RD 9

Tack för fina hejarop, jag är så STOLT över att slutat med eländet en gång för alla. När jag precis hade slutat helt och hållet så var jag rädd att åka iväg o göra FET, tänk om vi misslyckas och jag köper cigg som tröst?! Men nu finns det verkligen inte på kartan, får trösta mig på något annat vis om så är fallet. För jag vill inte hamna i det bolmande träsket igen, är så trött det.

Vaknade ur en dröm, vi har kommit fram till en deal jag och maken när det väl ska testas. Jag kissar i en bytta och han utför testet och läser av det. Självklart drömmer jag om att vi ska testa, jag kissar och sen klarar jag inte av att vänta, jag tar min jacka och går. Hela drömmen var jättekonstig, men maken testar ändå och sen är det tystnad. Jag är ute och går i skogen och undrar varför han aldrig ringer eller skickar ett sms. Jag smsar till sist och undrar hur det gått och han svarar tillbaka med ett sms att vi behövde åka till apoteket igen då testet såg bra ut då det hade ett streck. Ett streck? Även nu om du kikar igen? -Ja. Blev så besviken för jag hade där o då en sån stark känsla inom mig. Men maken hade missuppfattat hur man läste av testet, han trodde detta var positivt.

Så där vaknade jag. Fortfarande besviken. Känner molvärk i magen. BLÄ! Kom nu mensfan om du nu ska komma, kom tidigt så slipper man få förhoppningar.

Jag förstår inte riktigt hur folk orkar göra försök på försök, de man ser på forum som gjort många fler försök än en annan och fortfarande kämpar fram. Man har nog mer ork än vad man tror, men jag är väldigt faschinerad och beundrar dem som aldrig riktigt ger upp - dem som växlar om efter varje misslyckat försök och kommer igen med nya krafter och förhoppningar att det ska ta sig nästa gång.

RD 8

På Torsdag om jag testar är det BIM -4. Känner mig så blandad för resultatet. Ena av mig är LIVRÄDD, jag minns det svidandet suget i magen när jag testade + förra gången - det är STORT och lite skrämmande, trots man önskar sig så hett efter att bli fler. Det och blandat med massvis med glada tankar o känslor som har svårt att låta bli en om man lyckas. Och åt andra sidan är jag garderad för att få mattan undanröjd, men sen vet man inte hur skadad man blir av själva fallet.

Något jag inte skrivit här är att jag denna gång är helt fri från nikotinet, första omgången höll jag på att sluta röka och rökte 2-3 cigg under ruvartiden. Det känns så mycket bättre för samvetet denna gång och så glad att det gått så otroligt bra att sluta efter så många års rökande. Pekpinnar eller inte, jag har varit rak och ärlig även mot kliniken och fått kritik därifrån med. Nu bara positiv kritik tack o lov ;-)

Hoho?!

Det var mig eko här inne? :-o

Funderar från och till på att låsa bloggen här, känner mig ledsen att se de få kommentarerna till de antal besök/dag man har. Det ger inte mig något, utan snarare att jag inte får någon lust att skriva som jag skulle önskat.


RD 7

Magen blåser upp sig och blir jättespänd, inte skönt. Och brösten är lite ömma nu, men jag skyller på mina dåliga bh'ar ;-) Har idag varit på benen en hel del och nu när jag stod i köket och fixade för middagen så blev magen stenhård och jag ville bara lägga mig ner. Hua!!

Fixade klart maten och medans den gottar sig klart i ugnen så lägger jag mig i ryggläge i soffan med en varm och go vetekudde.

Torsdag kväll/tidig Fredag så sticker jag och två andra pinglor till Ullared, jag skulle gärna vilja veta innan. Ska jag tjuva redan på Torsdag? Är då på RD 10. Testade + på RD 10 förra gången och då vid lunchen och inte med någon morgonurin. Kanske ser man, kanske inte? Jag tror jag kommer testa då iallafall om inte mensen hinner före.

Min mamma vill så gärna att vi ska lyckas nån gång och säger då och då att "klart du är gravid", "du beter dig som gravid, av o på, av o på i humöret", "nu du, tur du inte är så långt gången över sommaren nu". Jag vill inte lyssna på det örat och tycker mamma är lite fånig ;-) Det känns för bra att vara sant att det har fastnat denna gången igen helt enkelt.

RD 6

Hej det svänger ju!! Känner nada, njet. Och är inte nu längre lika sugen på att testa alls. Det visar väl sig om några dagar om det kommer någon mens eller inte, då blir man väl urless på att hållas på halster och testar.

Man kan ju inte ens gissa sig till något då jag förra gången inte heller kände så mycket. Det gick då i vågor. Sedan kan ju mycket vara psykiskt, jag får för mig att jag får svagt illamående när jag blir hungrig - måste verkligen få i mig något på stört för annars blir jag häxan surtant. Men, det där är ju något man även kan ta med en nypa salt ;-)

RD 5

Säger ju det, kroppen gör riktiga fulingar ;-) Känner inte av nånting idag, bortblåst. Jag kan bara skratta åt det hela, känner mig så otroligt fånig men vill ändå skriva upp hur jag känner mig genom ruvningsiden. Ni som läser får tycka vad ni vill, I don't care ;-) Lite fattigt med feedback här numera, har mer trafik här denna omgång än vid färskförsöket dessutom. Ni är söta ni som brukar kommentera titt som tätt, så lite gör så mycket!

Jag vill gärna vrida fram klockan, känner mig så otålig. Vill veta nu, kunna få växla om eller försöka smälta allt. Drömde inatt att vi tjuvtestade, vaknade och var genomblöt av svett. Får mig att minnas färskförsöket då man svettades nätterna långa, allt hormon. Numer är det sällan jag märker av det. Det är ju inte så mysigt och vakna till och det rinner av en, går på toaletten och klapprar tänder för man blir så nedkyld och sen ner i sängen som är fuktig. BLÄ! Då får man vända på täcket, kuddarna och plocka fram en tjock handduk o lägga sig på istället. Ha ha!


RD 4

Kroppen måste spela mig jättespratt! Jag letar inga symptom men vissa känns lite för mycket för att undgå dem. Mår illa på morgon och kväll, har mycket konstig värk i livmodern, har ont i bäckenet och får ilningar som är väldigt likt ischias. Det är inte ett dugg skönt, städade imorse och fick flera ilningar efter varandra - skrek rakt ut för man blir så chockad över hur ont det gör och de kommer när man minst anar det. Maken sa igår att mina bröst var större, inget jag själv noterat.

Mycket märkligt att känna så mycket så tidigt?! Jag tycker det. Vågar i vanlig ordning inte hoppas, utan jag biter ihop och väntar snällt.


Muttrade till maken igår att var de här krämporna något som inte var nå bra så kunde dem lika gärna få försvinna pang bom. Väldigt onödigt isåfall tyckte jag. Kunde stå ut om det förde med sig något gott, annars fick det vara! Maken skrattade gott åt mig men han är söt och masserar mina fötter varje kväll, vågar inte bli masserad i ryggslutet där det moler också hela dagarna. Så fossingarna får lite kärlek istället ;-)

RD 2

Försöker inte känna av någonting, det är ju ingen idé att ens spekulera i detta skedet. Men hade molvärk igår på högra sidan som vägrade ge med sig, hela magen kändes som ett stort blåmärke.

Glömde skriva att vi har 4 ägg kvar i frysen på 4 olik strån, 1 st tre-dagars och 3 st två-dagars. Var en lättnad att första ägget klarade sig och var i så pass bra skick ändå som det var.


RD 0

Dåså, nyss hemkommen från RPC. Satt som på nålar vägen ner och glodde på mobilen, tänk om de ringer? Men de gjorde dem aldrig. Väl där fick vi byta om på en gång och komma in, trots vi var tidiga. Så var inte riktigt kissnödig vilket gjorde det svårjobbat för Johannes ;-) Fick veta att första ägget klarat sig, en åtta-cellig från början men som tappat en cell under upptiningen men som såg jättefin ut.

Fick mensvärk och började må illa där man låg, medans det trixades och fixades. Men till slut såg det bra ut och allt var klart. Fick testdag 9/4.

Så nu börjar det eviga väntandet.

Snart dags att fara

Hoppas verkligen vi inte får något samtal från RPC när vi åker ner att ingen av embryona klarade upptiningen. Och jag hoppas återinföringen kommer gå galant denna gången, sist var det inte alls skönt. Har många tumhållningar och hälsningar idag på telefonen, sött att andra tänker och hoppas på/åt oss! Jag vill bara ha detta överstökat, men då har vi den långa ruvartiden som kommer göra en galen för mindre. Den är ju en pärs i sig, och tiden går så sakta.

Återkommer med uppdatering.

Lite tur!

Det var mig tur att vi har infrysta embryon på olika dagar, nu har vi två ägg i frysen som vi kan använda oss utav på Måndag då helgen kom i vägen för dem andra. Så om något av dem klarar upptining blir det FET på Måndag. Skönt att det händer något.

Lite pinsamt imorse då jag ringde in, brukar ju alltid hamna i jättekö så plinkade in numret och val 1 för att komma till barnmorska, sedan började jag pilla in headsetet och när jag fick i öronplupparna hör jag "HALLÅ?!". Ha ha! Vi skrattade gott båda två när jag förklarade varför jag inte var i luren och svarade när hon svarade. Det var få som ringde imorse till dem då! Hade rustat mig med tålamod för att få sitta i kö minst 20 minuter som vanligt (med mobilen dessutom) - men då hade man lite tur.

Ringde sen maken och meddelade så han smidigare kan förvarna att han inte kommer alls då vi ska åka ner, ingen idé då han har två timmars resväg fram och tillbaka för en ynka timme på plats.

Så.. kom igen nu fryslortar!! Kom igen!!


Glad gubbe!

Blev förvånad men det dök upp en glad gubbe nu imorse, telefontiden börjar inte förrän 8 så får ta och ringa dem. Hoppas det går att få komma in nästa vecka, hoppas!!

Nix

Jag tror inte jag har någon ägglossning den här omgången, så olika tillfaller väl ändå inte ÄL varje cykel - eller? Ingen glad gubbe idag heller, inga symptom sådär innan heller. Så här senare på dagen har flytningarna kommit.

Måste nog googla lite och se, har noll koll på ägglossning om det kan vara så olika från gång till gång och iom en dålig äggledare.

Inte idag heller

Nix, ingen glad gubbe idag heller. Har ingen bra känsla i kroppen, kommer väl inte få någon gubbe i rutan utan bara tråkiga cirklar den här cykeln - det skulle inte förvåna mig. Har ju endast en fungerande äggledare som gör sitt, men de vill som sagt göra ostimulerat så vad gör man?

Pessimisten har talat ;-)

En cirkel

Nej idag blev det ingen gubbe i rutan, bara en cirkel. Som jag anade för jag har inga känningar eller sega flytningar som brukar komma i samband. Men litar inte på kroppen så jag testar ändå, resultatstrecket är rätt starkt så det kommer nog imorgon eller i övermorgon.

Ska på begravning på Fredag och måtte inte ev. FET krocka med den, kom på det igår att begravningen är ju denna Fredag och inte nästa som jag fått för mig. Vi hade tidigare pratat om prioritering, maken går några dagar i skolan varje månad iom hans distansutbildning - självklart krockar FET med det denna vecka om det blir någon. Han tyckte att han det var självklart att åka ner med mig till RPC, själv funderade jag om jag skulle åka ner själv eller ha med mig någon annan som kunde hålla mig i handen ;-) Men det var givet. Lite ironiskt nu när begravningen är och det är en närstående släkting till maken - det känns inte lika självklart att åka ner om vi missar hela begravningen. Vi får helt enkelt ta ställning då och hoppas man kan få en bra tid isåfall så man hinner både och, men de har sällan mycket tider till övers och särskilt förstående.

Det visar sig väl. Först vill jag ha en glad gubbe tack!

Snart dags för äl test igen

Ja vi gör ju FET i naturlig cykel och vi fick klartecken i januari efter missfallet att köra på, testade glad gubbe 17/2 men kliniken hade fullt och vi fick stå över. Såg att jag lagt in ett av inläggen under kategorin "IVF nr 1 - FET 1" så tog bort det när det inte blev så. Nu är det snart dags igen att börja testa och leta glad gubbe i rutan. Börjar imorgon på dag 11 i cykeln, förra gången blev det utslag på dag 12 men kroppen spelar mig ju spratt så vågar inte vänta med att testa då de säger att jag ska börja med det på dag 11. Så det är bäst att lyda ;-)

Grämer mig lite för detta. Rädd att man ska bli nekad igen, vi har ju verkligen inget flyt. Sedan gruvar jag mig för om vi får komma in så är det just återinsättningen, sist var det inte lattjo. Skulle hellre vilja göra ÄP, ha ha!

Känner av mer

Sedan hormonbehandlingen och missfallet känner jag mer o mer av kroppen, min mensvärk går inte av för hackor - mensen var inge rolig innan och nu är den hemsk. Har ont på ett helt annat vis i magen dessutom. Konstigt hur det kan vara.

Känner mig svullen, det gör nästan ont av ballongmagen just nu. Ja, man får utstå mycket som kvinna - synd om oss ;-)

Kort en!

Kroppen spelar spratt med en men imorse fick jag mens, så det var mig en kort cykel på 28 dagar. Brukar alltid ha en cykel på 30-31 dagar annars. Inte helt fel iallafall, så nu får man hålla reda på dagarna och vara redo med äl-test igen då. Måtte det komma en glad gubbe igen och att vi får komma in för FET och tina någon/några fryslortar! Tre månader sedan nu vi startade med IVF'en och inte kommit längre än så här. Känns som man bara står och trampar på samma fläck, mycket frustrerande.

Hinna med?!

Min längtan att komma ifrån vardagen några veckor är stor, till solen, värmen och det underbara landet jag blivit förälskad i. Thailand. Sist vi var dit åkte vi på mycket egna äventyr på mc, vi for förbi en av Thailands barnhem - det låg intill en trafikerad väg med rejäla staket som tornade upp. Jag var nyfiken, ville se mer.

Den här vändan har vi fått supererbjudande som man inte gärna tackar nej till, ett mycket bra pris men det finns såklart några hakar. Maken har sökt nytt jobb och får han det kommer vi inte iväg tillsammans, och vet inte när han får besked om jobbet heller. Och så hade jag tänkt va smidigt o skönt det skulle vara att hinna göra ett FET och resa iväg, ha tankarna på andra håll vid ruvningen. Men när jag räknat efter så är det verkligen hårfin gräns att ens hinna med en FET om vi skulle hoppa på detta erbjudande.

Det blir väl så att vi får avvakta och se hur det blir, har annars en killkompis som gärna följer med mig istället om det krisar sig. Men vill ju helst att maken är med.

RSS 2.0