v. 31- 30+0




Loppisfynd för 188:-

Var iväg på fem olika loppisar idag varav jag fyndade på fyra utav dem - det är roligt! Mindre kul när man har så svårt o huka sig ner och gräva - hade nog kunnat fyndat mer på sista loppisen av en tjej med mycket killkläder för spottstyver men upplägget var lite dåligt då det inte fanns yta nog.

Så detta blev det:


Mjukbrallor, två velour och ett par i bomull.



Muddjeans, jättefint skick båda två.



Velourtröja och en lurvig vårjacka med fleecefoder.



Tuff tröja, mössa och body.



Alfons Åberg set. Jättefint skick!



Ljusblått velourset med elefanttryck.



Fint KAX'S set i grönt och naturvitt.



Bok, en hård skallerleksak och en mjuk "Tiggr".


Absurda situationer som bara händer en höggravid

Jag vet inte riktigt om jag har berättat om missödet jag råkade ut för? Detta skedde för några veckor sedan och kom på att jag kanske inte skrivit om det här i bloggen - utan skrivit det i en tråd på Familjeliv som handlar om just absurda situationer man kan hamna i. Jag klipper och klistrar, bjuder på det - och har jag redan skrivit om det så finns det ändå kvar här på bloggen som ett roligt minne att läsa i efterhand. Så här efteråt kan man ju skratta åt det, men just där och då..... oj oj...!



Står i kassan på Coop, känner magen blir helt upp o ner - bubblandes o fräsande. Tänker tyst "Åh nej, inte NUU!" Men självklart, så ljuder strax världens pruttar som skulle göra en riktig karlslok avundsjuk - alla i kön framför mig vänder sig om och glor - på vem? Jo mig!

Jag vänder mig om jag med för att klandra någon annan stackare, bara det att kön tog slut efter mig ;-)

MVC besök (v.29+4)

Blodtryck: 127/85
Glukos: 5,7
Hb: 126
Vikt: totalt +9,6 kg sen inskrivningen
SF: 26
Bebis hjärtljud: 145


Det ser väl bra ut det mesta, gått upp 1 kg till sedan förra besöket. Maken var med och fick lyssna genom trätratten, så han fick lära sig vad som var mina ljud och vad som var bebisens ljud.
Slipper iallafall ta järntabletter var eviga dag, tur det för då sparkar magen bakut. Nackdelen är ju hård mage, går flera dagar och lyckas med nummer två.

Trevlig stand-in barnmorska (Eva) då min egna barnmorska är på semester.

Inte så lite

Ja då var det väl dags och vara läckande kossan då, har badat inatt i blöta pölar här och var. Inte så jättemysigt och vakna upp och gå på toa, känner att det drar kallt om brösten - då är de helt våta och det har runnit ända ner på magen. Reser sig upp och ser ytterligare nya pölar i sängen.

Får allt införskaffa mig inlägg och sova med amningsbh'arna jag köpt.

Roliga leklådor o innehåll

Lillskrutts mormor köpte den turkosa lådan först och sedan köpte jag den gröna i förra veckan. Tycker dem är söta och funkar fint som små leklådor till en början iallafall. Roligt att sen ha kvar dem i barnrummet lillskrutt får framöver med.
När jag ordnar garderobsplats så kunde jag strukturera om, ta upp leksaker ur påsar, klippa bort lappar, kartongöverdrag osv och lägga dem i lådorna istället. Lådorna står numer i ett överskåp o väntar.


Det mesta av bebisleksakerna är nytt, men har faktiskt fyndat fräscha leksaker på loppis med! Har även fått kossan som ligger i turkosa lådan av lillskrutts mormor - en kossa som jag vill att han ska vara rädd om - ett minne från hans mormor. Fick tillhörande mjukisfilt också.



Morgongympa

Det är morgongymnastik numera, det ska spjärnas åt alla håll och tokbuffas - nästan så man tror att han försöker sparka upp ett hål ut när han ändå håller på. Och när det blir lugnt igen så tar det inte lång stund innan det övergår i hickningar - för hicka har det blivit mer o mer de senaste veckorna. Tickande bomb :-)

Lägger jag handen där hickan känns så blir lillskrutt oftast lite besvärad till slut och korvar runt och hickar vidare, men låter jag bli så ligger han och hickar, och hickar... och hickar!

Maken låg o lyssnade på allt bubbel igår, hade örat mot magen - vips så kom lillkillen dit och petade han i örat. Fick oss ett gott skratt iallafall! Märker av mer o mer att lilla herren är nyfiken av sig.

"Mjölk"

Ja, jag vet inte om man ska kalla det så redan. Men igår låg vi i sängen och pratade om hur kroppen förändras som gravid, maken frågade om det i praktiken skulle komma något ur brösten om man klämde på dem - vilket jag inte riktigt kunde svara på om det skulle göra.

Drygt en timme senare så ligger jag på sidan och känner det blir blött på armen jag ligger på, hela höger bröst var blött. Lite komiskt när vi pratat om det och jag sagt att jag än inte hade läckt men att det kunde ske närsom.

minishopping

Hade lite ärenden inne på köpcentrumet och passade då på att samtidigt spana efter nån mössa åt lillkillen, maken var med o hittade en vit lurvig sådan med små öron på - tyckte den var ful/söt - dock på andra sidan hyllan fann vi samma modell i brun nyans och den såg bättre ut iallafall.

Hittade lite annat också - mjuka fodrade jeans, vita strumpor, vita tossor, vit hjälmmössa, fodrade mjuka mörka jeans (större storlek).



Igår fick lillkillen en liten present av sin blivande kusin och moster, en pyjamas. Jättefin och behövlig då jag nyligen tvättat upp allt i små storlekar o insett att vi behöver nog åtminstone en pyjamas till. Så blivande moster läste nog mina tankar där :-)


v. 30 - 29+0




3/4 avklarade

Går in i vecka 30 idag, nu är det 10 veckor kvar till BF. Det är helt sinnes hur fort det egentligen har gått, jag kommer väl ta tillbaka det där när bebisen aldrig vill komma ut lite senare ;-) Men i det stora fram tills nu har det gått väldigt fort trots krämpor och annat.
En fjärdedel kvar. Den tyngsta delen.

Jag börjar längta duktigt nu, småpratar med magen - har haft det så svårt att verkligen förstå att det är på riktigt. Vi väntar bebis! Vår bebis!

Får se vad som väntas, blir det förlossning eller blir det kejsarsnitt? Det blir väl ställningstagande efter tillväxt UL ante mig. Jag har ju min kroniska sjukdom i botten, blodtrycket och trångt bäcken emot mig för normal förlossning. Vi får se som sagt, än vill jag inte fundera så mycket i förlossningen - vill veta först om jag ens får vara med om en. Annars känner jag mig ännu mer snuvad på konfekten.

Drömmen

Ett urklipp från min privata blogg för något år sedan:

"Inatt genomgick jag en förlossning, och till världen kom en liten mörkhårig liten kille. Det var fruktansvärt att vakna upp ifrån drömmen och skiljas från stunden, jag var nästintill säker på att den mörkyviga gossen låg någonstans i huset för det var så verklig. Låg kvar i sängen med tårarna i ögonen en stund, sedan gick jag upp och tittade. Men det var en dröm. Sådant stör mig så enormt, allt är så verkligt – man kan nästan ta på det hela. Jag hade fortfarande doften av bebishud i näsan, känslan hur hans hår kändes under mina lätta fingertoppar, hur han låg och knep ihop ögonen och att jag satt och väntade på en liten glimt – lutar det åt ljusa eller mörka? Ögonfransarna så mörka och långa och munnen plutade lite smått buttert. Att bara se på honom och hinna känna äntligen är vi i hamn.. och så rycks man bort, förjäkligt!

Drömmer sällan om förlossningar, men nu är det andra gången på några månader. Båda gångerna har det varit en pojke. För mig spelar det ingen roll om jag får den lyckan att bli gravid/få adoptera – huvudsak barnet är välmående.

Dags att ruska av sig drömmen, för det var ju tyvärr bara en dröm.."



Har glömt bort dem drömmarna, men när jag läste detta så minns jag dem igen. Bara drömt att få en pojk, och så bär jag en pojk i magen. Det är lite komiskt. Man börjar såklart fundera om vår lillkille är väldigt lik gossen jag tidigare drömt om?

Jag drömmer inte mycket om bebis - inte alls under graviditeten bör jag påstå. Är mest sjuka drömmar och en hel del barnförbjudna varianter - det konstigaste av allt är att man kommer ihåg varenda en.

Kossan mu...



Maken retas med mig när jag går runt här hemma med mammakulan som pinglar lite som den vill. Jag är lilla kossan med bjällran - det hörs iallafall när man kommer ;-)



Ser små hår, man kommer aldrig undan dem när man är kattägd - ni kan väl blunda för dem? ;-)


Udda känsla

Vet ni hur KONSTIGT det kändes igår när jag hängde upp miniplagg för miniplagg tillsammans med våra egna kläder på torkställningen? Att jag äntligen också "får" göra det. Jag njöt av stunden, och idag får jag njuta lite till då jag ska vika in allt i garderoben som maken fixat iordning. Tänka sig att man kan njuta av att få göra så vardagligt tråkiga sysslor som att hänga o vika tvätt? Ha ha! Nyhetens behag förstår jag ;-)


Första laddningen, ljusa material - mest bodysar och filtar.

Myser

Det är faktiskt rätt mysigt när lillkillen sparkas o buffas där inne, det har ändrats sovvanor och när på dygnet han är som mest aktiv - i början var jag orolig då jag inte känt av honom på ett tag men det fick jag tillbaka med råge då det var party konstant på kvällskvisten.
Och numer vaknar han till när jag går på mina toabesök nattetid, lagom till jag lagt mig åter igen så kommer någon liten buff och så blir det lugnt igen. Så nu får jag faktiskt sova hyffsat utan att han bökar o stökar och håller mig vaken - eller är det jag som vant mig?

Har märkt att jag knappt känner av de svagare sparkarna/böket numer utan jag måste lägga handen på stället för att kontrollera om det är lillkillen som busar.

Sparkarna når högre o högre upp- revbenen snuddas och det sparkas ända ut i sidorna av magen. Anar att livmodern håller på och rätar upp sig för får enstaka sparkar mot vänster sida numer också. Innan har det varit i mitten och höger sida som varit utsatt.

Ökat

Sa imorse till maken att jag måste verkligen köpa mig trosor i någon storlek större nu då jag knappt får på mig mina ;-) Är bara ett fåtal som jag kan använda utan att ha dragkamp, magen petar ner dem och dem kasar ner även när jag går. Började klä på mig för att idag ska vi iväg o förhoppningsvis få ena bilen såld vi har på gården, men fick panik vid bh'n! Kunde nätt o jämt knäppa ihop den, det var ju knappt två veckor sedan jag använde vanlig bh - men nu gick det knappt. Väl på så är det bara att inse faktum. D-kupa, bye bye!!

Köpte för någon vecka sedan amningsbh'ar - just för jag hört av andra att dem är otroligt sköna att ha sista tiden - och har man tur kan man även använda dem till det dem är till för efter bebisen kommit om man inte ökat alltför mycket i storlek för dem är så töjbara i materialet. Så dem har jag bott i, men när jag ändå tänkt tvätta dem idag så kunde jag ta på mig nåt annat - tji fick jag!

Ändå upplever jag inte mina bröst som stora ?? Jättekonstigt det här, får inte ihop ekvationen.

Och nu börjar det bli kallare ute, en o annan snöflinga har dalat ner men inget som legat kvar på backen. Jag rotade fram långkallingar (jag är fryslort) - men då till nästa problem - då blir alla leggings för trånga, och mammajeansen får jag med nöd o näppe på mig när jag bara har trosor under. Lattjo! Nu är det dragkamp med trosor OCH leggings ;-) Får lösa mina i-landsproblem så jag slipper gå med rumpan helt bar!


Apropå mammakulan med silverkedjan, jag vet ju att man ska ha kulan långt ner på magen men kedjan är låååååång - sätter jag på mig den kan jag använda mammakulan till geishakula istället ;-) Så kedjan ska lämnas in för att förkortas. Imorse virrade jag runt i tron att jag förlagt kvittot till det, jisses! Tur maken har mer koll än en annan. <3

Projekt

Vi bor i äldre hus som vi renoverar lite här o där i. Så det är lite upp o ner med det mesta, vi sover inte i vårat egentliga tilltänkta sovrum - det är inte påbörjat. Och har en känsla av att vi inte kommer få det klart heller innan lillskrutt anländer. Så vi får bo kvar på nedervåningen o trängas, men så kommer vi till problemet..... var ska lillskrutt ha alla sina kläder då?

Så har sått lite förslag och maken får göra jobbet ;-) Har två garderober o en dubbelbyrå som är full av våra kläder - och en halv garderob som mer är för att hänga plagg i - den tänkte jag att vi kunde sätta in hyllplan i så duger den nog gott o väl så länge.

Dock ser jag fram emot då vi är klar med sovrummet uppe - master bedroom med rejäl klädförvaring! Men måste få klart det andra rummet uppe först. Och så ska lillskrutt framöver få ett rum med ;-)

Mammakula

Fick i helgen en present av svärföräldrarna, eller jag o lillskrutt :-) En jättefin mammakula med silverhalsband till, tyvärr var längden på halsbandet på tok för stort för lilla mig så det ska jag gå och få fixat. Ska bli intressant o se om han kommer minnas ljudet sen, det ska om inte annat vara rofyllt för de små liven.

Har tänkt många gånger på att köpa en Bola, men aldrig kommit till skott. Så blev glatt överraskad!


Ett diskret vitt litet hjärta som symbol på mammakulan. Köpt på Guldfynd.


Tack fina blivande farmor som köpte den till oss!! ♥

v. 29 - 28+0






Ont

Fredag åkte vi till blivande farföräldrarna, vi åt gott och hadet det riktigt trevligt. Lördagen kom o vaknade av lillskrutts bökande, det verkade bli startskottet på ont för fick sådana sammandragningar att jag knappt visste var jag skulle ta vägen :-( Efter lite frukost och värktabletter så blev det relativt lugnt. Åkte in till stan för att hälsa på makens farmor men efter fikat där körde det igång igen. Fick avboka resten, åkte hem istället - ingen höjdare o vara där om man ska åka in för koll. Har lika långt hem som till deras närmaste sjukhus med förlossning.

Låg resten av kvällen hemma i sängen, hela magen var öm o hård. Tänkte ringa in om de körde igång igen men inte. Fick sova rätt gott, var ju iofs väldigt slut efter den där dagen. Idag Söndag är magen lite öm ännu, men än så länge inget ont iallafall.

Har bosatt mig i sängen. Så helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Men så kan de bli!

MVC besök (v.27+5)

Efter en usel natt så var jag helt död när klockan ringde, tänkte en snabb sekund att ringa återbud till barnmorskan - ha ha ha! Men masade mig upp och kom iväg till slut, i tid ;-)

Blodtryck: 132/76
Glukos: 6,1
Hb: 128
Vikt: totalt +8,6 kg sen inskrivningen
SF: 25. Livmoder sned ännu.
Bebis hjärtljud: 148

Ska ringa och boka TUL också, så får allt riva runt i pappershögen för det där numret. Som vanligt noll koll på allt just nu och det stör mig. Jag som annars alltid har full koll, har knappt koll på vad som är fram o bak på trosorna numer.

Om en dryg månad börjar föräldrautbildningen, och så ska det bokas in en visning på BB - det sistnämnda är något mer för makens skull då jag själv inte känner något behov utav det, men det kan vara lugnare för honom o veta vart allt ligger o få lite frågetecken uträtta :-)

Idag ska vi åka till blivande farföräldrarna o bli lite bortskämda med god mat, bara vara. Det har blivit bortprioriterat att åka iväg längre vändor när mamma är så dålig, men känner att livet kan inte stanna upp för det. Så det ska bli kul o åka iväg, och även kanske hinna träffa lite andra av makens släktingar med.

Ha en skön helg!!

Preggobilder

Snart måste man förbereda sig inför att ta lite finare tjockisbilder också, kan bli intressant för en annan som inte alls tycker om att posera framför kameran utan gärna håller sig bakom den. Men det är väl klart man ska föreviga tillståndet så där den sista tiden - med en fotosession med en obekväm blivande mamma ;-)

Kan bli spännande det här, dock tycker jag det nästan är tur att det är många veckor kvar innan vi slår slag i saken. Ha ha!

Är det fler som förevigat magen med finare bilder, gått till fotograf/blivit fotad av fotokunniga vänner? Eller som tänkt sig det som fortfarande är gravida? :-)

Svullet

Börjar svälla i ben o fötter, får mig ett gott skratt när strumporna åker av då man ser jättemärken efter dem i huden - stora gropar. Men inget jag märker än utav, mer än när man tar av sig kläder som suttit åt lite mer. Eller jo, fötterna blir ju ömma för ingenting. Det värker i dem på kvällarna.

Annars är det som vanligt - ont i ischiasen, lite förvärkar och foglossningen märks av mer o mer. Andra tycker jag är gnällig, men scheisse - försöker bita ihop. Det är inte underbart precis, man hänger inte med i samma tempo - blir alltid sist, klarar knappt ta upp saker från golvet, kan inte göra samma sysslor som innan. Osv osv.

Fått lite hormonutbrott, blir arg/ledsen för småsaker - och när jag väl blir det så exploderar jag ut i världens gråt. Ack så synd det är om mig då, he he! Helt annan sida av mig själv annars då jag är rätt stadig och sällan gråter, men dock kort stubin. Ja, det är nog inte lätt o leva med gravida.

Har inte haft tiden o uppdaterat då min mamma blivit lite sämre i sin sjukdom, hon ligger inne på sjukhus igen och jag hoppas hon kan komma hem snart igen - det är väl tidsfråga när hon inte kan vara hemma mer tyvärr..

v. 28 - 27+0






Tröjorna


Huvtröjorna, vänstra i velour och den högra är superman - baksidan har ett ännu större superman-märke.


Tröjorna utan huva. Vänstra tröjan är i stil med blivande pappans egna tröjor han går runt i - tyckte det var lite kul ;-) Höger är stickad, supermjuk!

Fyndat

När jag ändå skulle böka in mig i bebyggelsen för att fixa apoteksärende (glömde ju helt bort att ta det igår efter läkarbesöket) så svängde jag förbi loppisen. Ni har nog läst om mina bekymmer om tröjor att ha till lillfisen, det är luvor, luvor, luvor. Sedan har jag inte hittat något av intresse på loppisarna jag varit på, men nu rev jag runt i lådorna. 4 stycken tröjor, två utan huva - två med. Dessa fyra stycken betalade jag hela 20 kronor för sammanlagt. Nästan så man skämdes när man betalade, men nu slipper lillfis frysa första tiden iallafall ;-) För anser att det inte räcker med långärmade bodys i alla lägen i början.

Har sibirienkylan i färskt minne, brr!!

Bara små ärenden idag, det enda nyttiga jag gjort - har varit ett helt företag. Nu får jag såklart sota för det, men måste få i mig lite mat innan jag lägger mig. Kommer jag ihåg så ska jag fota tröjorna också o visa dem här.


Tack för ni är så goa och kommenterar, peppar och hejar. Ni ska bara veta att jag blir så glad när jag ser att någon kommenterat.

Sjukskriven

Var iväg till distriktläkaren och fick komma in efter 30 minuters försening från deras sida då det var en patient innan mig som brakade ihop och fick åka ambulans till sjukhuset istället. Så där satt jag i väntrummet och det ryggonda blev bara värre o värre. Försökte varva stå o sitta men nej då.

Berättade som det var och att jag även har foglossning och nån form av ischias - är väl en falsk version förstås - bebis som trycker på nerverna och gör en helt handikappad och smärtpåverkad. Blev undersökt, kläm på mage o rygg. Hoppade ett jämfotaskutt när han tryckte på skinkan, faaaan va ont det gjorde - sedan kom stötsmärtor från fogarna för mitt plötsliga hopp. Och lite sammandragningar på det. Bra, för då fick han se och bekräfta att det var det också.

Sjukskriven månaden ut, sedan skulle jag återkomma - men iom att jag har semesterdagar jag måste ta ut så blir det att ta dem och sen går jag ju hem som föräldraledig därefter. Orkar inte knöla för någon veckas sjukskrivning till sen, hade ändå tänkt gå hem ändå i December så.

Blir att ringa chefen nu då för planering..

Plats 386

Satt nyss i kön till Försäkringskassan som alla andra tydligen, plats 386 i telefonkö. Tack o lov fick jag efter en stunds väntan förfrågan att bli uppringd, så jag valde det istället. Får se hur smidigt det alternativet är i jämförelse att köa.

Jag funderar lite över hur det ligger till när man tar ut föräldrapenning under graviditet, man får ju ta ut 60 dagar innan beräknat födelsedatum - men frågan är ju om man har SGI'n skyddad då - om man låter bli o tar ut dagar under den perioden. Vet ju att SGI'n är skyddad EFTER barnet kommit och ett år framåt, men hur det är FÖRE barnet kommit vill jag gärna veta. Vill helst inte nalla i onödan heller om jag nu ska gå hem tidigare på det här viset.

Dock vet jag inte hur det kommer bli med allt - sjukskrivning osv. Ringde även till helpdesk som vi har inom jobbet för att få reda på hur många semesterdagar jag har kvar - det är dagar jag måste ta ut innan detta året är slut dessutom. 13 dagar vart det då jag snyltat lite på dem redan i somras. Så dem tänkte jag ta ut först och sen gå hem på föräldraledighet i förväg. Får se om det blir någon sjukskrivning eller ej först o främst, sen måste det planeras.

Trots jag själv jobbar inom FK o har en utbildning bakom mig inom försäkring så är det ändå djungel - speciellt när man själv hamnar i den och måste få rätsida på allt.


Uppdaterat:
Jodå, SGIn är skyddad även under de 60 dagarna innan beräknat födelsedatum även om jag inte väljer att plocka  ut dagar. Låter bra, då får man fundera lite hur man ska kunna pussla det hela när vi (jag?) även funderat lite på att vi båda ska vara hemma första månaderna - dock att endast en alt. båda varvar att ta ut fpdagar.

Irriterande envis

Jag blir såklart less på att hamna mellan stolarna, så hela Söndagen satt jag o funderade om jag skulle skrapa ihop orken och försöka mig på en arbetsdag eller låta mina egna sjukdagar rulla. Hmm... Jag packade väskan mot kvällen. Jag stod på tågperrongen på morgonen. Kom till jobbet.

Men allt eftersom minutrarna gick så fick jag ondare o ondare, svettades som en gris och det onda gick över även bak i ryggen. Vid lunch var det hemskt, kunde knappt sätta arslet på en stol för jag kunde inte slappna av alls.
Folk frågade hur det var med mig, och bad mig tänka på mig o bebis - ÅK HEM! Kände mig dum som ens tagit mig dit, men har nog så dåligt samvete för jobbet just nu.

Ringer vårdcentralen och bokar läkartid. Onsdag morgon fick det bli och sjuksköterskan som hade hand om rådgivning o tidsbokningen tyckte så synd om mig och sa att jag inte skulle jobba utan åka hem. Hade svårt o hålla tårarna borta när jag blev tagen på allvar, någon som lyssnade på mig. Chefen dock borta på planering hela dagen, fick skicka ett mail o förklara läget.

Så var det med det. Så var man hemma igen, dock har jag så ont i magen - en klump i magen rättare sagt nu när det hänger på distriktläkaren. Jag kan ju inte jobba som det är nu, hur ska jag kunna få något gjort om jag måste lägga mig i ryggläge titt som tätt? Funkar ju inte :-( Om jag nekas sjukskrivning då? Får väl kedja fast mig vid förlossningen om jag fortsätter nonchas.. Känner mig så LITEN!!

v. 27 - 26+0




Tar upp det här

Lite smågrejer som jag tänkt ta upp här, men minnet är kasst - dock ska jag skriva det jag kommer ihåg ;-)

MVC och det där

Ang. mvc så har inte mitt mvc någon läkare, mottagningen består av 5-6 stycken barnmorskor och en sjuksköterska. Sedan skickar dem en till spec.mvc där det bara är läkare, först brukar dem ha kontakt via journalpluttar - som läkarna på spec.mvc ser och skriver ett svar på alt. bokar in patienten på koll. Så på så vis fick jag o min bm svaret första gången att avvakta om sammandragningarna ger med sig vid vila. Nu skickade bm ytterligare en förfrågan, får se vad läkarna svarar.

Sedan har vi förlossningen, dit man åker vid akuta besvär. Dit ska jag ringa om det blir värre och mvc har stängt.

VC hänvisas jag till också om nu spec. mvc anser att det inte är "akut".

En liten djungel och förvirrande nog för en yrmössa som mig. Får se vad dem säger på Måndag, jag ska dock kontakta VC ändå - min rygg blir bara sämre o sämre, den har ju inte varit bra någonsin efter diverse olyckor - men som känns värre än värst. Och så har jag dragit på mig SVAMP - inte down there, utan på brösten. Jag ska då drabbas av allt. Foglossningen börjar bli jobbig återigen och ska ta upp det med vc-läkaren så jag kan få komma till någon för det och ryggen. Sedan ta upp sammandragningarna om de nu anser att jag ska ta det på vc och inte via spec.mvc.


Awards

Måste tacka för alla awards jag har fått, det glädjer mig att ni har mig i åtanke - men just nu prioriterar jag min lilla datatid och ork att försöka läsa ikapp mig på era bloggar och försöka skrapa ihop ett o annat inlägg själv till min egen blogg. Men jag blir glad som tusan! Tack ännu en gång, jag hoppas ni inte tycker jag är tråkig bara. Kram!



Hm.. sen var det något mer också, men det försvann ur huvudet som vanligt.

Tvåsiffrigt

Tänka sig att man satt på försommaren och filurade på hur många dagar man hade avverkat utav graviditeten. Kan säga att nå tvåsiffrigt kändes väldigt långt bort i horisonten. Och idag är det 99 dagar kvar, ja om man räknar utifrån BF då. Bebis kommer nog inte vara punktlig ;-)

Firade det med att köpa en urmysig bebisfilt inne på Hemtex - den är såå mjuk! Finns i rosa och blått. Synd att det inte fanns i fler (och roligare) färger. Det är faktiskt inte mycket som är kvar på listan att införskaffa till lillskrutt, och det tycker jag är så skönt när man är lite halvt invalid och knappt kan ta sig någonstans utan att frusta utav sammandragningar.

Satt o funderade idag på vad som fattas och det är väl i stora drag:

  • Babysitter
  • Gåstol (inget akut dock)
  • Lite varmare överdelar, koftor o tröjor.
  • Varm o tjock mössa
  • Vantar och tossor
  • Blöjor och allt man kan behöva inför blöjbytet (ex. salvor, tvättlappar osv)
  • Apoteksartiklar till bebis
  • Bärsjäl
  • ev. nappar
  • ev. babywatch


Ska i helgen sy ett roligt fodral till skötbädden då jag får en bit tyg över. Det är ju enkelt fixat och jag tar det ju lugnt och fint. Har lite syprojekt så det blir nog att sysselsätta sig framför symaskinen så länge ryggen går med på det.

Avvakta, avvakta (MVC besök v.25+5)

Ja jag vet inte hur länge man ska avvakta innan man ska in för en koll. Men tydligen ska det väntas lite till, men barnmorskan skulle kontakta läkaren på spc.mvc igen angående sammandragningarna. Får dem ju bara av att stå, och gå - inga hurtpromenader precis utan kortare sträckor inomhus med. Lämnade morgonurin som skickas till odling.
Läkaren hade sagt att så länge sammandragningarna gav med sig när jag vilade så skulle vi avvakta, men hur ska jag klara av en vanlig vardag på så vis? Jobba? Ska jag lägga mig i tid och otid ned på mitt kontorsgolv eller vad?

Sedan det vanliga, vägning - gått upp totalt 7 kg nu, bra bra! Blodtrycket mindre bra, nu börjar undertrycket öka. SF måttet blev litet, 22 cm då barnmorskan inte ville ta full längd då livmodern är på tvären fortfarande - har för mig att hon sa det sist med. Ligger under normalkurvan men inget som var utmärkande litet och ovanligt.


Får se när de hör av sig ang. odling och tur till spec.mvc om jag nu ska dit för koll. Fortsätter sammandragningarna blir det sjukskrivning. Blir det inte via läkaren där så tyckte bm att jag skulle sjuka mig via VC. Jo jo..


RSS 2.0