Sköna fredag

Var trött imorse, jag försökte övertala lilleman att slumra lite till brevid mig i sängen men icke då - mutade han med leksaker, icke då! Så det var bara att pallra sig upp och hoppa i one-piecen. Den är verkligen så mysig, skrotar gärna runt med den hemma - lilla jag kan ju nästan simma crawl i den. Men som sagt, mysig! När jag nu får symaskinen åter ska jag sy in den lite så är jag mer än nöjd.

Fick ju utslag på äl-testet, både jag och Mileon åt frukost i myskläder (han fortfarande i sin polispyjamas) - sedan byta om för honom och aktivera sig med lek. Jag ringde ju till RPC och skulle bli uppringd lite senare. Här emellan ringer svärmor väldigt besviken, jag förstod först ingenting men polletten föll ned och detta handlade om ett kedjeskämt som dragit igång på Facebook - sådant vi kvinnor får emellanåt via meddelande så vi sätter griller i huvudet på männen. Denna gången handlade det om att man skulle ta sitt födelsedatum, dag och månad - och få ut en mening som blev för mig "Jag är i v 16 och har ett enormt sug efter M&M's!". Inte så mycket konstigt över det hela, mot andra kunde få att dem var i v 2 och sugen på nåt underligt. Tänkte mig inte för utan postade det i min status och vips så kom gratulationerna av bara farten, dem RASADE in!

Svärmor såg nu på morgonen "nyheten" och blev besviken över sättet hon fick veta att hon skulle blir farmor igen. Så hon ringde. Och jag fick förklara. Så dumt det kan bli, så här i efterhand ångrar jag att jag postade det - tvekade då det såg så äkta ut och inget skämt. Så det slutade med att jag tog bort den statusuppdateringen.

Jag personligen skulle inte i min värld posta ut stora nyheter det första jag gör på internet - utan det vill jag göra själv direkt till dem närmaste. Hur andra gör, är upp till dem. Vi postade ut "nyheten" efter RUL med Mileon på Facebook, då hade vi hunnit meddelat dem vi ville långt innan dess. Så det var mest bekanta vänner man inte umgås med så ofta som blev uppdaterade då.

Nåväl, Mileon sover och jag kokar ärtsoppa! Ska fixa ihop smörgåstårta idag också, men hann inte vispa grädden innan M ville sova - så får allt vänta med basen då vispen väcker honom garanterat.  Kommer inte så långt härifrån idag då jag inte har någon bil hemma, den är på verkstaden (äntligen!) igen. Så får allt sysselsätta mig här hemma med lilleman, det finns alltid något att göra.

Dag 16 - Glad gubbe


Det är rätt roligt att få se en glad gubbe i en ruta på morgonen. Efter frukosten var det bara att ringa in till RPC och meddela att det är ägglossningsdags. Allt stämde precis och vi fick tid för FET med en 2-dagars på Måndag. En ny läkare blir det denna gång, Pietro. Hört gott om honom.

Vi får se om lilleman blir med eller om han kanske stannar hemma med farmor och farfar, om dem nu är hemma hos oss fortfarande då - och vill rå om honom i några timmar för sig själva också, förstås! :-)

Torsdag, igen!

Inatt sov plutt alldeles för bra, en annan blir stendöd när man fått sovit djupt för en gångs skull. Man är nog aldrig nöjd, men skönt att han sov bra trots tänderna. Han hade det lite besvärligt igår kväll, han somnade utan direkt knussel då han bara sovit ett pass under dagen och varit vaken från 13.30 till 19.15. Men sedan fick jag gå in några vändor fram till 21, då sov han äntligen djupt och vaknade inte av munnen som ömmade. Han suger ju på tummen och det är ju ett gissel - vaknar han till då han stöter i för hårt mot dem ömma partierna.

Nåväl, en glad skitunge fick komma ner i min säng för blöjbyte, mys och välling. Men bara han såg flaskan så protesterade han. Hepp! Så vi knatade ner vid 8-taget för grötfrukost som han slängde i sig fort. Jag har fått läst gårdagens tidning och fikat jag med, fått diskat upp medans Mileon underhållit sig själv på köksgolvet. Ja, nu får man ju diska för hand helt plötsligt. Back to basic, har hela diskmaskinen fylld med smutsdisk så får ta undan för undan. Så har vi lekt lite och det är snart dags för vila för plutten hör jag.

Igår var vi på ikea igen, Tina och Maxen hängde också med - blev mat där med. Skönt att slippa disken ;-) Och så blev det lite mer inhandlat förstås. Ska köpa förvaringslådor också, får spana efter lite mer barnvänliga lådor. Hem kom vi efter lite handling och ärenden. Lite gröt för M istället för att ens testa välling nu när han ratar den så duktigt. Så var det nästan kväller för liten, och vi satte upp dörrar och inredning till garderoben i hans rum. Även monterade en lådhurts som jag ska ha till mitt databord. Vi har papper överallt, något Mileon gärna river i när han kommer med gåstol. Så det känns som det är läge att förändra lite i datarummet med ;-)

Jisses, Torsdag redan?! Vart tar tiden vägen? Måste även ringa min chef här någon dag. Drar mig lite för det.


Vad gör man när man behöver ha koll på vart plutt är? Jo man rotar fram bumbon ur förrådet och pressar ner honom där för stunden, och så sätter man han i garderoben ;-) Funkar i några minuter iallafall, bra när man behöver hjälpa pappan med något i rummet.

 

 

 

UPPDATERAT 14:10


När plutt väl somnade så försökte jag mig på och skruva ihop några hyllor, men körde fast på en gång då en "plupp" fastnade och fick varken in den mer som den skulle vara eller ut. Testade ändå och montera ihop två sidor och kanske skulle kilen komma på sin plats, icke - lyckas med att repa upp ena skivan. Lucky me. Sur som citron gav jag upp.

 

Mileon sov 1½ timme, han verkar tröttare överlag nu på förmiddagen då han annars bara sovit max 30-40 minuter innan. Igår sov han 2½ timme! Efter lunch så tog vi oss ut, språkade lite med Lasse som röjer upp på sjöremsan vi har. Bytte vagn och vände på sittdelen på Teutonian, kan ju testa hemma iallafall. Eftersom det var så fint (och varmt!) så tog vi oss en promenad, Mileon satt som ett litet ljus. Sitter han bakvänt är han så uttråkad, bara stirrar rakt ut i det blå - igenom en. Nu var det genast mycket roligare tror jag. Tur vagnen är enkel att vända, så  på hemmaplan får han åka framåtvänd framöver så får vi ta det därefter.

 

När vi kom hem så tänkte jag klippa gräsmattan men icke, den maskinen ville inte starta för mig trots jag tankat den lite. Morrade länge och väl men tog på mig arbetshandskar och röjde upp längs vägen som leder upp till skogen, snart växer den väl igen annars - den används ju knappt. Vill man slippa gå längs vägen så är den ju guld värt, skulle behöva lägga i lite mer grus mot andra sidan åsen bara - där är det bumpigt värre.

 

Snart kommer pappan hem, och då är det nästan dags för mellis/fika. Inte helt fel, funderar på att slänga ihop lite kladdkaka eller något. Sugen nu efter man varit ute och hållt på i några timmar :-) Hmm... nu låter det väldigt misstänktsamt ute i köket, nu har han hittat något.... dags att rusa!


Ledsen start

Idag blev det verkligen en ledsen och konstig start på dagen, lilleman vaknade kring 7-taget och då gick jag ner för att hämta vällingen jag anade han ändå inte ville ha - han verkar vägra välling när tänderna spökar. Nu när andra tanden är på språng så är det likadant som det var med tand nummer ett. Kom upp, bytte blöja på riktigt ledsen och arg kille - en trött liten sak som var så ledsen. Lite varm var han och som jag misstänkte vägrade han välling, då blev han istället hysterisk för jag erbjöd han. Tog sin lilla tid innan jag kunde lugna honom, jag la honom på mage intill mig och buffade - snyftandes slocknade han pang bom. Medans han sov så kurrade hans lilla mage många gånger. Dock sov han ända till 8.30. Senast han fick i sig mat var 14 ½ timme tidigare. Ändå var han på glatt humör och bubblade brevid mig ett bra tag innan vi gick ner för frukost.

Jag har sån där härlig skallebank idag, tagit huvudvärkstabletter och hoppas det ger med sig. Babysången är inställd idag pga kurs för ledarna, men hade tänkt åka in för lite sällskap och fika på öppnis iallafall. Men vill bli aningens piggare i huvudet då, för det är rätt livat på öppnis med alla barnen :-)

Senare idag får vi besök, nu var det längesedan vi sågs. Ska bli roligt och höra om deras resebravader, dem lyckades med att bli fast på turistorten istället för att få flyga hem på grund av vattkoppor. Det blir aldrig som man tänkt sig, men otursdrabbade har de verkligen varit!

Och så får vi se om vi kan sparka igång den nya diskmaskinen nån gång, självklart var det inte bara att installera då vi har andra dimensioner på slangarna under diskhon. Pappan muttrade och tjurade igårkväll när vi försökte, och sedan insåg läget. Det flyter liksom aldrig på när man gör något i detta hus, det ska alltid vara något som inte stämmer/fattas osv. Att vi inte lärt oss det på dessa år boendes här? ;-) Eller är vi båda otroligt naiva?

Det var bara tur att en av världens finaste pinglor ringde mitt i allt, så behöll jag mitt humör iallafall. 1½ timme gick av bara farten, sen tvingade vi nästan varann att lägga luren i örat så vi kunde gå och sova istället. Tack fina snäckan, så glad att du finns i mitt liv! ♥

Igår fixade vi förresten ikea med, så garderobsinredningen är hemma - med lite annat smått och gott. Självklart glömmer jag hälften - men så är det att vara jag! Får se om jag orkar springa in något idag om jag nu kommer iväg till öppnis.

Sunshine

När hösten kommer är jag alltid en viss karusell, en sådan där det går upp och ned i världens fart - det svänger hastigt och det rycks och slits lite hit och dit. Omtumlande, men det hör till den här årstiden. Brukar få små depressioner jag försöker kravla mig snabbt ur i. Det är ibland svårt att se dem där glimtarna i livet, även om jag vet att jag har mycket som gör livet så otroligt värdefullt. Är tacksam för det, dock känner jag mig så dålig att jag inte alla gånger kan se det utan det blir ridå av mörkret.

Vi passar på idag och går ut och möter leveransbilen som kommer och lämpar av diskmaskinen, vi tar sulkyn och Mileon tjoar även idag. Mammas hjärta! Han sitter snällt och tittar medans jag skuffar in paketet i garaget, sedan tar vi oss en liten promenad längs vägen. Solen värmer gott på oss båda två, mycket skönt.

En övertrött kille är det jag har när vi kommer hem igen, så det blir vila för honom och jag sitter och strular med ett mail som jag försöker få iväg. Irriterande när tekniken inte fungerar som man vill. Tror jag dock löste det hela på ett helt annat vis. Våran skrivare har nämligen gått och dött, får försöka hinna leta på kvittot för att lämna den åter. Men man blir handikappad utan skrivare, speciellt när det ska skrivas ut något. Som en ansökan för att begära utdrag ur registret hos polisen. Yes, nu ska vi visa hur kriminella vi är. Inte.

Igår målade jag (inte på maken utan i Mileons rum) och maken skruvade ihop skjutdörrarna. Vi köpte aldrig inredning till garderoben då vi inte hade tiden för det just då, så det blir väl nu här i dagarna vi ska göra det också så är garderoben klar. Taklisterna kom aldrig upp, maken gav helt enkelt upp då han inte kunde gera och få till vinklarna då vi har snedtak och dem dummaste listerna till det. Nåja, antingen får svärfar komma som en räddande ängel eller så blir det att köpa nya lister. Rullgardin och gardinstång/gardiner ska upp och blombrädan. Så ska det köpas in lite inredning till rummet, så är det nästan klart att flytta in hans spjälsäng.

Sedan har vi andra projekt som vi redan påbörjat så smått, hallen. Men det blir nog bra det med, lite fräschare om inte annat skadar icke.

Nej, nu blir det lunch här och så ska vi ta och klä på oss för att göra lite nytta utomhus, tänkte ta och rensa lite ute i farstun. Och så ska vi njuta lite av solen, förstås!

Lite gjort

En sådan dag då man får lite gjort här hemma, pappa J tog ju bilen med vagnen i så det vart ingen promenad idag. Tänkte inte ens på att vagnen låg i den bilen, är glad att vi har en till vagn - den fick funka idag och Mileon blev överlycklig och satt och studsade. Han får ju sitta framvänd i den och det går hem, dock vill jag inte vända honom i Teutonian ännu - han klagar ju inte än, men det kommer väl tids nog. Det räcker med intryck ändå som det är just nu :-) Inatt drömde han mardrömmar och snyftade länge och väl, lilla hjärtat. Man står där i mörkret och stryker det lilla huvudet och undrar vad dem egentligen drömmer som är så läskigt/ledsamt.

Det blev sovmorgon idag, en tröttfis jag har idag! Vid 7 vaknade han först för välling, sedan slocknade han om fort i våran säng. Inte förräns 9.15 vaknade han till men gnällde och ville somna om - men då var jag faktiskt där och pussade på honom fort så han vaknade till. Tyckte att nu räckte det.

Vi har hunnit med några maskiner tvätt, bäddat rent, städat och plockat. Sedan blev lilleman trött redan efter två timmar vaken och stensov i två timmar. En annan bara sitter och väntar på honom då man är van att han sover knappt 30 minuter dagtid i regel. Icke. Väntandes förgäves, hade kunnat varit nyttig och gjort lite annat.

Så sen lunch för plutt, jag gjorde storkok till både oss och lilleman och sedan så gick vi ut. Äta gräs är populärt, och ansa gräsmattan. Så vagnpromenad fram och tillbaka var roligt, han tjoade och studsade allt vad han orkade. Så kom även pappan hem och det var ju roligt även det.

Middag och nu sover gossen igen, men ska snart väcka honom. Blir en dusch på schemat innan läggdags, men massa bus blir det nog först. Jag ska måla lite, måste orka det för ingenting blir klart i den här farten. Garderobsstommarna är ihopmonterade, dock inte skjutdörrarna. Hade ju lillebror här i helgen och kände inte alls för att hålla på med rum eller renovering. Kanske får jag sällskap ikväll när jag målar av pappan? Kanske, kanske inte ;-)

På´t igen

Dags att plocka fram äl-testen och jaga den där gubben i rutan igen. Dag 11, ingen gubbe.

Tand nr. 2

Igår sprack tand nummer två upp brevid den som redan ploppat upp, då faller alla bitar på plats med strulnissen vi plötsligt fått. Han vaknar ofta om kvällarna o nätterna, gör väl ont i munnen förstås. Dock ingen feber *tar i trä* och pigg och äter hyffsat bra. Han vill dock inte att pappan matar honom? Tar mamman över så äter han iallafall.

En fika i skogen

Det är inte så lätt att bara be maken om att avlasta mig och låta mig få egentid då han jobbar så otroligt konstiga tider. Som denna vecka. Nu jobbar han eftermiddag/kväll - har jag något inplanerat på dagen (vilket jag för det mesta haft nu i veckan) så får jag ingen som helst avlastning ens innan han åker till jobbet. För när jag kommer hem så har han ju åkt iväg för att jobba och kommer inte hem förräns efter 23. Sedan vill han ju såklart få sin sömn. Han försöker nog så gott det går, dock så anar jag att han inte tror hur pass påfrestande det är att ha "jour" dygnet runt. Jag blir jättebesviken, irriterad och ledsen. Sedan är jag så ledsen och orolig för annat just nu så det blir verkligen skrutt av alltihopa. Är inte på världens bästa humör just nu och matlusten är noll för tillfället. Men det vänder väl det med.

Imorse klev maken upp med M, men jag kunde inte sova för det. Låg och vred på mig i vanlig ordning. Klev upp och in i en dusch, så det var skönt att slippa ha Mileon med in i duschen för en gångs skull då J fortfarande var hemma. Jag och Mileon åkte ut på vischan till en nyfunnen vän för bebisfika med några andra. Totalt fem mammor blev vi. Mycket trevligt men blev snabbt trött i huvudet, himla kacklande ;-) Och Mileon var trött och gnällig då han prompt vägrat sova, även i bilen dit. Lyckades dock få han o slumra en sväng med inte tillräckligt för att ha humöret uppe.

Så nu är vi hemma igen, dags för lite mat snart. Sedan får vi se vad som händer och sker.

Slut som artist

Jag har kännt mig verkligen urlakad, men ångat på ändå. Nu sitter jag här efter en heldag med saker avklarade, fick dock ett samtal som gjorde mig så.. orolig, rädd. Hoppas så innerligt att detta går smidigt, jag får så ont i magen och anar att det finns fler som inte gillar situationen. MEN, MEN!! Det är för någon nytta och jag är tacksam att dem äntligen uppmärksammat och tar detta på största allvar. Ingen verkar ha förstått hur pass lågt någon kan sjunka på botten, ingen av alla dessa ekorrhjul som denna någon befunnit sig i så länge - "det går över".

Men det är en oviss tid, där det känns onekligen skrämmande. Jag är rädd hur detta tas. Men jag finns där. Jag kommer alltid att finnas. I helgen ska jag finnas mer än någonsin, jag vet inte hur reaktionen blir. Krama, vyssja, ja gud vet vad - jag gör det som behövs!


Efter det samtalet så barkade även lilleman ur helt o hållet, gnäll och skrik konstant till läggdags. Det ringde i öronen på mig och jag hade innan dess fått gått undan tre gånger för jag stod inte ut med det hela. Jag har mer eller mindre haft honom dygnet runt, det är inte många timmar jag blivit avlastad den senaste veckan. Det kryper i mig, överallt. Irritationen, tröttheten, frustrationen. Nu var det skönt att det äntligen var läggdags för mini, men såklart - det skulle strulas och gråtas, gnissel gnissel. Suck. Står med tårar i ögonen i mörkret och önskar mig bort för en stund. Efter mycket upp och ner ur den där spjälsängen så kommer han slutligen till ro.

Jag som har att göra här hemma, känner mig verkligen - död. Slut som artist, åtminstone för idag. Under natten skrapa lite ork till en ytterligare dag. Om jag har tur.

Ser mig i spegeln, jämför mig med andra mammor - jag orkar inte bry mig om mitt utseende, hur jag ser ut, hur jag klär mig. Men jag önskar jag orkade. Vill vara mig själv för en stund. När ska jag få lite tid för mig själv? Få rå om mig själv, som en klipptid utan lilleman som försöker åla sig ur selen i vagnen, kunna titta efter kläder utan att känna mig stressad och bara köpa nå basic, "för att det behövs, och då kommer jag ju hem med något". Unna mig själv? Få känna mig allt annat än den trötta och frustrerade mamman i mörkret?

Nu spelar mycket in, men det är mycket jag önskade vore på ett helt annat vis. Dock struntar jag i det jag borde göra här hemma, hasar ner i soffan och trycker i mig glass. Är helt enkelt LESS och spy galla, är jag duktig på!!

Gäsp!

Mileon har varit en riktig nattuggla inatt, redan vid 2-taget började han bubbla i sin säng men somnade om själv, vid 3 var han vaken igen och missnöjd - men jag hyschade lite lätt på honom (brukar göra det när han är lite orolig annars med) och han somnade om. Men vid 4 var han vaken igen och jag smög mig ner och gjorde en flaska välling, dock hann han bli jätteledsen då han oftast hör att jag smyger mig ner. I med välling och sedan somnade vi i våran säng tillsammans, men han vaknade i omgångar hela tiden.

Vi skulle ju ändå upp tidigt för det var babysång idag, men det känns rejält när man inte får någelunda sammanhängande sömn. Var ju bra ändå att vi kom upp i god tid tänkte jag, så hinner han bli trött och sova en stund innan - men det var verkligen på håret att få honom att sova. 20 minuter blev det efter mycket om o men, att det ska vara så svårt att söva honom stundtals - allt annat är så mycket intressantare trots man är jättetrött. Försökte smyga på honom lite kläder sovandes, lyckades till fleecetröjan - tjong så var han vaken. Inget mer sovande i bilen heller på vägen dit.

Skeptisk idag på sången trots han var utvilad. Grannen intill oss i ringen var mycket intressantare att spana på. Inte ens stopp-leken var rolig. Buttergök ;-) Efter sången så gick vi ner en våning för lite lunch och fika för en annan. Mileon börjar "attackera" mindre barn så man får vara på sin vakt när han är på golvet och domderar. Han är ju mest nyfiken men är ju så hårdhänt. Trots lunch så kom han åter upp i famnen på mig som satt och fikade, det blev lite smörgåsrån till lilleman som satt nöjd och konverserade med bordsgrannen Melwin mellan tuggorna.

Innan vi åkte hem så skrev vi upp oss på listan att få plats i bussen ner till UnderbaraBARN mässan, vi verkar bli full buss med mammor och barn - roligt! Får hoppas man mår bra iallafall så man kan åka med, ser fram emot det iallafall. Och vad Mileon säger om att åka buss, spännande! Babyskyddet får åka med isåfall - så länge inte vinterkläderna behövs får han plats i det. Aningens behändigare att ta med om inte annat.

Hem och pappan är i full färd och river ner tapeter i hallen, en annan får nog fortsätta med det projektet senare ikväll har jag en känsla av. Prio är dock att måla lite till först, så blir M's rum snart klar. Behöver montera ihop garderoben också, rolig helgsyssla månne? Och taklisterna ja! Dem kanske borde komma upp först, man blir så hemmablind.. Vi kallar vårat sovrum för helvetet då vi har ett mycket mörkt rum, och Mileons för himlen som har mycket ljust än så länge. Färgglatt är min förhoppning med fondtapet och möbler, leksaker, tyger och mattor.

Idag är jag aningens känslig - blir rörd över det ni skriver om just situationen med få släktingar alt. långväga släktingar omkring Mileon. Önskar verkligen det vore annat, vår fina gosse är ju värd att uppmärksammas. Moster kakan, du är genomsnäll - det värmer att läsa! Mileon avgudar dig, du är nog den enda han verkar tycka är okej trots ni inte ses så ofta som man önskar. Ingen ruta ett där inte :-) Kram!!


Lite ledsamt

Man påminns mer och mer hur pass läget är egentligen som smårbarnsförälder, vi har ännu inte haft någon som helst "Mileon-fri"-tid tillsammans sedan han kom till världen. Inte ens någon timme! Som det är nu så har vi inte många som erbjuder att ta vår lilleman. Den enda som faktiskt har erbjudit sig hittills är min syster Tina och det är verkligen guld värt - men samtidigt känns det som jag inte vill belasta henne i onödan då jag vet att det är tungt att sköta heltidsjobb och ha ett barn själv.

Nog har det pratats löst om barnvakt hit och dit, men det verkar som det inte är aktuellt förräns lilleman är "större". Min pappa är inte bekväm att ta på sig ansvaret själv, men hans sambo är jätte barnkär - dock ses dem inte särskilt ofta och Mileon blir blyg/obekväm. Liksom med M's farföräldrar, de ses inte så ofta heller och det är att starta om på ruta ett igen var gång de ses.

Det är tungt när man saknar mamma, mamma hade verkligen varit den som skulle stått på sig att ta Mileon redan han varit jätteliten om hon nu funnits och varit hyffsad pigg. Just för att det är så viktigt med egentid och samtid som par, och inte vara enbart föräldrar. Hon propsade ofta på att ta systersonen, trots hon emellanåt var riktigt dålig i cancern.

Klart man inte ska klandra, alla lever sina egna liv men ändå känns det tungt att inte ha back-upen när man känner att allt går på sparlåga. Att inte kunna slå en signal och fråga om man kan få åka och handla själv, träna själv, simma själv - ja någonting ifred. Alt. att hitta på något tillsammans som par.
Jag är inte den som ber om saker i onödan, men ändå vill jag inte be om saker när jag inte själv är säker på att folk verkligen menar det dem säger. Då sköter jag hellre det själv, biter ihop helt enkelt.

Har pratat mycket om detta med A-K och hon upplever samma sak då både hon och jag inte har så mycket släktingar kvar i livet eller som bor en bit ifrån. Vi ska väl framöver försöka och avlasta varandra, tror det blir guld värt. Men seperationsfasen måste få ebbas ut på våra små kottar först innan vi ens börjar ta tag i det hela. Men det känns jättetråkigt alltihopa att man ska behöva göra något sådant för att kunna få lite egen/samtid, hade naivt trott att släktingar skulle varit mer delaktiga - men inte.

Jag skriver inte för att trampa på tårna, det gör bara så ont själv - Mileons mormor skulle slåss om att få ha honom för sig själv - nu är det ingen som "rycker o sliter" i honom. Man påminns när alla andra vänners barns far o morföräldrar gör ditt och datt med barnen och man själv står nästan avundsjuk på sidan av och önskar Mileon kunde få ha det likadant. Är själv uppväxt med mer eller mindre oengagerad släkt, har aldrig haft en bra kontakt med varken far eller morföräldrar - jag känner inget band jämtemot dem nu så här i vuxen ålder. Det är väldigt skrämmande bara det.

Bilder

Haft detta inlägg i utkast hur länge som helst nu, så nu postar jag det helt enkelt innan det försvinner helt och hållet.


En trött fis, stuga i Leksand strand.

 



Våran coola grabb!




Älskar att bada :-) Här på Aqua Nova, Borlänge.




Tokstolle! Något han gjorde innan tanden börjar spricka upp.




Rätt vanlig företeelse numer vid fotografering.




Jag o skrutt på Furuvik :-)



Pengarna rullar

Shop shop shop så var det många tusenlappar mindre på kontot, (förhoppningsvis) snart blir det en till sådan sväng då det bara rasslar iväg på kontot. Har i åtanke på syskonförsök, det ska direktbetalas på plats.

Men denna vända blev en ny diskmaskin, denna djungel på maskiner. Jämföra hit och dit på olika saker, märken, funktioner osv. osv. osv. Blir trött för mindre men nu är det iallafall gjort. Vi var först inne att ha alla vitvaror i rostfritt i köket - men tror vi kommer köra på högglansvitt istället när köket blir iordninggjort. Så nu blev det en vit fin sak. Snygg stilren utan massa knappar och barnsäker - och att den diskar bra - var mina kriterier på listan.

Katten har blivit av med tratten idag, jag hoppas han inte kliar upp det läkta nu. Erbjöd han att gå ut vilket han gjorde - trots regnet öser ner idag. Nu sitter han dock här utanför fönstret och spanar. Tror dock inte att han vill in på det första taget efter att fått varit innekatt i nästan två veckor nu. Stackarn!

Innan maken pyste till det nya jobbet idag så hann jag med o måla första vändan på dem uppslipade områdena på M's golv. Måtte det bara gå och måla över där det behövs så det inte ser knasigt ut sedan, för att slippa måla om hela jäkla golvet igen. När Mileon somnat för natten ska jag stå på alla fyra där inne och måla igen, om nu färgen hunnit torkat så man slipper bli kladdig.

Så vad ska vi här hemma hitta på idag då? Har ingen lust med något faktiskt, vädret gör verkligen sitt. Mileon brukar ju alltid vara den som sover extra gott om morgonen då det regnar - men inte imorse inte. Man är inte van med morgonpiggt barn men klev tappert upp så fick pappan sova lite längre då han jobbar till sent ikväll. Har massa projekt men inget som direkt lämpar sig med att vara ensam med lillemannen. Får ta en målarraid ikväll helt enkelt. Men nu innan dess? Bra fråga, tänkte en tanke att skynda mig över till grannen men fryser av bara tanken! En lugn hemmadag kanske då veckan ser ut och bli fara och flänga ändå?

Höstigt värre

Märks att hösten är här, det blir med ens sådär rått i huset om dagarna. Brrr!! Var dags att höja tempen på huvudsystemet, nu är elementen varma o goa iallafall!

Det blev en massa grejer hem igår, som inte ens stod på listan. Som en stor pax garderob till M's rum med skjutdörrar. Pappan får slita med dörrarna sen, ingen rolig syssla nej. Det erkände ju även säljaren på ikea, ha ha! Nåväl, vi vet vad som väntar då vi har samma garderober i vårat sovrum med. Men fint och praktiskt blir det!

Ska baka något och fixa mat, pappa/morfar kommer hit och ska dra el och byta till barnsäkra eluttag på nedervåningen. Mileon har en förkärlek till uttagen han! Skönt att få det gjort iallafall. Det är inte så kul med gammalt hus när man har klåfingrigt barn. Min pappa säger att M är lik mig när jag var liten gällande det, anar att det ligger någon sanning i det ;-)

Väntar bara på att minibus ska sova lite middag, han ligger på massa täcken nedanför mig med filten och myser - han somnar nog snart så då är det dags att göra lite nytta i köket. Pappan håller på i M's rum. Vi får tyvärr slipa upp vissa delar av det nymålade golvet då vi fogat igen glipor - fogen var kletig och hamnade även på vissa delar uppe på golvplankorna, vi målade över då vi vet att det var övermålningsbart - dock är fogen klibbig som få och dragit till sig massa smuts, ser inte vackert ut med smutsränder över golven.. Så slipa bort ovanpåliggande fog och måla - IGEN. Några ytterligare lister införskaffades pga felsågning. Elen fixas troligen idag och snart är det mest småpiff kvar. Det går enormt sakta må jag säga!


Segt

Verkar segt överallt, härligt med feedback i vanlig ordning. Känner mig rätt låg och funderar väldigt mycket på bloggens icke-vara just nu. Är så kluven i detta. Vill bara klicka på delete-knappen vissa dagar, idag är en sådan dag.


Idag har vi inte startat dagen så bra, inte för mammans del iallafall som körde igång med en attack/kramp - underbart. Blir bara mer o mer krämpig i min sjukdom och det stör mig enormt när jag inte orkar som jag vill. Ätit första-bas-tabletter som är inflammationshämmande med föga resultat. Oroväckande.
Är glad att maken var hemma idag och tog över rodret här hemma när jag hade som mest ont. Blir förhandlingsförlamad, varje rörelse triggar igång likt elektriska stötar genom hela kroppen. Tog över en timme innan krampen släppte, men då påbörjas nästa fas - springa på toaletten och tömma blåsan stupp i kvarten.

Snart blir det lunch och sedan ska vi försöka oss iväg på lite ärenden här och där. Diskmaskinen är på sista versen här hemma, både jag och maken betraktade våra glas vid frukosten och nickade i samförstånd. Och småsaker som strumpor. Och en list. Lite färg, och lite saker från mataffären. Och kanske nånting mer, vem vet? Vi får se hur mycket vi (jag?) orkar med.




41 veckor

  • När han springer runt i gåstolen så blundar han när han närmar sig en vägg, möbel osv. För han vet att det smäller och det tycker han är lite småläskigt.
  • Aningens bekväm (?) med att äta själv, han föredrar att bli matad med macka och annat vi erbjuder honom. Fortsätter låta några bitar ligga kvar så han själv kan ta dem medans man matar. Nån gång borde han ju vilja bli mer självständig. Är ju lite svårt att få i honom mellis på något annat vis om jag inte hjälper till, ingenting hamnar ju i munnen ;-)
  • Tar sig till en och visar med armarna att han vill upp i famnen, står man på golvet så rycker han i ev. byxben och "gnäller". Ofta vill han upp till en när han börjar bli trött.
  • Han har kommit över det där "hopp" stadiet nu, förut ville han gärna stå o studsa på en gång när han fick stå. Även i gåstolen som fick agera hoppgunga.
  • Ålar och häver sig framåt, puttar sig bakåt och spinner runt. Nu vågar han komma iväg på egna äventyr och fort går det. Dock blir han lite ledsen när han inser att han kommit ifrån en. Har separationsångest som är vanligt till denna ålder.
  • Riktig mammagris!
  • Pratar oförståeliga meningar, förut sa han både mamma och pappa men vägrar numer. Det har kommit mer ord som "dä" som betyder "där" och "nä". "Gjöt" har han sagt några gånger med, men frågan är om det är något han förstår vad det är?
  • Sedan första tanden kom upp så har matintaget varit sådär, även det hör ju till denna ålder. Han mår ju bra ändå så jag oroar mig inte. Vissa dagar slukar han allt, och i nästa får man nästan truga. Vi kör välling tidig morgon och inför läggdags. Grötfrukost, lunch, mellanmål, middag och ev. ett mellanmål till.
  • Börjat lite smått med easy up-blöjor, tycker dem är klumpigare dock än active fit som vi kör annars.
  • Somnar ca 19.30, vaknar för välling alltifrån 04.00-07.00, somnar om och morgon blir ungefär 07.30-08.30. Ska vi iväg någonstans innan lunch så får jag väcka honom kring 07 så han hinner med en kort vila. Dock orkar han med utan vila också, men han får ut mer utav det hela om han är någelunda utvilad. Sover ett till två dagspass om dagen, oftast inte mer än 30 minuter.

Musiklek och sådär

Igår fick jag ett mail av en från mammagruppen som frågade om vi sett att biblioteket i staden firade 10 år i lokalerna och hade lite aktiviteter, som musiklek idag. Det hade jag missat helt då jag inte varit på BVC där lappen satt, hade iallafall ärenden in idag så vi åkte in lite tidigare för att hinna med musiklek och dejt med Sanna och Stella. Mileon började bli trötter och var väl sådär glad över vår aktivitet - han tyckte inte ens "stopp-leken" var rolig, den han annars tjuter av skratt utav. Man kan inte alltid ligga på topp ;-)

Efter ärenden (ja nu kom jag faktiskt ihåg att även HÄMTA ett paket och inte bara lämna massa sådana) och ett litet stopp för att snacka med en gammal klasskompis jag stötte ihop med så åkte vi hemåt. Öppnade lite paket och näe, vilken miss igen! Beställde ju mössa o vantar, fick hem dem snabbt - dock hade dem skickat med vanliga vantar och inga med dragkedja för att lättare sätta på vantarna på småbarn. Nåväl, dem kommer användas om inte annat nästa säson ändå så beställde en vända till med enbart zip-vantarna. Men hem kom vanliga igen. Suck! Ringde dem och fick jättegod service, så ska returnera och få zip och plåster på såren ;-)

Något som inte var roligt var att få besked att vi får vänta ytterligare på våre one-piece, jösses så vi krånglat! Nu fick jag dock nog och ville stryka ordern. Någon måtta får det vara, dålig service med och fjuttig kompensation som de kan trycka upp där bak. Får spana efter nya jumpsuits på någon annan sida helt enkelt och kanske få hem dem i år och inte till nästa!

Mileon utforskar hallen och mina foppatofflor, jag ska ta och förbereda för lite mat till senare. Gott gott!

Allt har sin mening?

Jag börjar nästan tro att så är det, att allt har sin mening ändå - på ett eller annat vis. Det är härligt att se hopp och liten gnutta glädje, det behövs. Om än kanske vår resa är utom sikte ett tag framöver. Men allt har sin tid, så är det bara. Bara hålla tummarna nu, åh va roligt det vore!



Uppdaterat lite senare:

Jodå! Nu är det klart, maken har fått nytt jobb! Han börjar redan på Måndag så det är hej då för våran solresa, om jag nu inte tänkte åka själv med Mileon - vilket jag nog inte skulle orka med. Vi får åka på vår solresa möjligen till vårkanten istället - om vi nu får åka, beroende på mitt tillstånd helt enkelt där och då.

Idag är dag 1, nu är det bara och köra en ny runda - måtte vi få tag i den där hysteriskt glada gubben den här svängen. Men lite drygt två veckor kvar innan jagandet börjat så jag samlar lite kraft tills dess.


Torsdag

Det är så skrattretande, här har man verkligen planerat och donat så för resan - jämfört priser och hållt span. Så tänker man att med lite is i magen så kommer vi jättebilligt undan. Men det blir ju tvärtom, nu har både flygpriserna ökat tre gånger sedan dess och boendet ökat! Är det sant eller vad? Nu är vi ändå uppe i vanliga charterpriser så frågan om det ens är värt att sitta och styra upp allt själv. Trött blir man iallafall, det här är liksom vårat flyt - inte.

Så nu spanar jag tvättäkta charter, igen. Och får beslutsångest, igen.

På det så ringer verkstaden och äntligen hittat ny reservdel till bilen, jag ifrågasätter kostnaden då samma reparation inte hjälpte att bli av med felet. Efter mycket om o men får vi stå för reservdel men arbetskostnaderna försvinner. Den dyraste delen. Jag fick ju inget svar sist av servicegubben när jag ifrågasatte - han tyckte väl inte jag skulle komma där och ha mig - men mig sätter man sig inte på bara. Ger mig inte heller i första taget. Så det var skönt o få lite uppgjort och noterat (personen jag pratade med fick allt notera det hela att det skulle vara fritt). Bestämde ett datum senare i månaden så får vi se om vi får peta lite på tiden eller inte iom resplanerna. Nämnde även andra konstigheter som bilen gjort på sistone, misstänker elektronikfel. Jäkla bilar, kanske har det ändå ett samband med tändlåsfelet. Dem noterade och skulle kolla av lite därefter.

Mileon tar sig runt överallt här på dagarna, man vågar knappt sitta vid datorn när han är vaken för han är riktigt klåfingrig. Eluttaget fick jag rädda honom ifrån igår, stod och fixade i köket med honom på golvet så vips var han ute i hallen och pillade. Jag blev så rädd, jösses - vi har barnsäkrat dem flesta uttagen men lämnat ett i hallen där jag allt som oftast använder iom dammsugningen. Men ska han fortsätta så här får jag plugga igen det och använda något uttag i köket som sitter högre upp. Jag var oehört klåfingrig som barn, jag lyckades ge mig en rejäl stöt när jag pillade med eluttag - tacksam att jag for iväg i världens fart bakåt och inte blev fast i strömmen och fått allvarliga men. Inte för att jag är så särskilt normal idag, men ja ;-)
Mileon får inte brås på mig, utan på pappan - han verkade bra lugnare än pippilotta-linda. Jag gjorde nog så min mamma fick gråa hårstrån emellanåt med mina hyss. Och när inte jag busade så gjorde mina andra syskon det istället. Ha ha, ja.. det ska nog inte vara lätt med småttingar.

Jag älskar det ändå, kan sitta och betrakta Mileon på avstånd där han leker och fipplar. Han är koncentrerad och fingrarna virvlar runt, leksakerna byts en efter en, förflyttar sig en bit närmare nästa leksakslåda, suckar en aning och slänger bort dem ointressanta sakerna som ligger överst och hittar under ytan en pryl som han inte sett på ett tag. In i munnen, tuggar lite så det gnisslar. Tanden. Råkar vara för vild med saken i munnen, grimaserar och lägger ifrån sig den och tar upp något nytt. Mamman sitter en bit ifrån, hejdar sig att krypa närmare och omfamna honom. Han börjar bli en egen individ, gos klarar han sig utan - speciellt när man är pigg och leksugen. Älskade barn!!

Va?

Är det inte ju närmare avresedag ett sista-minut-pris sjunker? Våra flygstolar bara ökar, två gånger bara idag. Vad är detta? En kupp att vi inte ska komma iväg eller?
Kikade lite på vädret om vi skulle åka iväg med det planet vi lurar lite på, fint väder halva veckan - sedan lågtryck med kyla o regn. Vad säger man?!
It's so us!! ;-)

Och varför är alla barnleksaker gigantiska alt. tunga på toy´s r´us? Kom hem tomhänt, gick gång upp och ner men nix - ingen leksak alls! Vi provade dock en leksak som headbangade med huvudet och skrattade hysteriskt när man tryckte på dess hand - Mileon såg helt skräckslagen ut och mamman slöt upp med leksakens skratt. Stackars M!

Det är ju så typiskt

Förra babysången gick ju hyffsat, Mileon vart trött på slutet så tänkte att nästa onsdag så kliver vi upp tidigt så han hinner sova en kortis innan det är dags för sång och lek. Vad händer inte då? Jo, jag tillsammans med alla andra i gruppen får ett mass-sms om att sångledaren har tappat rösten och det ställs in idag ;-)

Det slår liksom aldrig fel. Hade liksom den där känslan bara, och så rätt det blev. Får se om vi åker in ändå och går på öppnis istället. Har ändå ärenden in till civilisationen idag, ska på apoteket för att fixa lite Resorb, posta paket, hämta paket, handla och köpa någon ny leksak till M till resan.

Är bara så trötter idag, har sovit dåligt - vaknat och haft ont ofta. Sedan har katten lekt rövare, han har tratt för ett sår ovanför ena ögat och kör trumma om nätterna - speciellt nedanför M's säng, ja vem vaknar inte då? Trodde jag skulle bli helt knäpp där ett tag, stänger jag ut katten så vrålar den tills alla är vakna istället.

Näe, det är dags för lite frukost iallafall. Mileon är redan på väg ut mot köket i världens fart så det är nog säkrast att hänga med :-)

Sådant man inte tänker på

Resa, självklart! Men det finns mycket man inte tänker på som är viktigt gällande resa. Först o främst var det passet jag helt glömt av till Mileon, det finns nu att hämta på polisstationen dock. Sedan EU försäkringskort, slå mig baklänges då jag får info att det kan ta minst 10 arbetsdagar att få hem dem. Och så transport till o från flygplats, jo jo - men säkert? nej nej. Det är inte många taxibolag som har bilstolar, för mig riktigt läskigt. Visst kan man kånka med babyskydd men vårat är ju inte särskilt praktiskt (stor, tung) och anar att den kommer få sina smällar även om det blir specialbagage.

Vi har inte planerat så mycket alls, jag har mest spånat runt - checkat läget kring spanien, grekland och lite turkiet.  Har kollat av flygstolar, och lite bra lägenhetshotell på olika ställen. Vi kan komma ruskigt billigt undan har jag insett med lite is i magen, men då blir det ju tokigt med transporten istället då dem vill vara förvarnade 48 timmar innan för att kunna ruska fram ev. en bilstol. Känns ju jättetryggt?!

Hur gör man?! Vägrar ju sitta med honom bältad i mitt knä under bilresan precis. Vilket jag har en känsla av att så kommer det bli..

Regn och rusk


Vi traskar ut på promenad idag, i regnet - det vill inte riktigt bestämma hur det ska ha det. Ömsom duggar och ömsom ösregnar. Innan vi pyste ut så fick ena fällen sig en dust med kniv för att kunna få igenom selen. Fällen fick vara kvar i vagnen efter det var klart - såg himla mysigt ut. Men det var nog i varmaste laget - speciellt när regnskyddet var på. Men nu är det gjort iallafall. M verkade inte särskilt lycklig för att åka vagn idag, trots jag räddade honom från att svettas bort. Verkar lite avslagen. Måtte det inte vara någon bacill som är på gång bara.

Postade två paket längs vägen också, går hem innan jag känner att mitt onda börjar sprida sig alltmer i låren - ett tidigt tecken på en "smärtattack" jag kan få iom min sjukdom. Längesedan jag fick en sådan. Dock ingen höjdare och få när man är ensam med Mileon. Men det gick bra ändå, lät han springa runt i gåstolen medans jag låg på golvet och andades mig igenom eländet.

En tur med snabeldraken efter det. Dumt, mycket dumt - för det triggar bara igång mer ont. Är väl en dålig dag. Trots jag känner mig grå och tråkig (inte lika som igår, men nästintill) så vill jag ändå göra något nyttigt. Snabeldraken är inte min bästa vän, den suger otroligt dåligt och har gjort sedan sista dammsugningen i M's blivande rum. Försökte ändå dammsuga, men till slut skulle det gå fortare att plocka upp alla smulor för hand! Var det slutet för dammsugaren? Vi har ju checkat av filter, påse osv. Men allt har ju sett okej ut. Gick igenom samma procedur igen. Trots dammsugarpåsen inte ens är halvfull så byter jag den, sista chansen annars är det kommande motorfel. Och dra mig på trissor, den fick nytt liv i ett kick. Då blev jag mycket lycklig, jag såg nämligen tusenlappar rulla iväg för att behöva köpa en ny.

Medans Mileon sussade så värmde jag på lite rester från igår och åt med beasås till. Lyxmåndag. Jag fixade med lite annonser och mailade. Förde över bilder från kamera till dator och typ dit är jag nu - dock med en vaken son som ligger och baxar sig runt på golvet. Nu vågar han sig över trösklar också, så det är bara att hålla koll på honom.

Vi fortsätter väl här hemma med trasan, M skyndar sig efter i världens fart om jag råkar lämna rummet vi befinner oss i. Börjar bli riktigt läskigt att mamman försvinner. Ibland hjälper det en aning att man pratar konstant med honom, ibland funkar ingenting utan han brister ut i världens illtjut.

Nåväl, ett lagomt lugnt ryck här så ska vi se att dagens snart är till ända med. Pappan är snart hemma också :-)

Energilös

Idag har det varit en dag där typ... ingenting blivit gjort! Mest suttit tillsammans med Mileon när han lekt på sina lekmattor vi har i två olika rum i huset. Ingen inspiration till mat eller något att göra, känner mig fryssen och tråkig.

Hämtpizza är på gång, jag fortsätter nog med mitt sakta tempo idag - blir att krypa ner i soffan senare med snacks och massa tända ljus.

Undrar bara var min energi tagit vägen?

Solig lördag

Pallrade oss hemifrån vid 09.25, mötte upp en tjej för att sälja böcker. Sedan åkte vi till klädbytardag där det verkligen var för sjaskiga kläder - snacka om urtvättat, mer eller mindre rubb o stubb! :-o Jag är väl inte så jättekräsen men näe, där gick min gräns. Kom hem med i klädesväg endast ett par mjukisbyxor till M. Sedan stapelklossar, en lektelefon och elastiskt gummiband (pärlor och sådant). 45:-

Vi mötte ju upp Tina där så vi hängde på henne hem för lite mellanmål. Hade packat med brödbitar sedan smörgåstårtan för att mata ankorna, men det blev andra planer då vi hängde med upp på stan där det var Barnens dag. Följde med på lite ärenden, provade på chokladlyckan (ingen lycka dock), fiskade gosdjur till M.

Det blev lite ändrade planer då egentligen  vi skulle åkt för att fylla i AC i saaben, men så blev det inte då gubben som skulle göra det inte fanns på plats idag. Åkte hem från grannstaden och vi packade istället ner fika och lilla familjen körde till Mackmyra Bruk och gick runt. När vi satt och fikade så var det verkligen tokvarmt i solen, satt och flämtade duktigt. Mileon han sov sig igenom hela vistelsen på den gamla bruksorten ;-) Men han lyckades hinna se lite islandshästar iallafall innan dem bruna slog igen.

Blir väl ta o gnugga geniknölarna för att komma på någon rolig Lördagsrätt, få i M lite kvällsfika innan han ska sussa och ha lite myskväller. Ska spana lite resor med. Idag handlade jag till reseapoteket, så då är även det avklarat. Har även solskyddsdräkt nu också, dock aningens stor för M (92/98) men den täcker det som bör täckas. Hela 40:-

Ska försöka rota fram alla sommarkläder jag packat undan, de kläder som han fortfarande han kan ha dvs. Se över om det är något han behöver ha.

Idag gick jag även lös på barnstolen, och nu verkar den uppföra sig igen efter mycket in/ut dragningar. Får se helt enkelt om det fortsätter så eller om den uppför sig tillfälligt ;-) Är ju jättenöjd med stolen i övrigt, skulle vi behöva en ny blir det samma sort. Multitechen är ju bland de som fått högst betyg i bilstolstest, den klarar upp till 25 kg, rymlig och enkel att ha att göra med. (ja om man bortser detta strulande med bältet som hakat fast sig, men de gör dem ju normalt inte) Förmodligen blir det en till sådan stol ändå framöver när man börjar jobba igen, så vi har en stol åt M i varje bil med tanke på dagis.

Vilket kap!



Den här vagnen hämtade vi hem för någon dag sedan, vi betalade inte en krona för den. Lite lortig var den och man behöver snitsen för att fälla upp o ihop den. Efter en tvätt så är den nästan som ny! Inget fel på den överhuvudtaget, fyra lägen (mer eller mindre fullt liggläge) och med inbyggd sele. Sådant gillar vi, blir perfekt att ta med på resan :-) Regnskydd fick vi med också.

Eller just det, ett litet skönhetsfel var det - en tryckknapp är borta. Sätter dit en ny helt enkelt så löser man det problemen ;-)

Helg :-)

Igår var vi ju iväg på klädparty, Me & I. Jag har väl inte varit någon fantast utav deras kläder tidigare så blev förvånad över att jag fastnade för två plagg. Värdinnan bjöd på en sådan otroligt god kladdkaka med toscasmet uppepå, O-M-G!! Den måste jag sleva ihop någon dag när jag bjuder hem till mammafika :-)

Beställde en långärmad turkos tröja med ugglor på, så fin - skymtade den när säljaren hängde upp den, sedan satt jag o sneglade på den hela tiden. Och en velourmössa, en lagom tjock mössa som kan användas även i vinter när man mest åker bil, springer i affärer osv när det inte är så kallt. Färgen heter Camel och har ett tassavtryck på framsidan.


(bilder lånade från Me&I)

Till polisen efter det, tog sin lilla tid det där. Fick ta om några bilder på plutten som var sådär skeptisk mot apparaten han skulle kolla emot. En lite butter herre fastnade till slut på kort, ha ha! Så åkte vi hemåt, men halvvägs kom jag på - projektet!! Vi fick alltså här vända. Av den äldre damen fick vi lite andra grejer på köpet. Hon försökte charma Mileon utav större resultat då han slocknat tidigare i bilen och vaknat upp med jätteryck när bilen stängdes av. Hem kom vi till slut efter att himlen verkligen öppnade sig på motorvägen, läskigt - man såg knappt något trots man hade vindrutetorkarna på max!

Idag skulle jag iväg och hämta ut paket (Didrikson mössa/vantar) och även posta en bok som jag helt glömde av igår. Men när jag väl skulle åka så insåg jag att den påsen måste blivit kvar i den andra bilen, ja ja... Bad maken posta den istället - dock lite dåligt samvete då boken inte hinner iväg idag. Sedan när jag letade efter M's fleecejacka så var den borta, då ligger den förmodligen också i den andra bilen. Hmpf!

Kyligt är det ju ute så drog fram popfleecen som är någon storlek för stor ännu (tänkt till våren) så kavla upp ärmarna så fick det duga :-)

Hittade lite strumpor och även ett par andra vantar nu till hösten till Mileon. Handlade lite och sen hem och få lillskrutten och sova lite middag. Han har inte tid att somna när man är på vift sådär, man kan ju missa något. Dock när han är jättetrött så slocknar han ju till sist förstås.

Äntligen helg! Har inte alltför mycket planerat och det är så skönt efter denna vecka, undrar när förkylningen ska vika av - hemskt störigt att inte vara tiptop. Blir nog en hel del pyssel med lister i M's rum. Imorgon ska jag o Mileon låta pappan sova ut, så vi pyser iväg till grannstaden på morgonen för att möta en som ska köpa böcker utav mig, och så ska vi på klädbytardag. Får spana efter lite sommarkläder med, nu har vi knappt några kortärmade bodysar kvar. Vi håller utkik efter en sista minuten resa, det är ju så smidigt att bara åka iväg nu innan Mileon fyller 1 - därefter blir det ju mer trixande med tanke på att någon utav oss måste begära ledigt och det finns inga garantier att vi får det heller.
Hade tänkt åka mot våren men går syskonförsök vägen så är det hej då utomlandsresa - får väl flygförbud tidigt under gravidteten pga blodtryck och att risken är stor att få för tidigt nästa gång med.

Är så sugen på smörgåstårta, så det ska jag ta och påbörja lite så smått - får se hur långt man hinner då skrutten inte sover så länge dagtid numer. När han vaknar är det dags för lunch och sedan rusar ju klockan iväg ändå, ha ha!

Ja just det, syster hittade kvittot på barnstolen! Skönt, ska hinna se över den nu i helgen - plocka in den och kolla ordentligt. Annars får man kanske skicka den på service. Är inte så roligt att stå nånstans och knappt få loss barnet ur stolen, och tar man ur barnet får man nätt och jämnt i det om man nu inte har tur så bältet löses upp efter mycket trilskande. Vintern kommer den med och därmed mer lager kläder, då funkar det absolut inte! Så får kika på det med, noterar i min osynliga lista bak i huvudet.

Lite far o fläng idag med

Har en späckad dag idag med - mycket trevligt! Tack o lov får vi några timmar här hemma, så jag hinner med att plocka o städa lite också. Börjar gro igen här hemma snart tror jag ;-)

Om någon timme blir jag och lillskrutt upphämtad av Anna och lilla Thea - får slänga i babyskyddet i hennes bil, enklast att montera fort. Vår andra bilstol är jag för närvarande väldigt osams med, den hänger upp sig i bältet och vägrar släppa efter när man vill det - aningens bökigt och trångt att få loss och dit Mileon. Måste se över den, skulle inte förvåna mig om den är trasig... en ytterligare utgift med andra ord att köpa en ny. Jag hoppas verkligen att det går att åtgärda här hemma.. :-/ Har ju ingen garanti på den heller då jag köpte den utav min syster så.
Man blir bara så less. Stolen är ju inte direkt gammal heller, vi har knappt använt den - kanske fyra gånger totalt. Lattjo.

Nåväl, iväg ska vi in till stan för klädparty. Blir mycket trevligt. Efter det blir vi upphämtad utav maken så styr vi kosan till Polisen för passansökan. Notis till mig själv här är att kolla upp mitt egna pass med, makens är grönt - mitt är jag osäker på.

Och så blir det att hämta upp ett litet projekt jag dragit på mig. Vi får se vad det blir med det ;-)

Sen hemåt igen för mat, läggning och... ja gissa? Målning förstås.

Men tack!

Snacka om att ha koll, eller inte. Fick ett paket i brevlådan idag och vad var det i?


Hade tydligen vunnit en ytterligare tävling jag helt glömt bort. Det var något med att skriva hur ens barn tyckte om deras gratis-napp dem skickade ut när man gillade deras facebooksgrupp. Bara lite "synd" att Mileon redan har haklappen, att det inte blev en annan färg. Men glad blev jag (vi) för detta helt oväntade paket!

Har turen vänt eller vad? Jag vinner ALDRIG annars i tävlingar och nu två i raken? Kul i vilket fall!

Vi har precis landat här hemma efter en heldag borta, åkte tidigt imorse till Öppna förskolan - sedan hade vi babysång. Mileon var lite skeptisk men kom igång efter ett tag och studsade och hoppade i takt till musik o sång. Trots han egentligen skulle sova så gick det fint, man märkte bara av i slutet att han blev trött. Han la sig på mage framför mig och vilade med tummen i mun de sista låtarna. Goding! Så lätt att ha med sig överallt, skulle babysången fortsatt så är jag säker på att han skulle somnat ;-)
Vissa låtar älskade han, speciellt när vi skulle lyfta dem upp i luften, kittla dem. Mileon var den som gapskrattade av alla, många andra barn var kinkiga - mycket intryck förstås.

Efter sång o lek så gick vi en trappa ner till öppnis igen, satt där en stund men kände mig allt annat än fräsch då det var så himla varmt på babysången - svettmamma!! Grannen med sin Albin (född samma dag som M) kom in en snabbis med, självklart lägger Albin av världens bajsblöja - och A-K hade skötväskan i bilen, så vi ryckte in o donerade en blöja ;-) A-K trodde inte ens vi använde samma blöjstorlek då Albin är många kilo tyngre, men jodå - klart vi gör!

Åkte och postade brev och böcker, in på en affär o köpte lite småsaker. Sedan när vi var på väg till bilen stöter vi på Tina o Max, roligt sammanträffande!! Tur vi stod under tak, himlen öppnade sig. Gav sig ju inte heller så fick rusa till bilen, in med yrvaken M som ändå blev blöt, in med grejerna och vagnen. Droppade om mig sen!
In på elektronikaffär o köpa en hushållsvåg och sen hem!

Pust.

I med sen lunch och packa upp här hemma. Och ta in vagnen o bilstolen för att torka. Nu blir det snart att förbereda middag och fixa en rejäl sats med äppelröra till M att frysa in, det går åt! Som vanligt blir det målning på schemat ikväll, skönt att slippa sen :-)
Vill sy, men symasinen är på "service" ;-) Tygerna ligger ju kvar!

Idag men inte idag

Fastnade i telefon med A-K idag innan vi skulle fara iväg in till bebyggelsen, hade planen att hinna med ett bankärende också innan föräldragruppen skulle samlas så det blev aningens svettigt när jag väl kom lös ur samtalet ;-) I med lite blodpudding (premiär för Mileon) och raskt byta en blöja och på med ytterkläder, in i bilen, gasen i botten (nåja... laglig körning!). Hann med banken och kom i tid. Men väl samlade alla mammor och bebisar så stod alla bvc-sköterskor som frågetecken ute i korridoren och tittade på oss som satt där i soffan och väntade.

Då hade dem tabbat sig helt med datumen och det var inte tänkt att vi skulle komma idag utan om någon vecka. Men de hade då glömt meddelat hon som skulle ha föreläsningen så hon kom intrampandes i dörren. Så vi fick vår genomgång ändå - dock utan någon bvc-sköterska som höll i det hela då alla var upptagna med bokade besök.

Så var det med det!

Lite roligt var det när det kom fram att alla i gruppen hade kommit in på samma babysångsgrupp. Så imorgon ses vi igen, för det är då musiklek kör igång. Lite synd att det är på Onsdagar då det är babydag på Öppna förskolan, dock håller vi till i samma lokaler - men får ju inte lika mycket tid där då dem dagar det är musiklek. Men det ska bli jätteroligt och framförallt spännande och se hur Mileon reagerar på sång och lek.

Han var så söt idag då alla bebisar placerade på tjocka mattor med leksaker kors o tvärs. Roligt med bebiskompisar tror jag! Mot slutet efter en dust med kompisen Elmer om en plastmugg så rullade ögonen - han gnällde lite och la sig på mage med tummen i munnen och slocknade. Alla skrattade och tyckte han var lite annorlunda då det var livat värre på golvet - men mitt i stöket på mattan så sov han så gott så, trots andra barn härjade intill och försökte klättra sig över honom då han verkligen låg mitt i. Ha ha!

Efter träffen åkte vi till Köpis, jag köpte lite säkerhetsprylar och lite till hans blivande rum. Postade lite böcker och jagade runt efter Didrikson mössa/vantar för att reka av storlek, men fanns ingenstans! Så nu hoppas jag mössan passar då jag köper den i blindo ;-)

Pappan åkte efter middagen här hemma iväg och hämtade upp en sulkyvagn, en kille som gav bort den helt gratis för han ville bli av med den. Hjulen behöver smörjas en aning sa han så vi får se, slit o släng vagn alt. att ha utomlands månne då det är fullt liggläge på den. Återstår att se. Har inte kollat på den ännu då den ligger kvar ute i bilen.

Nu ska jag först fixa lite med försäljningen av böckerna, sedan måla lite mer och därefter slötitta på något program på tv innan det är dags för sängen. Mileon är orolig och vaknar om nätterna, flera vändor. Det är tröttsamt då man inte är van med det, då han annars sovit som en prins innan. Så får försöka komma i säng vettig tid ikväll.

Mössa och vantar



Vinterkylan klarar Mileon biffen nu, både gosig mössa och varma smidiga vantar hemklickade. Någon extra mössa blir det väl med som inte är lika varm, när man bara ska i och ur bil osv. När man inte ska vara direkt ute. Skönt att ha det gjort. Klarade mig under tre hundralappar frakten inkluderat. Skiljer grymt mycket i priser och frakt mellan sidorna på webben.

Stjärna ska ha stjärna!

Nu har jag gjort mitt i skruttens rum, målat dörr, fönsterlister och dörrlister. Gott, blir en till strykning imorgon på listerna. Sedan har jag vidare målningsprojekt att fräscha till andra dörrar - då vi ska ta itu med hallen uppe/nere efter M's rum är klart. Men dem projekten tar vi sen ;-)

Efter jag målat klart så hamnade jag vid datorn, och tänkte att näe nu ska jag ta tag i och köpa den där mössan jag tänkt på så länge. M har sedan innan två mössor från Gangstar, och nu har nya kollektionen kommit ut och jag tyckte den oranga mössan med läderstjärna var fin - den kommer matcha bra till vårens jacka också. Och knappeliknapp så hade jag betalat den, ser på orderbekräftelsen att det var då 20% rabatt dessutom - missat helt. Tack och bock!


Mössan Pyret - www.gangstar.se


Trots vi..

..inte är så krya så drar vi oss iväg för att införskaffa oss golv o taklister till Mileons rum, det är inte så bara längre att åka iväg - det har man då allt märkt, trots M inte är så jobbig att ta med - men allt ska ju klaffa med mat. Och nu lyckades han bli trött innan vi skulle fara så då slumrade han såklart in. Det brukar ju vara så ;-)

Efter lite körande hit och dit och en sväng in på mataffär och en möbelbutik för att köpa mörkläggningsgardin till skruttens rum så kom vi slutligen hem. Nu har han inte sussat nån sista vila, så får se hur han blir sista halvtimmen.

Inatt stökade han som aldrig förr, vaknade flera vändor och vrålade, snackade, kraffsade - ja säg vad han inte gjorde där i sitt hörn. Jag var inte särskilt glad till sist, sovit urkasst ändå. Vi får se hur kvällen/natten blir nu då, hade då tänkt få lite tid att fixa i hans rum - måla fönsterlister, måla sista vändan på hans dörr. Pappan ska väl få dit listerna vi införskaffat oss. Eller en början till det iallafall. Men det återstår att se, det har varit väldigt mycket stök om kvällarna nu - han knölar och vägrar sova. Verkar vara vanligt i denna ålder när jag läser runt. Tänder, oro - ja mycket spelar väl in.

Så på det har jag lagt ut jätteannonsen på blocket för att bli av med miljarder kurslitteratur som bara ligger och tar plats (och dammar) i ena skrubben. Blivit helt nermailad av folk som velat fynda böcker - har lagt ut dem till vrakpriser just för att bli av med det och slippa hiva iväg det på tippen. Mycket att hålla koll på då det handlar om ca 30 tal böcker.

Ingen middag har jag o pappan fått ner i magen ännu, det säger nog det mesta om dagen väl? Jag tror någon får åka o köpa hämtmat om vi ens ska orka pyssla i skruttens rum.

Imorgon blir det Föräldragrupp på BVC, handlade tydligen om säkerhet i vardagen så det är ju nyttigt. Får köra förbi det blågula varuhuset på hemvägen för att införskaffa lite prylar. Två trappgrindar har vi ju redan, en sitter redan monterad på övervåningen - den andra ligger fortfarande i karton. Men det står som sagt inte på förräns vi måste skruva upp den andra med.

Hepp hepp hepp!!

Snorig Lördag

Pyste iväg helt allena imorse till loppisen vid ikea idag, det var jättemånga utställare men tyvärr inte så jättemånga som sålde barnsaker/kläder - jo, nog fanns det men det mesta var större storlekar som 122 och uppåt. Jag handlade bara utav en enda säljare innan jag traskade till bilen igen.

 

Två långärmade tröjor, en tröja och pyjamas. Två jeans och två påslakanset. Jag som älskar stjärnor kunde ju liksom inte motstå dem ;-) Skönt att fylla på hans garderob med lite större storlekar också - ja inget som kommer användas nu men det står ju inte på förräns det gör det!

 

Nu ska vi äta lite brunch här hemma, har även T i helgen vilket bara är mysigt. Han sover, tror han somnade om trots jag väckte honom för en halvtimme sedan. Får prova igen så vi kan starta dagen ordentligt.

Idag ska vi bege oss ut i skogarna och leta kantarell, så ska vi grilla korv med bröd och lite fika packas nog ner också.

Ikväll blir det mys i soffan, jag är extremt sugen på pizza så får se om det blir någon sådan eller inte. Jag vet att det blir filmkväll iallafall ;-) Blir nog lagomt för en snorig madame som mig idag.


Utslag

Igår upptäckte vi små utslag lite överallt på Mileon, tänkte att det ena avlöser det andra - avvaktar och ser. Idag är dem inte speciellt många fler, men dem är ju lite varstans på hans kropp. Googlade lite snabbt medans buslort kravlade runt i vardagsrummet och försökte sig på hyss (självklart får jag slänga mobilen åt sidan för att rädda både han och prylar, påminnelse - dags att börja barnsäkra ordentligt!!).

Fick då fram att utslagen kunde vara från tredagars feber - vilket med stor säkerhet kan vara det han haft nu. Att febern han hade inte enbart var för tandens skull utan för just tredagarsfebern och kombon gjorde väl så han fick så grym hög temp (högsta uppmätta 41,6). Han var ju relativt pigg ändå, åt hyffsat bra.

Han kliar inte på utslagen, så vi får väl se om detta stämmer. Eller möjligen en reaktion på sköljmedel, har tillsatt en gnutta sköljmedel med parfym i när vi tvättat på sistone då vi fått problem med svavelhalten i brunnen - ni kan tänka er hur "gott" det luktar med parfymfria medel. När man torkade tvätten så luktade det fis deluxe här hemma. Lägger dem sig inte får jag prova tvätta om hans kläder i parfymfritt igen. Lattjo!

_________________________________________________________________

Tredagarsfeber

Inkubationstid: 5-10 dagar

Symtom
Febern kommer mycket snabbt och kan stiga ända upp till 40 grader, utan att barnet verkar må särskilt dåligt. De flesta barn äter och leker nästan som vanligt. Hos vissa barn svullnar ögonlocken och lymfkörtlarna i nacken. Hosta, blåsor i munnen och diarré är andra vanliga symtom vid tredagarsfeber.
Efter tre till fyra dagar sjunker plötsligt febern och ersätts av ett utslag på bröstkorgen som sedan sprider sig till armarna, benen och ansiktet. Utslaget kliar inte och försvinner igen efter ett par dagar, ibland redan efter ett par timmar. Kopierat från http://www.alltforforaldrar.se

Vinteroutfit

En varm mössa och ett par till vantar (som man drar ÖVER overallärmarna) ska införskaffas, sen är vi redo för vintern! Varm åkpåse har vi med så vi ser fram emot härliga vinterdagar. Pulka har vi också köpt :-) Det gäller att vara preparerad!

 

Rätt nöjd kille, dock satte jag bara på vantarna slarvigt - som synes.


Full i skratt

Idag ringde det en försäljare, han frågade om det fanns någon förälder i närheten och jag svarade att jag nog är en utav dem i hushållet - om det nu dög? Han skrattade och undrade om jag tagit sovmorgon för jag lät så skrovlig, men han förstod lite senare att jag var duktigt förkyld.. Så snackade han om föräldraledighet och bla bla bla, funderade i mitt stilla sinne vart han ville komma med det - men till slut kom han till poängen där han ville sälja en Bamseprenumeration åt oss att ha till Mileon.

Men Mileon är ju inte ens ett år, utan bara nio månader svarade jag. Han harklade sig och funderade, sedan la han till att vi får en sagobok på köpet.

Näe, men det är nog i det tidigaste laget att ha en prenumeration till lillskrutt ansåg jag återigen. Han medgav till sist att det nog var så - ha ha ha!

RSS 2.0