Fjällen

Vi har haft det jätteskönt uppe i stugan och vi har nu även sett säsongens första snö! Hade inte trott att det skulle bli så kyligt där uppe men ack vad jag (vi) bedrog oss. Dock var det lager på lager som gällde så kunde man härda ut och vara ute. Det blåste friskt emellanåt, Mileon satt och kippade efter andan i vagnen stackarn. Det blev små vändor istället, M var nöjd i vilket fall som helst. Tröttare än vanligt var han också så han hann för det mesta knipa tre dagsvilor istället för 1-2 stycken. Fjälluften tar mer än vad man tror ;-)

På ditvägen sov han hela vägen, jag smög ner en pyjamasklädd sovande pojk i babyskyddet (ja han kan fortfarande använda det) och bar ner honom till bilen inkurad i varma filtar. Väl i stugan så sa det PLING och han vart tokpigg lagom till vi skulle få hasa ner i sängarna och få sova några timmar innan det blev morgon. Mileon sparkade och knölade på mig ett bra tag innan John Blund kom igen för lillemannen, vi orkade inte få upp resesängen och bädda den så han sov hos mig då.

Mysfrulle och en massa bus och lek, promenad och mat, film. Första dagen så körde vi med fotsack och filtar i vagnen, det var ändå för kyligt trots fleecestället. Tur vi hade med åkpåsen också, så den provkördes för första gången. Varmt och mysigt, en mindre rödare Rudolf-näsa blev det iallafall! Är ju så svårt att veta hur pass mycket eller lite kläder man ska ha på dem små, han blir ju lätt så varm så det är ett gissel.

Det var lugnt i stugområdet med, var knappt några där. Man blir nästan eremit och rycker till när man ser en bil eller en människa ;-)

Skönt var det iallafall och komma iväg, dock var det aningens jobbigare att städa ur stugan med en lilleman som verkligen var överallt där han inte skulle vara. Både jag och pappan var helsvettiga när bilen var packad och stugan städad, vattnet tömt ur systemen. Stannade på en vägkrog på hemvägen där Mileon mestadels satt och provade röstresurserna, han gapade som bara den - det vart ingen matro för varken oss eller de andra matgästerna må ni tro!

Mileon i sitt esse!

 

Ute på väldigt blåsig promenad.

 

Vi myser på stugtrappen i solen, där var det varmt och gott iallafall!

 

Vår till sen höst så går det kor och getter på fjället, här besöker dem oss inpå knuten. Lite synd att Mileon sov som allra bäst då bara, han missade dem tyvärr.




Så nu är vi hemma och bara att återgå till vardagen. Det är farligt att åka iväg sådär, man får mersmak att bara göra ingenting alls. Lilleman gav iallafall mamman sovmorgon för en gångs skull! Det är inte ofta det händer numer :-)

Kommentarer
Postat av: Jenny / Ekomamma i stan

Vad mysigt ni verkar ha haft det!

2011-10-10 @ 18:52:52
URL: http://ekopyssel.blogspot.com/
Postat av: Hanna

Vad mysigt! Och vad kul med getter runt knuten! :) Det vill jag också ha, men undrar vad grannarna skulle säga ;)



Håller tummarna för ruvningen, måtte lillasyster/lillebror nu ha flyttat in :)



Sv: Varsågod, tacka Masse som drog er lott ;)

2011-10-11 @ 08:32:02
URL: http://hannovsky.blogspot.com
Postat av: Sara

Åh så mysigt ni har det i stugan. Var ligger den?

Jag har också varit tvungen att ta fram åkpåsen till Nea då det börjar att vara kallt här uppe.



2011-10-11 @ 09:09:24
URL: http://lillaunderbarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0