Sinande behag

Har väl kommit underfund att Mileon inte står sig länge på det han äter från brösten, men det funkar ju inte att äta i tid och otid - då gör jag inget annat än att sitter med honom vid bröstet. Känner själv att det inte kommer i några mängder heller, och när jag pumpat så kommer max 30 ml ut. Har bitit ihop i några veckor men det funkar ju inte när det aldrig rätar ut sig, och när man ammar o ammar - han blir frustrerad och drar o sliter i en när han ligger där.. jisses.. Kroppen verkar inte vilja samarbeta längre o producera den mängd M vill ha.

Mileon får mer ersättning och han verkar mycket nöjdare, tycker han blivit gladare och spralligare dessutom sen vi börjat ge fler flaskor än amningstillfällen. Det känns lite bittert att kämpat så och haft lite blandade känslor, för att sen verkligen trivas med amningen - och nu funkar det inte av naturen istället.
Vi kör fortfarande med newborn-napparna till flaskorna, det går för fort tycker Mileon med steg 2 - något vi får öva mer på nu när det blir mer flaska helt enkelt. Han blir ju så trött av att äta, så man får pausa och återhämta sig lite. 

Dock ammas det en sväng på kvällen innan nattläggningen, sedan under natten om han vaknar och morgonen. Någon slurk på dagen som "efterrätt" också.

Känns jättekonstigt, men jag får vara glad att det blir lite amning ändå så det inte är helt tvärt stopp. Han har iallafall fått de första månaderna ifrån mig mer eller mindre. Allt tar nog ut sin rätt med, det har ju varit väldigt mycket omkring en så jag är glad att vi lyckats så pass länge ändå som vi gjort med helamningen.

Nu ska man bara komma in i flaskmatningsrutinerna, det går nog rätt fort det med. Vi har ju egen brunn och får koka vatten så det står härliga till :-)

Kommentarer
Postat av: Nathers

Han verkar vara nöjd oavsett om det ammas eller flaskas. :) Pussa på honom från mig, jag saknar honom redan!

2011-03-07 @ 22:52:55
Postat av: Jonna

Vi började nyss med 2:an på nappen till flaskorna. Joel har inte varit redo innan, han fick magnip nästan direkt. Men nu funkar det bra, men på nätterna gör vi ettan fortfarande så det inte blir för mkt för honom. Ska bli intressant och se hur det kommer gå när man ska börja med smakportioner sen :)

2011-03-08 @ 12:11:49
URL: http://jonnaterese.blogspot.com/
Postat av: Alexandra

Lite frustrerande när de äter och äter men sen vill det liksom inte fyllas på vart efter...

Tur i alla fall att det finns ersättning:) Vi la ner amningen för tre veckor sedan, det kom just inget mer, sen tyckte lilleman att det var roligare att leka med "maten" än att suga.

2011-03-08 @ 15:17:50
URL: http://ahlbergsliv.blogg.se/
Postat av: Nori

Kokar ni vatten för varje gång, eller gör ni ett "dygnskok" och förvarar i kylskåpet som ni värmer för varje gång sen?



Vi kokar faktiskt välling som räcker i två dygn och förvarar i täckt tillbringare i kylskåpet.

2011-03-08 @ 20:46:07
URL: http://nori.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0