Ingenting är som väntans tider... eller?

Beror nog på vad man väntar på? Anar jag, för min väntan är bara irriterande dryg just nu. Jag fick tvetydligt svar från vårdcentralen, dem är ju knappast intresserade utav att hjälpa till mer än nödvändigt. I min journal står endast "skickat externt blodprov till analys". Inget mer, inget mindre. Mina prover är borta med vinden just nu. Enligt VC skulle proverna ta med postgång totalt 5-7 arbetsdagar. Vilket det hade gått med råge då jag ringde och efterlyste mina provsvar.

De tyckte vi skulle ringa kliniken istället. Så det gjorde jag och de blev väldigt förvirrade. Så, med detta bör jag ha remiss - och skicka mina prover direkt till Uppsala för provtagning på deras lab. Helt okej för mig, synd bara att det alternativet inte verkade finnas från början så hade vi sluppit detta.

Helt okej väl? Dock... så ska vi stå för blodprovstagningen, och enligt Uppsala kostar det inte sisådär 100:- som vårdcentralen säger utan det kostar 1000:- Alltså en summa jag skulle få stå även för med analysen här hemma med de proverna som är på vift.

Så... är de på vift eller tar det bara tid att fakturera mig som privatperson och därmed är provsvaren sega? Vi är inte sugna på att stå och behöva betala dublett. Efter mycket om o men med barnmorskan från RPC i andra änden av luren så kom vi fram till att hon skickar provrören med remissetiketter, så ska jag knalla iväg o ta proverna o skicka iväg dem. Men, jag ska först avvakta 1-2 veckor just för att proverna jag tog är borta. Enligt RPC tar denna analys två veckor innan de får tillbaka dem. Så dem tror jag mer på.

Irriterande. Minst! Inga provsvar har hittat hem, en vecka till - sedan blir det att knalla åter med EGNA rör och fixa det själv. MORR!

Inte då

Ja man slutar ju aldrig förvånas vad de gäller vården. Jag ringde men hamnade i någon kö och kopplades bort efter att ha blivit skickad hit och dit för att efterlysa mina prover jag tagit. Får ringa återigen på måndag då jag inte hann ringa igen och göra om samma procedur då jag inte vet var jag blev kopplad någonstans.

Ska man behöva åka hela vägen till Uppsala för två rör blod?! Man funderar ju...Cissi: Jo, blodproverna jag tagit är för att utesluta att jag inte har de här smittsjukdomarna som Röda hund, HIV osv. Något som är ett måste att ha godkända prover för att få behandling på IVF-klinikerna i Sverige. Nästa steg när nu jag fått mina provsvar, så ska jag skicka dem till kliniken så dem har dessa. Sedan är det bara att invänta mens och räkna ut ungefärlig tid för ägglossning och då börja använda ägglossningstester. När ett sådant test ger utslag ska jag ringa kliniken för att få en tid för insättning av ett embryo som vi har nedfrysna (tre kvar).

Detta jagande..

Vi har haft en lång sjukperiod där vi turats om, ja vissa gånger även samsats att vara sjuk/a. Blodproverna är tagna och skickade för analys, efter mycket om och men må jag säga. Det är tur jag står på mig och har skinn på näsan, annars hade jag snopet fått gått därifrån utan att ens blivit stucken. Jag har lust att klämma ur mig ett fult ord här för de personer som jobbar på min vårdcentral, men jag låter bli.

Så... då påbörjas även jakten... på den färdiga analysen. Ska det vara så svårt att göra rätt? Tydligen. Imorgon ska jag återigen sitta i telefonkö och hoppas jag kommer rätt, och slipper höra att jag väntat i nästan två veckor i onödan att få hem papper - som jag måste skynda o skicka vidare till Uppsala.

Återstår att se!

RSS 2.0