Nattetid

Inatt gjorde Mileon något han inte gjort på många månader, det vill säga bajsa nattetid. Under matningen så började han trycka på och nog kom det i blöjan! Här försöker en annan undvika o byta så många blöjor på natten i största mån för att få lite mindre distraktion - hoppas det inte blir någon ovana det här. Tog sin lilla tid med matning o blöjbyte, man har lärt sig att det är bara o vänta en stund innan blöjan byts - det kan komma lite till ;-) Och kunde inte heller fortsätta matningen i väntan på att han skulle bajsat klart - för då blir det ju även spy-vm på skötbordet. Så hela proceduren tog över en timme inatt, mot en kvart - skillnad för trötta föräldrar.

Man ska inte klaga, tycker han sover väldigt bra ändå - är länge utan mat dessutom, men jag är inte den som tänker väcka honom utan han vaknar när han gör det helt enkelt. Han svälter ju inte direkt vår lilleman! Men ibland blir man chockad över att man räknat till sig att han varit utan mat i 11 timmar! Då har han ätit vid 19 och signalerar mat vid 06 på morgonkvisten. Dock vaknar han ju däremellan och bökar runt, små magknip som motverkas med buffningar i rumpan. Har trott tidigare att han vaknat för att han var hungrig men han drar sällan i sig mer än 20-40 ml då jag provat. Så nu låter jag han markera att det är dags för flaskan. Vanligast just nu somnar han mellan 19-20 och vill ha första målet 5-6 så på det viset har vi det väldigt bra, läser man på forumtrådarna jag hängt i så är det många som fortfarande får mata flera gånger nattetid oavsett dem ger ersättning eller ammar. Alla barn är såklart olika, vi har ju magen som spökar istället som väcker oss allihopa. Men det bör nog ge med sig tids nog, ser små förändringar om man jämför några veckor i stöten.

Snart dags o montera på spjälsängens sida igen, den har stått o dammat ett tag nu men vi borde åtminstone prova att låta han sova första passet där. Kanske funkar det att buffa om honom även när han vaknar till, vem vet? Någonstans måste vi prova, är han inte redo så är han ju inte. Bara o prova om ett tag igen :-) Men första steget bör ju vara o fixa ihop den säkert och göra den riktigt mysig igen.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vi måste också börja "träna" med spjälsängen, pust! Han somnar alltid hos oss vilket är super mysigt, men nu börjar det snart bli dags att lära sig somna själv... Lycka till!

2011-04-10 @ 19:11:20
URL: http://ahlbergsliv.blogg.se/
Postat av: Anna

När började Mileon sova så bra nattetid? Lilltjejen somnar gärna runt 20 men vaknar alltid någon gång mellan 2 och 4 och ska äta innan hon sover två till tre timmar igen. Ser fram emot helnätter med sömn ;)



Kram

2011-04-11 @ 12:20:24
URL: http://mijaqi.blogspot.com/
Postat av: Camilla

Tänk att det är så olika från barn till barn.



Här har båda barnen har ätit en flaska nattetid till strax efter 1 års dagen.

2011-04-13 @ 20:48:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0