan och är med i svenska kyrkan. Det är inte helt fel, då kan man nog lägga en liten slant på något man hittar där nere istället :-)Och så vann jag på Hanna's och Astrid's finfina lotteri! :-) Tack snälla ni, vilken rolig idé också! Får allt fundera själv på nå liknande framöver!

Mileon var självfallet taggad på att hjälpa till att öppna, på sitt vis! Han tuggar febrilt, drar och sliter med sina två bissingar. Och nog lyckades han hinna få upp ena hörnet innan mamman såg det hela. Och en jättefin vinst tyckte vi här hemma på Tvea. Vi bugar och bockar, helt perfekt att ha i väskan ju! Så snyggt mönster! Vi gillar ugglor här med ;-) Klädroller, våta och torra tvättservetter! We like!

"Grattis Linda & Mileon! Vi hoppas ni gillar flygfän lika mycket som vi gör. :) Kram/Hanna & Astrid"

TACK!!

Satsumas!

Fick en bok utav biblioteket också, det får förvisso alla barn som fyllt 8 månader - en lapp man får från bvc så får man hämta ut en bok. Har inte hunnit kikat i den, men den är säkert intressant om ett tag. När vi ändå var där så lånade jag en cd skiva med Mamma Mu, Kråkans låtar - jag är själv uppväxt i huset där Mamma Mu "blev till", så dem där håller jag varmt om hjärtat och hoppas kunna introducera även i Mileons uppväxt. Och en pekbok blev det också att vi lånade hem, han är inte särskilt intresserad men vi har ju en månad på oss. Kanske andra böcker är roligare än dem som är här hemma?

In på banken en vända och fixa in pengar på konto, och hem där vi beslutade att åka till stugan ikväll. Var bara att packa en aning medans pappan fortfarande var hemma - så jag slapp springa med lilleman ner i källaren flera vändor.

Så nu ska vi alldeles strax masa oss iväg och handla lite proviant åt oss, lite mysmat förstås. Inget vin blir det dock för en annan, tur det finns goda bubbelvatten och läsk ;-)

Nu precis innan så åt vi mellis, det gick ner gröt och satsumas! Oj, det var poppis! Första gången han fått smaka då jag tyckte dem här inte var allt för sura. Han tjoade efter mer innan han sväljt det han hade i munnen, tokunge!

Så nu blir det inga fler uppdateringar på några dagar minst då det inte finns tillgång till internet, hade förut mobilt internet men vi använde det så sällan så det kändes helt onödigt att ha kvar. Eller jo, maken har ju så man kan använda mobilen som modem. Men det är rätt skönt att vara utan. Fly lite från vardagen, ha tid att laga god mat, umgås, läsa böcker och ta långa promenader i vacker miljö - fräscht, inget buller, nästan sådär tyst ibland så det tjuter i öronen på en. Underbart.

Ta hand om er, så ska vi rå om varandra så länge. Höres!!

Det är så "oss"

Vi har ännu inte bestämt om vi ska dra iväg över helgen eller inte, vädret ser iallafall okej ut - än så länge inget regn. Men på Söndag kommer det snöa! Galet. Pappan sover i vanlig ordning, jag och M är uppe och lever rövare. Dags för frukost nu så vi kan börja göra oss iordning för en tripp till biblioteket där vi ska möta upp föräldragruppen och få oss en tur igenom där med en bibliotekarie.

Har iallafall tvättat upp berget nere i tvättstugan så det är "bara" att packa.

Alltid ute i sista stund. Jag är inte lika krasslig längre, bihålorna har lugnat ner sig. Lilleman snorar och hostar ännu, kommer väl hålla i sig det där. Pappan vet jag inte riktigt status på ännu.

Nej, dags för ett litet ryck här. Har en hungrig pojk :-)

Babyrytmik och reser sig

Idag var det sång o lek igen, Mileon var inte så överväldigad denna gången heller. Är så synd att det hamnar mitt i sovschemat, försökt rucka lite så han får en liten stödvila på vägen dit men icke. Då blir han nästan ännu tröttare. Idag var det många trötta och kinkiga barn, Mileon satt mest i min famn med tummen i mun. Utövade inte sångerna som man ska göra, utan höll mest bara takten och sjöng med. När de lugnare låtarna kom på slutet så låg han i famnen på mig och myste ordentligt, inte helt fel då man sällan får dem där mysstunderna längre för det är så mycket myror i brallan på honom. Nästa gång kommer vi bli filmade också och möjligheten finns därefter att köpa dilmen på dvd för en symbolisk summa, en rolig grej :-)

När sången var slut gick vi ner till öppnis för fika/lunch, dock vart det så livat och en trött lilleman till det är ingen bra kombo - han brallade ur totalt och bara grät och grät. Lite lunch lyckades han hinna med innan det blev för mycket. Jag slängde i mig mitt fika och sa hej då till mina vänner. Lika bra, så får han sova medans jag handlade. Han sov sig igenom affären och även när vi kom hem vaknade han inte ens till när jag tog ur honom i bilen och la han på några täcken i datarummet. Plutt!

Solen skiner och vi ska väl försöka komma ut en promenad idag, dock är ju ingen utav oss särskilt pigga - men solen gör ju mycket. Här rinner snoret på lilleman mest hela tiden, går åt mycket näsdukar! Och jätteless på torkandet är han, stackarn..

Igår reste han sig äntligen upp även så han stod på fötterna! När han väl fick till det stod han och övade nästan en timme, ha ha! Farligt värre snart då han även försökte klättra i trappen. Tidigare har han bara rest sig så han står på knäna - men nu börjar det väl släppa. Är ju så försiktig av sig, lika bra det. Ändock slipper man ju inte dem där krascherna, han är ju inte stabil för fem öre.
Senare under dagen upptäckte han sin Micki-gåvagn, oj oj! Den lyckades han även resa sig upp emot och vips så rullade den! En chockad och rädd skrutt rusade efter, bara tur jag hann på honom innan det skulle snubblas till. Snart ger han väl mig gråa hår den här lilla mannen, men han är värd alla dem gråa ;-D

Kanelbullens dag?

Ingen jäst hemma = inga nybakta bullar för att fira bullens dag. Snilleblixt senare så firar jag med varma wienerbröd, må de vara köpta - men dem gick ner! ;-) Mileon fick gröt istället, med kanel!


Bacillusker

Först ut var lilleman som helt huxflux började snora, han sov väldigt dåligt första nätterna då näsan blev helt täppt. Sedan kom skrällhostan. Nu igår började jag känna av bihålorna igen, och det ömmar i halsen. Pappan i huset har varit otroligt fryssen. Snart ligger vi väl helt däckade lagom till lilleman piggnat till ifrån sina baciller ;-)

Vi pratade lite löst om att åka upp till stugan i fjällen över helgen, eller ja, J slutar jobbet torsdagkväll så vi åker upp då. Frågan är hur vi mår närmare Torsdagen? ;-) Blir mycket åkande för en annan som också ska ner till Ullared. Tur man är berest genom Sverige - ha ha ha!
Får se hur vi gör helt enkelt. Mileon har inte varit i stugan ännu, förra året blev det ingen tripp alls upp dit då läget var som det var med mamma min. Annars åker vi alltid upp en sväng på hösten och emellanåt under säsong en vända med. Lugnt och vackert, man får ro i själen.

Idag har vi inte mycket planerat, vilket behövs ibland så man hinner med sådant som halkar efter här hemma. Nu slipper jag iallafall diska för hand för svärfar och maken fixade dit den nya i Söndags - dock har vi inte hunnit provat den ännu så än vet vi inte om vi är nöjda. Den verkar bra avancerad iallafall, får se om man förstår sig på den. Jisses! Jag och teknik är inte bästa vänner nämligen.. eller, jag är inte intresserad - så jag har svårt att bry mig om att lära. Vilken tur jag har en tekniktokig karl här hemma då som försöker introducera mig i massa nytt!

Måste boka tid för besiktning på saaben med, har inte kollat ännu hur "tätt" det är med tider - jag hoppas att jag kan hinna med här snart så har man det överstökat. Bilen har ännu inte felmeddelat något mer, kanske är den lagad? Hoppas på det. "Bara" AC'n som dött då som kanske ska fixas billigt för svarta pengar. Är inte värt att lägga ner mer slantar på kombin när vi ända ska hiva iväg den inom en snar framtid.

Och chefen.... henne måste jag ringa med, tänka sig att man kan dra sig så för något?

Pappan har vaknat och ska ut och försöka reparera saaben en aning, han körde som en liten drulle igår och råkade med en liten dummis. Har vi tur lyckas vi fixa den själva ;-) Och så ska han hinna med att dra upp båten ur sjön också, oj så många turer i den det blev i år då? Ingen alls!

BVC (10 månader)

Imorse hade vi tid till BVC och tandhygienist för lilleman, det gick ju smärtfritt. Dock en remiss till ögon blir det så får se när den kallelsen dimper ner i brevlådan då. Han skelar ju lite fortfarande så får se om det växer bort eller får tränas.

Växt hade han ju gjort också på två månader, helt galet vad han växer - det borde finnas en broms någonstans men icke. Han ligger över längdkurvan och normal på de andra kurvorna - men i denna fart så kommer han snart hoppa upp ett snäpp även i vikt ;-)

Hos tandis så blev det lite prat och visa tänder, en tandborste fick han också. Han gjorde mest massa bus där på golvet, för i min famn ville han då rakt inte sitta. Skulle tänka lite över tumsugandet också när han börjar bli stor nog att förstå lite mer, är inte så lätt att vänja av dem med det.


Datum Ålder Vikt (g)
Längd (cm)
Huvud (cm)
101203 föddes 2396 48 32,8
101211 1v, 1 dag 2270
(-126)

49 34,5
101216 1v, 6 dagar 2430
(+160)
- -
101220 2v, 3 dagar 2610
(+180)
- -
101228 3v, 4 dagar 2940
(+330)
51 35,5
110105 1 m, 2 dagar 3295
(+355)
52 36
110117 1 m, 14 dagar 3820
(+525)
54,5 37
110124 1 m, 22 dagar 4130
(+310)
55 38
110214 2 m, 12 dagar 5010
(+880)
57,5
39
110304 2 m, 30 dagar
5660
(+650)
60
40
110317 3 m, 14 dagar
6180
(+520)
-
-
110325 3 m, 20 dagar
6330
(+150)
62,1
40,9
110510 5 m, 7 dagar
7620
(+1290)
66
42,5
110601 6 m
7920
(+300)
67,5
43
110808 8 m
9035
(+1115)
73,5
45,1
111003 10 m
9905
(+870)
75,5
46,1

På vift

Idag åkte vi hemifrån utan Mileon, jag i min bil, pappan i sin. Kvar var Mileon med sin farmor och farfar. Vi åkte till pappans jobb och lämpade av en bil och vidare till Uppsala. Efter Akademiska så blev det en tur till Nathalie där vi skulle lämna av hennes cykel, fick se deras fina rymliga lägenhet också. Därefter till hamburgarhak för att lugna våra hungriga magar. Och så styra kosan mot pappans jobb igen där jag skulle lämpa av honom för han skulle jobba eftermiddag. En annan åker hem och får besked att det gått så bra idag med lilleman, härligt! Kunde iofs inte tro något annat - han är så snäll! De hade varit ut på en långpromenad och han sussat två vändor sedan vi åkte. Så en glad grabb var där hemma.

Kändes jättebra att lämna honom, litar fullt ut att farmor och farfar tar väl hand om våran skatt. Trots vi var borta bara några timmar (totalt 5) så hann jag sakna honom en hel del, det kändes faktiskt som att vi glömt honom någonstans på vägen. Tyst i baksätet ju! 

Skönt att det gick bra iallafall, alla nöjda och glada :-)

Vi får väl se om farmor kan rycka in och hjälpa till även när vi ska till Ullared jag och storasyster, tycker det är roligt att hon erbjuder sig. Jag och pappan skojade i bilen hem att vi hoppades att lilleman uppfört sig så de inte blev bortskrämda ;-)

RD 0

Idag åkte vi till RPC igen, det var 1 år och 4 månader sedan vi var där sist. Då låg Mileon i magen, stor som en böna. Ett sista vul på kliniken innan vi blev "utskrivna". Idag åter för syskonförsök. Vi råkade komma före i kön då sköterskan kallade in "Linda", väl i rummet så visade det sig att det fanns en till Linda - i samma vårdrum som en annan. Kändes väl sådär och smita före, men sköterskan ropade upp "Linda" och log igenkännande mot oss då vi haft henne vid varje ingrepp. Då var det ju paret i samma rum bakom skynket som egentligen var på tur, men hur ska man veta då jag antog att Linda, det var jag? Ja, sköterskan bad om ursäkt när hon skulle lämna oss och hämta dem hörde jag innan jag gick in i rummet igen för att byta om.

Första embryot klarade upptining, så vi har två kvar i frysen. Ett ruvar jag på. Dag 0. Testdag 21/10 - men här testas det garanterat innan om nu inte mensen hinner före dvs.


Struligt

Igårkväll började strulet med lilleman, det var tjorv med sömnen. Han somnade dock utan gnissel på kvällen men vaknade upp flera gånger och skrek, så ledsen. Började bli förkyld så näsan täppte till det för honom. Strax efter 21 så var det helt omöjligt för mig att få honom att komma till ro och somna igen, ledsen liten en. Han hamnade i vår säng där jag snöt han för jämnan. Det vart ingen skön sömn för någon utav oss, propellern emellan oss som vaknade minst varje halvtimme och "fick ingen luft". Jag var duktigt trött imorse och är fortfarande, hela dagen har gått i ett töcken!

Trots det tog jag mig iväg ensam till köpcentrumet där jag mötte upp storasyster. Underbart att bara strosa runt utan vagn! Vi avslutade shoppingturen med lite mat i magen och en vända på en lekaffär.

Det blev lite bodysar i större storlek, några toppar till mig, mockasiner, fleecejacka till M. Mer? Tror inte det. Jag höll hårt i plånboken idag :-) Vi pratade om Ullared så kanske åker vi ner inom snar framtid.

Hem och fixade ihop lite långkok, gryta såklart. Snart svänger svärföräldrarna in på gården med anar jag :-) Vi får hoppas lilleman sover bättre inatt, han är förkyld och snoret rinner i tid och otid. Men piggelin för det!

275:-

Idag var jag mycket nöjd när jag var klar med mitt fyndande. För 275 kronor fick jag mycket för pengarna, skjortan är så fin och kanske har han växt i den ordentligt lagomt till sin 1-årsdag. Vi har ju tradition att låta våra 1-åringar få gå lös på en egen liten tårta och så blir det för Mileon också - då kan det vara på sin plats med fint ombyte med :-) Galonställ så den kladdiga våren är säkrad, kan säkert ha den redan nu om än lite stor om man ska ut och busa i det blöta. Lite fräscha basickläder, långärmat och en body. Jag föredrar tvådelat numer men det är inte någon höjdare när han ålar både fram och baklänges... så det blir mycket bodys. Ett par Kaxsbrallor, aldrig fel! Och så till sist Didrikson overallen, mycket nöjd! Nu är verkligen hela vintern räddad om skrutten ska växa så mycket som han gjort på sistone.

 

Så fin skjorta, synd att bilden inte gör rättvisa bara.


Mer eller mindre oanvänt galonställ.


Lite basic långärmade tröjor och en randig body.


Kaxs byxor.


Didrikson overall - jättefint skick!

Loppis och annat

Igår kom svärföräldrarna förbi och lämnade lite saker som de inte ville ha i husbilen då dem skulle upp till Bollnäs och tävlaa i agility, både jag och J blev förvånade när dem svängde in på gården. Men roligt med spontanbesök! Mileon fick träffa sin farmor och farfar - och fick sig en dumper-bil. Allt med hjul går hem hos den här gossen, spännande saker.

Svärfar kikade på kopplingarna till nya diskmaskin och de befintliga, de kommer ju tillbaka efter tävlingarna på Söndag så då blir det väl att få diskmaskinen på plats - förhoppningsvis..

Det blev ingenting gjort i M's rum igår förutom att jag och lilleman var där uppe och dammsög och moppade en snabbis. Är lite trixigt att våttorka golv med Mileon som sällskap, han vill gärna var där moppen är - ett himla jagande och det slutar med att han är mopp nummer två, dyngsur själv ;-)

Smörgåstårtan jag slängde ihop gick ner, vi satt mest och dåsade i soffan jag o J på kvällen. Knäckte i vanlig ordning honom i Wordfeud. Mileon han slocknade innan 19 han, den busen vägrade sova sitt andra dagspass så han höll sig vaken mellan 11 och 18.45 - var mest sista timmen han var gnällig, annars på gott humör. När det händer för mycket så går det ju inte att sova, nu kom ju farmor o farfar mitt i allt - innan de körde in på gården så satt han och klippte med ögonen i matstolen.

Nu är vi uppe, två portioner gröt och en liten hemmagjord burk med äppelkräm med kanel befinner sig i litens mage - han var hungrig han! Han skulle lätt få i sig mer men när han börjar "puffa"/smårapa så brukar det vara nog, trots han visar att han gärna tar mer. Då kommer det upp istället här och var i småpölar medans han ålar runt lite senare..

Funderar om vi ska ta oss en dusch, vi ska ju snart åka iväg och gå på klädbytardag och loppis. Hämta den andra bilen på verkstad ska vi också göra. Sedan får vi se vad vi hittar på, kanske våldsgästar någon innan vi åker hem och fixar med M's rum. Eller åker till någon lekpark kanske? Rätt skönt att inte ha så mycket på schemat.

RSS 2.0