Snörvel

När Mileon's temp äntligen kommit på bättre siffror så börjar en annan känna sig allt annat än pigg. Brukar då alltid "fira" in höst och vår med att bli rejält dåligt med lite smått och gott - helst på samma gång! För ett år sedan prick så åkte jag på världens förkylning - nästan exakt lika som nu, men skillnaden är att Mileon finns med oss och inte ligger i min mage.

Men det är så härligt att se lilleman pigg och bli sitt forna jag igen istället för sådär håglös och pipig. Jag gick igenom munnen på honom idag men ingen tand i överkäken alls - inte en tillstymmelse, vad var det jag kände innan där uppe som var så vasst då?? En tand nere har brutit igenom men där var den kvar, inte skjutit upp sig nå mer än så.

Har trots mitt mående hunnit med att målat en vända på en dörr ute i garaget och målat två vändor i Mileons sovrum så nu är iallafall väggarna klara (dock ska det upp fondvägg framöver när vi hittat tapeten med stort T) tills vidare. Nu är det pappans tur att göra nytta där uppe, som att slipa golvet en vända från golvfog och sedan måla trägolvet vi dividerat fram och tillbaka om vi ska behålla och enbart lacka eller färglacka. Det blev det sistnämnda. Kommer bli så fint :-)

Dags att snyta sig och släpa sig tillbaka till tv-soffan där jag hör hemma ikväll! Måste kurera mig för nästa vecka börjar bli fullbokat med massa skoj - förstår inte hur jag ska hinna med att umgås med alla jag lärt känna, det är så himla roligt med nya kontakter!

Billigt är... gott?

Två pack Clearblue digitala äl-test, totalt 14 test. Summa summarum? 149:- med frakt! Där sparade jag en rejäl slant med andra ord. Galet billigt! Ibland är internet bra. Nu får jag dock stå ut med norsk/dansk förpackning och infotext men det är ju inte direkt swahili så jag bör nog inte bli något frågetecken för det om jag nu vill läsa ;-)


Inte mycket

Idag blev det inte mycket gjort, lillfisen hade lite jobbigt inatt - var vaken två längre vändor med honom, men fick i han lite välling och ipren. På morgonen var han nästan sval men tempen ökade rätt snabbt återigen. Inte riktigt varit särskilt pigg, vill helst sitta i famnen nonstop - han blir ju inte direkt svalare utav det - men han behöver väl närheten. Yrar och mumlar nonstop nästan, sover mycket.

Vi åkte en snabbis till K-rauta för att köpa mer färg till hans rum, han låg i vagnen och sa o gjorde inte mycket. Men skönt med lite annan luft kan jag tro.

Sedan har det väl inte kommit ner så mycket mer än pyttelite vatten/svag saft och alvedon under jätteprotester. Ingen gröt eller välling heller, testade iofs inte gröten men han var inte upplagd för det. Lilla kaminen låg mest och snyftade i famnen på mig så gjorde det han önskade - sova i sin säng. Där somnade han pladask. Får väcka och ge lite ipren och välling/vatten när vi ska gå och sova med.

Ingen tand har skjutit upp något mer, morr - vill ha det här överstökat för jag tycker så synd om honom.

Bloggvärlden

Jag är så tacksam att jag började blogga för längesedan, tänk så mycket fina människor jag knytit kontakt med sedan dess? Dem jag aldrig annars säkerligen inte skulle vetat av annars. Vissa har jag hunnit träffat, andra följer jag regelbundet genom deras egna bloggar.

Tacksam känns så fjuttigt, men är mycket glad över detta fenomen. Och sedan att så många bloggare håller ihop, stöttar, peppar och hjälper på dem vis dem kan. Sedan är det så "skönt" att inse att man inte är själv om problemen att få barn - klart man inte gärna önskar någon annan samma helvete men ändå blir det ju en tröst på sätt och vis.

Fina Jenny från Ekopyssel frågade mig för inte så längesen om jag ville ha hennes äl-tester som bara ligger där hemma, så fint att ens tänka tanken! Idag damp det ner äl och gravtester från henne. Tack fina du! Jag hoppas jag kan ge tillbaka på något vis framöver :-)

Själv har jag postat iväg ett paket med en minioutfit i strl 40 till en bloggvän som fick en tös alldeles för tidigt för två veckor sedan. Jag vet själv hur det var på neonatalen, alla minikläder (50) var som tält på vår skrutt - moster Tina ryckte in och köpte lite minikläder så vi slapp de trista landstingstrasorna - och ännu bättre, åka hem med skrutten så! En annan kom aldrig utanför sjukhusets dörrar förräns det var dags att ta sig hem för permis, så det var aldrig aktuellt att shoppa prematurkläder då.

Nåväl, bloggvärlden är unik på sina håll! Tacksam!

Lilla hjärtat!

Åh mammahjärtat blöder när man ser hur dålig han är i den höga febern, om man ändå kunde ta över det istället. Var tvungen att åka på ett möte och kom inte hem förräns nästan fyra timmar senare. Skrutten var fortfarande vaken och jättevarm. Dock hade han fått alvdeon och med mig hem hade jag mer alvedon och även ipren som jag tänkte kombinera emellan. Får ge han en dos om han vaknar senare. Dåligt med vätska får han i sig med, pruppen!

Hoppas han får i sig nästa vällingflaska iallafall, det gör ont i munnen nu. Dumma tänder och stöka så :-(

Såklart jätteledsen då det var vällingtajm när jag kom hem, han grät och grät - ville inte ha. Tog honom på stört, kan inte med o se på bara. Han lugnade ner sig rätt fort och även jag försökte ge välling men icke, gråt på en gång. Så det blev sängen där han yrar. Hoppas han får sova lite mer sammanhängande, han har sovit kortisar hela dagen.

Älskade unge, det gör så ont i mig! Måtte han vara piggare imorgon. Men det är väl föga troligt? Han var iallafall relativt pigg fram till 14-taget, sedan mer och mer påverkad. Lite sömn gör ju susen, men vi får se om han får sova ordentligt nu då.

Lilleman krokofant

.... som pappan i huset kallar skrutten emellanåt. Idag vaknade han sent, han låg bara i sängen och "va" - gick ner o fixade välling och tog upp honom. Han var dyngsur både på mage och rygg (sover i kortärmad pyjamas) - framsidan med kiss då blöjan var full och baksidan av svett. Inga protester för att byta blöja, bara låg där. Av med pyjamas och han var skållhet stackarn. I med välling och sedan blev han bra mycket piggare, rullade runt och lekte i sängen tills en timme senare han freakade ur och somnade pladask.

När han vaknade senare så blev det tempen, nog var det hög feber. I med lite alvedon för att hålla det någelunda nere och truga i honom lite mat o vatten. Inte så värst intresserad.

Han har ju haft feber dagarna innan med, men inte så jättepåverkad utav det. Blir en lugn dag idag här hemma, lilleman sitter i enbart blöja han. Trots han har riktigt hög feber nu så är han ändå en gladskit, om än lite lugnare.  Och gråter för minsta sak emellanåt, men det är nog inte lätt o ha så hög feber inte och munnen gör ont. Plutt! Mammas och pappas goding!

Teknikgalen son

Sittandes på bilen, det första man upptäcker är att den är utrustad med en telefon! Lycka för Mileon som älskar teknikprylar ;-) Brås på pappan månne? ♥


Sara, här har du "gåbilen" - den kanske heter något annat, men jag kallar den så iallafall :-)

Loppisdag

Idag blev det loppis lite överallt, Mileon var väl inte sitt riktiga jag med tanden som strular på honom - senare under dagen upptäcker jag att det även är tandbristning i överkäken på gång med. Får se när dem dyker upp, hoppas det går undan så M slipper detta besvär. Men till trots och vädret som blev kanonbra (och en mamma som packat ur alla ssommarkläder ur skötväskan) så gick det riktigt fint med lite gnäll o tandagnisslan, förstås ;-)

En mamma, mycket tröttare senare under dagen kommer hem - nöjd över alla fynd. Det blev en hel del plagg och prylar. Kanske ser ni lite utav det på bilden? (ja jag vet, dålig bild men nu är redan plaggen nere i tvättstugan)


I klädesväg blev det fem par byxor, ett set alfons åberg med byxa och tröja, en pyjamas/bodysuit, lindbergsvantar, en långärmad skjorta, en piké t-shirt, fem långärmade tröjor, två kortärmade tröjor. Både Me&I, P.OP, Gangstar och Ej Sikke Lej. (två-tre plagg är ej med på bild)

Sedan vart det 7 böcker (barnkammarbok bl.a), spjälskydd som jag tänkt ha som reserv (disney, nalle puh), små plastdjur och en stor grävskopa - det sistnämnda var nog det största fyndet - så fint skick! Det är ju inte direkt aktuellt ännu men för det priset jag fick den så fick den följa med hem bums :-)

Allt detta för 405:-

Farmor o farfar!

Idag plingade farmor o farfar på här hemma, hade inte väntat dem förräns senare på dagen men vad gjorde väl det? Så roligt o få ses igen och en lite skeptisk Mileon mjuknade fort. Och så hade dem med sig ett jättepaket också, bara sådär! I paketet visade det sig vara en gåbil! En sådan har vi hållt utkik på begagnad men inte lyckats hittat - så det var ju en jättebra present tyckte vi nog allihopa.

Efter M sovit lite lunch så blev det allt att provköra den med goda betyg ;-)


Sedan har dagen fortlöpt, Mileon fick följa med farmor och hundarna på promenad. Dem var borta länge men hem kom dem och då hade farmor passat på att visa upp barnbarnet för bekanta i området. Ha ha!

Vid middagen så upptäckte jag att Mileon börjar få tand nummer ett! Börjar spricka upp och man känner något vasst, hej och hå :-) Då tyckte jag det var konstigt att han inte varit påverkad utav det, men fick äta upp det strax efteråt. Oj oj! Ingen middag vägrade han sova, vi försökte två vändor men han blev så frustrerad när han tyckte tummen i munnen störde o gjorde ont i munnen - tummen är ett måste för att komma till ro annars så det blev jättedumt alltihopa.

Så han sov 45 minuter idag med totalt. Från 13.00 till 19.15 så var han vaken nonstop. Tokunge! Det blev gnälligt på slutet men han fick alvedon gnussad på tandköttet och lite i magen - märktes rätt fort att det hjälpte. Nästa gång det blev gnälligt var det en trött plutt, han somnade utan knussel då. Och nu hoppas vi att han sover bra inatt och att tanden inte spökar för honom.

Varit en bra dag i övrigt, det var jättelängesedan Mileon träffade sina farföräldrar - så det var på tiden.

Vi vakna i hushållet ska väl placera oss i soffan med vin och ostbricka, tror jag :-) Imorgon är det en späckad dag med loppisar kors och tvärs, får se om lillplutt och pappan stannar hemma eller följer med.

38 veckor

  • En riktig vilde i vattnet, han plaskar som aldrig förr och vill gärna "dyka" ner i vattnet - man får passa honom ordentligt och parera för han kastar sig hit och dit - kallsuparna blir många annars. Men inget som berör honom efter han hostat klart. Full fart framåt!
  • Än kommer vi inte längre än till krypställning och sedan eventuellt gungar sig fram och tillbaka innan han faller ner på mage igen. Ålar sig fram och snurrar runt gör han. I gåstolen så går han inte, utan skuttar sig fram fortfarande - tydligen mycket roligare.
  • Äter bra, och vissa gånger vaknar han inte för tidigt morgonmål (välling i sängen och somnar om därefter) - då hoppas det målet över. Dricker välling för 8 månaders och äter även mat med mer bitar i, dock gillar han inte burkmatens potatisbitar - då ulkar han järnet och ryser. Dricker ur spillfri mugg. Bytt napp ("för ivriga munnar") i vällingflaskorna för han tröttnar på det dåliga flödet, nu går vällingen ner fort! Tycker om plockmat, smörgås och majskrokar funkar fint som sysselsättning.
  • Glad för det mesta, babblar och svarar när man pratar med honom. Han vet att katten säger "mjau".
  • Första bissingen håller på och spricka igenom nere i underkäken(26/8-11), lagom till 38 fulla veckor gammal! Lite besvärligt är det och sömnen tjorvar (främst dagtid).

Lite härs och tvärs

Idag var vi sömntutor både jag o Mileon, efter välling vid 8 (!!!) så somnade han om och vi vaknade inte förräns 9.20. Jag har märkt att när han sovit så länge så blir jag dödstrött, hur mycket mer jag än sover så hjälper det inte. Dock är det så skönt och somna om efter vällingen, riktigt mysigt faktiskt då jag har över M i våran säng och ligger och snusar på honom. Så mysigt!! Dock sover han bäst i sin säng, så han skulle lätt sova mer om man hade över honom i spjälsängen efter vällingen. Men det är nog lika bra, vi måste ju göra morgon någon gång vi med ;-)

Gjorde oss iordning, fick i oss lite lunch och åkte till Köpis och träffade fem stycken - tre mammor och två höggravida. Mileon var äldst och dem andra bebisarna var som små kollin i jämförelse, jag hade det rätt kämpigt då det gnälldes och det skulle aktiveras, passas så inte något åkte omkull på bordet där han kastade sig fram och tillbaka i famnen när han inte ville sitta kvar i barnstolen. Men lite fika slank ner och goa skratt avverkades efter varann. Första gången jag träffade dem men har haft kontakt med dem länge, innan Mileon kom med pompa och ståt - men det har inte blivit av att ses, har alltid lyckats varit upptagen med annat när dem dragit ihop träffar. En av mammorna bodde ut mot mitt håll också - kul! Får se hur det utvecklar sig - det är alltid trevligt med nya kontakter, framförallt nu när man går hemma.

Sedan bröt jag upp med tvärsur Mileon som ledsnat helt. For hem för mat och åkte till grannstaden för att åka till verkstaden, in på banken och sedan på loppis där jag fyndade tre prylar. En babypulka, ett par knickers och Viking Goretex stövlar till vintern. Hade ju köpt ett par men tji fick jag, Mileon har så breda fötter så han kommer inte ens ner i kängorna jag köpt innan... Men dessa provade jag först, dem är lite stora men det ska även i sockor också så det får bli så här. Dessa var i storlek 21, Mileon verkar ha långa o breda fossingar han!

Handlade och så är hemma nu för middag. Hungrig som en varg, sedan ska vi väl försöka oss på att göra något i Mileons rum när han somnat - har inte hänt så mycket... suck, vill bli klaaaaaar!

Fail

Ja ingen glad gubbe idag på sista testet i förpackningen, hade man väntat något annat? Vet inte vad man ska känna riktigt - det får bli nya tag nästa gång. Samtidigt så skriker det inom mig att köpa en ny förpackning, det KAN ju vara sen ÄL. Men så här sent?! Förnuftet borde få ta täten.
Men ändå, det moler lite titt som tätt i magen, är det något?

Man undrar lite hur man känner vid ett misslyckat frysförsök sedan? Om man nu känner sig så snopen redan nu. Är rädd att ha höga förväntningar på det hela, krascha och få skrapsår som svider länge. Skäms att man hoppats för mycket, för att vi lyckats en gång bevisar inget att man lyckas igen. Men man vill så gärna, och lever därmed på hoppet. Och nu kom vi inte ens dit, näe lagomt surt iallafall!

Ska gardera mig till nästa omgång, eller om jag köper mig ett till paket för att se i någon dag till.. Blir väl testfanatiker i den här farten.

Åter till vardagen

Ja i Söndags kom vi slutligen hem och det är samma visa varje gång, massor av tvätt, drivor av väskor, påsar, kassar som ska packas upp. Sådant avskyr jag att ha liggandes. Börjar få en viss ordning på det här hemma iallafall.

Har testat mig med äl-test i dagarna sex, inget utslag. Jag är jättesäker att jag missat den då dagen innan jag började testa mig så hade jag typiska symptom. Surt sa räven. Har ett test kvar och det blir imorgon, men sedan är det ju kört för denna omgång. Jättetrist om det nu är så, jag har ju inte heller några direkta tecken på kommande ÄL heller så har gett upp den här svängen. Arg arg är vad jag är, kliniken bad mig börja testa på dag 11 - jag har alltid börjat på dag 10 tidigare. Varför inte lita på min egna instinkt?

Nåväl, vardagen är åter och knackar på - vi har lite att sysselsätta oss med här hemma. Bilen som var in på verkstaden och fick ett nytt tändlås börjar varna för samma felmeddelande. Man blir så trött! Vågar inte åka med den, speciellt inte med Mileon där bak så då blir man lite strandad när pappan åker till jobbet med den andra bilen.

Dags att göra ett ryck och svänga ihop en jordgubbspaj, idag får vi fint besök av Mileons blivande flickvän ;-)

Uppis

Vi har det riktigt gott här i Leksand, där vi bor på Leksand Strand :-) Vädret är dock inte så särskilt inbjudande men man får göra det bästa utav det istället. Det känns verkligen att hösten är på gång närsom.

Vi har hunnit med att gå på långpromenader (och blivit helt nerdränkta av regn när himlen öppnade sig bara sådär), bowlat, plankat in på utebad (iskallt!). Nåväl lite har vi gjort iallafall, rätt skönt att bara umgås med. Det blir nog mer röj nu när systersonen kommer på plats i stugan med. Syster med son är på väg hit nu efter ett stopp på akuten, ja jösses.... han kan då skrämma slag på en!

Mileon har varit riktigt tjorvig med sömnen sedan vi kom hit, han vaknar mitt i nätterna och knölar - och sedan vaknar han tidigare o tidigare om morgonen. Har varit riktigt död men imorse var han en liten ängel som somnade efter vällingflaskan vid 7 och så vaknade vi vid 9. Då var man trött för man sovit för mycket istället. Dock hade han en liten session inatt vid 3-taget då han helt sonika skulle vara vaken.. Okej!?

Nåväl, annars går det riktigt bra tycker jag. Dock saknar vi pappan enormt både jag o Mileon! Han är ju hemma och jobbar han, men kommer till helgen om vi har tur ;-)

Vi ska väl satsa att åka till ett äventyrsbad, ev. ett roligt barnmuseum och även gå in på sommarland - ja vädret får utvisa det sista.

Mileon bus!


En glutt i en mammas vardag:

Ett kort ögonblick senare så hade mammas/mormors gamla växt jag tagit hand om (ja någon vanlig sådan men jag är så ointresserad av detta så, ja en grön växt!) blivit en gren fattigare. Det var ju inte riktigt bara ett blad eller två som slets bort...? Aja baja bus säger mamman, och Mileon bara skrattar tillbaka. Skruttunge! :-D

Nu ser den tanigare ut än någonsin! Hilfe, jag har ju verkligen gått in för att få den fin igen - jaja, vi får se om den överlever bus-Mileon!

Liten blir... stoooor!

På bara några dagar så har vår lille pojk blivit en stor pojk, hur kan det gå så fort?! Han är mycket bestämd med att det varken ska gosas med en hur som helst och han vet exakt vad han vill och inte vill - och det hörs, med råge när det inte är som han önskar.

Tv'n är intressant och han kan sitta och titta på barnprogram hur länge som helst om han så fick det. Mamman är int elika förtjust i hans nya intresse.

Och det ska vara action, konstant. Mycket är tråkigt här hemma nu efter några långsamma hemmadagar (strandsatta pga bilen) och det gnälls en hel del över det.

På skötbordet brottas vi mest hela tiden då han vägrar bli ompysslad - herrejösses vilket tragik alltså att byta blöja! Ja den där egna viljan kommer alltmer, och han visar den mest för mig än så länge - pappan får nog snart sin beskärda del han med!

Ålar fram och tillbaka, hit och dit, klättrar över, rullar på sekunden, vrider sig några varv. Frustar och flåsar. Vill komma upp, vill sitta - nej, stå! Och nä, nu ska vi stå och studsa i en kvart - kom igen nu mamma, orka, mera mera!

Hamnar man i gåstolen så går det inte många minuter innan man är och river någonstans man inte får, mycket ajabaja och blir rullad och avledd på andra tankar - men är snabbt tillbaka åter för mer hyss. Tar mamman bort allt "roligt" som finns på armlängds avstånd från gåstolen kan han nöja sig att stå och bungyjumpshoppa i gåstolen istället - han ser ut att ta i ordentligt så han hoppar högt och får parera emot lekbordet på stolen så han inte dänger det lilla huvudet i det när han inte riktigt kan kontrollera alla studsar han får till.

Det kastas sig bakåt, åt sidorna och framåt - spelar ingen roll om det är något i vägen - då dyker man på det och hoppas på det bästa. Är förvånad att blåmärkena fortfarande låter sig väntas på den herren...

Katten är otroligt spännande, han lyser upp som en sol när han får se katten - och frågar jag vart katten är så tittar han på den och ibland kan det komma ett mjau ifrån honom. Hans högsta dröm är nog att få ta en smakbit på den stackars katten, än har har inte lyckats men ett och annat tjuvnyp i rumpa, öra och svans har det blivit än så länge. Det kommer förr eller senare sluta i blodbad detta, katten är tämligen förtjust i behandlingen. Försöker så gott det går parera att katten ska bli offer, klappa försiktigt är inget som går hem hos Mileon - det ska drämmas rejält eller nypas ordentligt när mann väl kommer katten nära :-)

Mileon börjar bli stor, mer vild än tam.

Mamman har gått ned ännu mer i vikt. Kommer se ut som benranglet självt när han börjar krypa och gå. Hej och hå!



Gött!

Igår kom mina yngre syskon och idag har vi haft en toppendag allesammans på Furuvik, vädret var toppen :-) Men det märks att det börjar nalkas höst, lite råare luft.

Nu är man trött i kroppen men då vi inte packat något alls för nästa tripp som bär iväg imorgon så var det raket i rumpan när man kom hem. Nästan klar och Mileon ska snart gå o sova, han har knappt sovit något idag men inte varit någon gnällfis förräns nu halvtimmen innan läggdags. Resten av oss ska ta och grilla, så får vi se vilken av oss som däckar först ikväll - kanske tar vi oss igenom något sällskapspel, vem vet!

Har väl några enstaka tidsinställda inlägg och bjuda på, sen får vi se om datorn kommer ens tittas åt på semestern förutom då man vill googla efter lite dagsaktiviteter i området vi kommer befinna oss i.

Ska bli så skönt att komma iväg :-)

För den nyfikne..

..så kan jag meddela att jag med stor förvåning öppnade ett paket igår innehållande äl-testerna! Ta daaah! Det gick enormt fort med andra ord, ibland ska man ha flyt - sällan vi har det i detta hushåll, ha ha :-)

Smartskaft?

Ja huvudet är inte alls med längre tror jag?

Ringde till repro idag och det var bara att slå en pling när det blev utslag på äl-testet så skulle vi boka in för att få komma dit för första syskonförsöket (frysförsök). Men så slog det mig att jag måste ju ha digitala äl-test! Sådana har jag ju inga hemma precis, av ren vana så loggar jag in på en shop jag alltid beställer ifrån till bra priser - tjopp tjopp så var det färdigt. Men... testerna bör jag ju ha med i packningen nu på Söndag - det är Torsdag eftermiddag nu och tror föga att dem är snabba nog o skicka ut så de kommer imorgon. Skit också.

Kanske har man tur eller så får jag lösa det helt enkelt och knata in på hederligt apotek och köpa ytterligare förpackning. Ja, är huvudet inte med får plånboken lida ;-)


[uppdaterat 15 minuter senare]

Ordern är skickad med A-post. Från Malmö. Nu.
Yeah, good luck liksom! Smartskaft ;-)
Surprise me Posten!

Fyndjakt

Mycket facebook nu men.. blev med i en grupp med säljes/köpes av barnkläder/saker i ens län och det är hysteriskt tempo av annonser, budning hit och dit och dealning. Det är nästan ett heltidsjobb att kunna hinna fynda något, för det är sådant kaos av inlägg hit och dit som hamnar överallt och  de inlägg man själv tycker verkar intressanta försvinner liksom i mängden. Hittills har jag superfyndat en P.OP. skaljacka med tillhörande fleece, brun i jättefint skick - dock är ytterjackans dragkedja trasig men lätt fixat hoppas jag, fina farmor hjälper nog till om jag själv inte får igång min symaskin. Den jackan fick jag för 100 kr!

Och så har jag införskaffat en Didriksson vinteroverall till plutten (200 kr). Och är så sugen på ett par PAX vinterstövlar, men är så osäker på storleken - det är verkligen hårfin gräns, kommer han verkligen kunna ha stövlarna hela säsongen? Ja, det är svårt överhuvudtaget och få ihop storlekarna - alla klädmärken skiljer sig nämnvärt dessutom. Jag hoppas även overallen passar säsongen ut, ökar han så här stadigt är det tveksamt - men det bekymret får jag ta då. Så, det är matchande mössa och vantar och ett par stövlar så är vi redo för vintern. Hösten har jag redan hunnit inhandlat ett turkost fleeceset med inslag av grönt - dock inga skor men det är ju inte riktigt prio. Hittar vi nåt billigt så slår vi väl till ;-)

Tycker de är så onödigt och köpa nytt i dessa storlekar då dem knappt slits något, nästa vintersäsong blir det nog nytt :-) Kläderna kommer ju användas på helt andra vis då. Säkerligen fyndar man något ändå då med, med tanke på en ytterligare uppsättning på dagis vore på sin plats.

Vi fortsätter jakten helt enkelt, mamman passar på när skrutten sover.


[uppdaterat lite senare]

Jaha, imorgon ska jag åka o hämta ett par kängor - hela 40 kr, som nya! Det här börjar bli riktigt farligt, har även på gång en jättefin växa säng (som jag tänkte göra makeover på) på gång med. Och leksaker. Och snuddande nära att hojta hem en Stokke stol - men hejdade mig och funderade hur många barnstolar jag ska ha här hemma. Ack ack ack.. Pappan kommer få strypa internet i den här farten. Han fick idag åka kurir och hämta P.OP jackan förresten, tack älskling! <3


Polis polis potatis...

Ja vad har nu jag o Mileon gjort då när det står en polisbil parkerad på uppfarten våran?! Nej vi har varit så laglydiga som helst, mitt i middagen kommer två poliser inåkandes - parkerar utanför vårat staket på vår lilla väg, en lång polis stapplar in på gården och knackar på för att fråga om det var okej att parkera inne hos oss så blev de mindre synliga för allmänheten när de nu skulle stå för fartkontroll.

Ja men absolut, ställ er var ni vill! Är glad att se er! Han skrattade och gick o parkerade om bilen och nu skjuter de bilar för fullt.


Smygfotar... dålig bild, men detta är första bilen dem tog, 2 minuter efter dem fått upp utrustningen ur bilen. Det är inte många som håller 60 längs vår väg. Poliserna står och snackar framåtböjda till föraren, den långe polisen står dubbelvikt - blev så full i skratt!

Det händer mycket ute på landet, jag o Mileon är lite låsta är ute just nu då bilen måste repareras. Idag kom vi ut på en liten promenad men fick vända hem för regnet kom ikapp oss. Suck! Nåväl, hemma och kolla polisjakt är inte så dumt det heller, mindre kul med att städa o tvätta som jag försöke rmig på samtidigt också ;-)

Mamma hare?

Idag fixade vi ÄNTLIGEN spjälsängen! Ja, vi har nämligen inte hunnit sänkt ner den ännu och i sommar har han då mer levt i resesängen än i sin vanliga säng känns det som? Det är inte förräns nu han börjat dragit sig upp emot saker så det kändes inte lika säkert när man lagt honom för natten. Det gick i ett kick och sängen blev även ombäddad samtidigt. Vi upptäckte en bokskorpion dessutom som satt på ena gaveln på spjälsängen, pappan vägrade döda det lilla krypet utan den äran fick mamman göra. Ingen macho-pappa i detta hus inte! Dock kom en tjock spindel fram och nej, den tog inte mamman hand om utan pappan tvingades kasta ut den.

Trots den inte kom till skada (tror jag?) så blev det världens oväder efter pappan åkt till jobbet. Himlen blev kolsvart på ett kick och sjön utanför blev sådär mystiskt mörk och hotfull. Det mullrade först och jag hann springa ärevarvet här hemma o dra ut kontakter innan första blixten kom och åsksmällen dånade strax därefter. Mileon stod i sin gåstol och funderade vad mamman pysslade med, dock reagerade han på smällarna men gjorde ingen större väsen utav det utan tittade upp från displayen och funderade ett tag och återgick till sitt pillande. En annan försökte laga mat men hoppade till av blixtarna och smällarna konstant - jag som alltid tyckt oväder varit mysigt förut - var riktigt harig nu. Tänkte alla möjliga otäcka saker som kunde ske där och då, har man blivit mesigare nu som mamma?

Försökte inte visa det jag kände inombords, Mileon verkade iallafall inte bry sig - tur det! :-) Nu har ovädret äntligen vikit av efter nästan 1 ½ timme och vi funderar på att packa ut vagnen ur bilen och ta oss en promenad. Nu är det nästan blåhimmel överallt.. Vädret är bra konstigt!

Vann en liten tävling

Det finns ju massor av facebooksgrupper, jag är med i en hel bunt - många utav dem är barninriktade. Ex. företag med märkeskläder för barn, prylar, försäkringar osv. För en tid sedan hade en av facebooksgrupperna en tävling mitt i veckan där man kunde dela med sig av något av sina barnrecept och på så vis vara en av tio som fick en liten present om ens recept blev utvalt och recenserat. Varför inte tänkte jag och hivade iväg två av mina favoritrecept för jag hade sådan beslutsångest. (ovanligt?!)

Jag blev iallafall en av dem tio och vann en "Learn to Drink Cup" från MAM - det var inte tokigt alls, blev väldigt glad och presenten kom nerdimpandes i brevlådan bara några dagar efter vinnarmailet. Tack o bock för det! Mileon har haft lite problem att förstå hur man ska dricka ur spillfria drickmuggar - men denna verkar han lyckas förstå :-)



Nu kommer sommarvärmen!!

Det verkar otroligt lovande för nästa tripp, vädret känns onekligen... skönt! Bara att packa ner regn och höstkläder eller? Fryser av bara tanken om vädret ska vara sådär hela veckan lång vi är där, brrr! Dock finns ju bastu och en dusch som man kan stå länge och duscha hett, hett, hett.. Men ändå - det är ju ute jag vill vara mest :-)



Har idag iallafall svängt ihop en matigare pastasås som jag ska frysa in och ta med till stugveckan. Imorgon ska jag ordna ytterligare "matlåda" (korvstroganoff, så du vet Tina!). Gör storkok på dem rätter jag ändå tänkt laga för att äta nu hemma så ingen större omständighet, Mileon roade sig idag med att rusa runt i gåstolen fram och tillbaka i köket - annars brukar det sällan vara poppis att jag står och lagar mat/bakar.

Skönt att ha lite mat lagad när man är där, så kan man koka pasta/ris/potatis som fixar sig mer eller mindre själv ;-) Nåväl, vi får se hur vädret ter sig - yr.no har inte varit så pålitligt i sommar ändå, så jag hoppas de verkligen har superfel nu!!


BVC (8 månader)

Dags igen för en tur till BVC! Det var över två månader sedan och både mamman och pappan var grymt nyfikna vad den lille herren vägde o mätte idag ;-) Och vi var nog båda två överrens om att han sprängt 9-kilos gränsen iallafall, och det hade han. En kille som vuxit så det knakat med andra ord, om inte annat på längden! Det överraskade bvc-sköterskan Marita idag, vi mätte två gånger och med en diff på 0,5 cm. Han låg nu över i längdkurvan och håller stadigt normalkurvan i vikt. Fick ett presentkort som vi ska lämna på Biblioteket och få en bok för också, och en plansch om farliga saker att förtära och vad man gör om de får i sig något utav dessa.

Och så gjorde hon ett litet test med en röd pinne på honom för att se hur han uppmärksammar och följer en sak med blicken. Hon tyckte att hans vänstra öga skelade lite inåt, inget vi märkt och hon kollade honom noga under hela besöket men såg inte tendenserna något mer - men vi ska ha lite koll på det tills nästa besök om två månader igen.

Annars var allt finfint! Han både äter och sover bra, inte varit nå sjuk eller så heller. Endast den lilla fadäsen med den uppfläkta stortån tidigare som läkt jättebra utan infektion.

Datum Ålder Vikt (g)
Längd (cm)
Huvud (cm)
101203 föddes 2396 48 32,8
101211 1v, 1 dag 2270
(-126)

49 34,5
101216 1v, 6 dagar 2430
(+160)
- -
101220 2v, 3 dagar 2610
(+180)
- -
101228 3v, 4 dagar 2940
(+330)
51 35,5
110105 1 m, 2 dagar 3295
(+355)
52 36
110117 1 m, 14 dagar 3820
(+525)
54,5 37
110124 1 m, 22 dagar 4130
(+310)
55 38
110214 2 m, 12 dagar 5010
(+880)
57,5
39
110304 2 m, 30 dagar
5660
(+650)
60
40
110317 3 m, 14 dagar
6180
(+520)
-
-
110325 3 m, 20 dagar
6330
(+150)
62,1
40,9
110510 5 m, 7 dagar
7620
(+1290)
66
42,5
110601 6 m
7920
(+300)
67,5
43
110808 8 m
9035
(+1115)
73,5
45,1

35 veckor

  • Han slår gärna en sak mot en annan, det är festligt. Är det två hårda saker han slår emot så blinkar han innan dem slås ihop och därmed låter. Ännu festligare för oss att se på.
  • Kör ner hakan mot bröstet och "tittar under lugg" med blicken, sedan spritter han till när han ser att man kollar på honom och bjuder på jättebus-smile!
  • Nu funkar det riktigt bra och ge honom "plockmat" - förut var det mamman och pappan som fick stå för handhållandet/matandet. Helt plötsligt var det intressant nog att hålla och äta helt själv. Äter gärna rostat bröd som blivit lite sådär segt, perfekt och kladda med!
  • Riktigt vild emellanåt, man får ha koll på honom. I famnen så kastar han sig bara så då får man vara beredd och parera.
  • "Snackar" mer och mer, första ordet blev PAPPA (24/7-11) och MAMMA kom snart därefter (29/7-11).
    Han är så söt när han säger det, efter han lärde sig PAPPA så var det konstant det han sa, och nu är det mest bara mamma, mamma, mamma ;-)
  • Börjar bli ljusare i håret, vi får se om han fortsätter vara brunhårig eller blir mörkblond.
  • När han ska sova så bökar han runt och juckar, ser rätt roligt ut. Inte lika skoj under semestern på ett hotell vi kvartade på en natt där spjälsängen gnisslar vid varje juck, störde inte bara Mileon precis.
  • Får i sig aningens mer välling än tidigare, sover oftast 12 timmar i sträck nattetid - dock mer mardrömmar då han ligger och gråter/skriker i sömnen.

Och hemma igen!

Nog blev det en riktig spontantripp! lite annorlunda och göra det denna sommar med Mileon i släptåg, men han har verkligen varit en klippa trots långa bilresor kors och tvärs. Jag hade fasat lite för att resa ner till Göteborg just pga bilresan men det var väl simpelt, så länge man lyssnar på hur Mileon vill ha det med. Blir ju rätt långsamt och jobbigt att sitta i ett sträck annars!

Vi har haft det riktigt bra, trots att mycket inte blev som vi tänkt oss. Men så är det! Vi hamnade bland annat i världens bilkö i Göteborg på väg till Ullared - en olycka hade skett i en tunnel och ja, det var verkligen gröt så pass att vi inte skulle hinna ner och shoppa något när vi väl kom loss. Vädret har dock varit TOPPEN, oj oj oj! Men synd på alla dessa människor överallt, så mycket semesterfirare överallt - tjocksmockt på västkusten där vi var. Får akta oss för industrisemestern nästa gång om man nu inte ska köa för... allt! :-)
Shoppat har vi gjort med råge ändå, folk har nog blivit imponerade utav oss på vägarna hur pass vi lyckats fått in all packning var gång vi stannat och ska iväg igen. Kombin började såklart köra massa felmeddelande dagen innan till ära så vi vågade inte ta den ner, istället blev det golfen - tur den är så rymlig trots storlek. Lite trixande med vagnen men tog vi av hjulen så gick det ju fint.

Nu är fina maken på ingång här, lilleman sover i sin säng - och vi ska hugga in på lite hämtmat. Jag håller på och tvättar för fullt så vi kommer ikapp till nästa tur vi åker på. Hade önskat att man haft lite ork och målat taket en sista gång men ikväll.... så är det semester i soffan :-) Så datorn klappas ihop och får se när den tas fram igen, så skönt att vara datafri! Nackdelen är att man missar så mycket hos favoriterna man följer - desto mer att läsa ikapp sedan när man väl får tiden till det. Hoppas ni alla har det bra iallafall!

Kram!


RSS 2.0