BT-koll

Igår var jag ju förbi barnmorskan och kollade blodtrycket igen, men det var fortfarande över gränsen vad dem tyckte var okej. Undertrycket ligger kring 90-95 hela tiden. Fick läsa journalen tillsammans med bm vad läkaren på spec. mvc skrivit efter besöket. Jag var småll = smal. Nähä? ;-) Men såg ut att vara i god hälsa. Ordinerat tillväxtul (redan!!) och bedömning för tidigare igångsättning, frekventa bt-koller med uppföljning av ev. medicinering. Remiss till urolog skickad.

Där och då insåg jag att det blir nog ingen januaribebis för oss, utan snarare i december! Läkaren har redan ställt in sig på att mitt blodtryck kommer vara högt och även höjas eftersom. Vi får väl se. Min storasyster är en högtryckare, så även jag kan ju vara det?

Mår rätt bra ändå i övrigt, yrsel får jag ju emellanåt men lyssnar man på kroppen så funkar det mesta!

Andra shoppar + mvc

Igår ringde en av de bästa och hojtade att hon hittat mammabyxor i ljusare tvätt för 50:-, hon mmsade bild och jag ringde upp och sa att hon gärna fick köpa dem åt mig. Söt hon är som tänker på mig <3 Här är det barskrapat på rean, iallafall mammaavdelningarna.

Idag åker jag till bm för att kolla blodtrycket, sen pyser jag till jobbet. En av mina handledare på jobbet hade frågat syster som jobbar på samma ställe som mig om det hade varit en hård helg för mig. Ha ha ha! Det är bara enhetschefen som vet om läget och jag var rak mot henne även igår när jag sjukade mig. Var ju tvungen och få rätsida på eländet, blir ju en ond cirkel när man bara kräks för allt.

Jag fortsätter med mina tabletter ett tag till ;-) Nu kommer man väl aldrig våga sluta, ha ha!

Skål!



Firar min äckelkänsla och törst med vätskeersättning, en tesked i taget. Precis sjukat mig och ute gassar redan solen. Jag mår illa av värmen också, skojade med maken att jag skulle bosätta mig i källaren idag. Där är det iallafal svalt och skönt.

Ropa inte hej hörru ;-)

Näe, hela natten har jag mått apa - och försökte få i mig lite flingor och mjölk. Idisslade. Fick i mig en Lergigan. Kände hur allt till slut bara vände i magen på mig och fick rusa på toaletten. Och sedan en gång till, och igen. Fick inte ens behålla lite vatten. Så börjar magen också strula. Från båda hållen alltså nu. Hm. Och urinblåsan kajkar ur som vanligt när vätskebalansen blir dålig.

Så man ska inte bli glad i förskott - idag fick jag tillbaka för det! Blir att sjuka mig och återfå balansen, få behålla lite - och framförallt vätska. Ingen höjdare i denna värme heller :-/

Sippar sakta vatten och småkräks emellanåt. Tänkte truga i mig något salt, men just nu vill jag låta magen vila en stund innan jag provar med något.

Nejru!

Jag hade inget flyt att hitta den ljusa tvätten på mammajeansen jag förälskade mig i så, får väl hålla utkik på tradera då - säkert nån som vill göra bra affärer *hmpf*

Märker stor skillnad på att vara ute i värmen, man blir på vippen till dålig om man är ute längre stunder!? Jag som annars är värsta soldyrkaren, så det här var något nytt för mig. Försökte tidigare idag slappa i soffan ute med en tidning, men siddu det gick inte någon längre stund heller! Jag satte mig i arbete med att rensa ogräs istället, kändes bättre att röra sig på sig.

Magbilden tagen och upplagd, jag är nyduschad och börjar må lite tjyvens - anar att jag måste få i mig något innan sänggång. En favorit jag gärna blir sugen på (när jag väl lagt mig!) är knäckemacka med salami, ni kan bara tänka er hur skönt det är och ligga i smulor! Trots man borstar bort så noga så efter man ätit upp, så ligger man och gnisslar mot någon osynlig smula ;-)

Illamående börjar klinga av, äter inte maxdos längre - kräks inte lika ofta. Idag är första dagen på länge jag varit utan tabletter, visst - jag mår svagt illa hela tiden men spyr inte. Frågan är om man vågar låta bli morgontabletten imorgon eller ej? Rädslan av att bli sådär jätteillamående o ränna på toaletten stup i kvarten - kommer sitta långt inom mig länge. Tror jag tar tabletten på morgonen veckan ut iallafall och se om jag kan vara utan Lergigan resten av helgen utan problem. Babysteps!!

v.12 - 11+6




Jämförelse:


v. 5                            v. 11                          v.12

Sådant man får vara utan

Man märker speciellt vid högtidsdagar att man är gravid och får låta bli många saker man normalt inmundigar annars. Laxen saknade jag igår, gravad, rökt... Men det funkade förstås utan, men klart - jag stod länge och väl framför fiskdisken och suktade dagen innan. Och inte en gnutta alkohol, förstås. Ovanligt då det alltid annars brukar slinka ner ett glas vin - eller fler under en sådan dag.

Men det blev bra ändå! Har sådan trötthet så man orkar inte engagera sig riktigt i något. Förhoppningsvis vänder väl den känslan, snart?! :-)

Snart går vi in i v. 13 dessutom. Här går det undan. Ska försöka föreviga den lilla magen framöver på fulla veckor - så Söndagar blir det fotografering hädanefter, om det nu inte kommer något emellan. Har ju alltid velat haft vecka för vecka, så man kan blicka tillbaka och jämföra. Måste bli bättring på det hela.

Loppisfynd

Jag har varit två vändor på klädbytardagar då jag varit gravid, och man kan hitta jättefina kläder - vissa inte ens använda många gånger till bra priser. Första gången kom jag inte dit förräns sista dagen och det var rätt urplockat, men kom hem med en påse full - denna gång var jag där 10 minuter efter de öppnat första dagen och kom ut med en påse full. Mest basickläder, men tänkte att jag kunde visa senaste påsen för er.


Jättesött set med isbjörnar på, body och pyjamas från Ellos. P.OP byxor för ynka 10:-
Långärmad body med söt figur framtill, lagom stilrent. Kortärmad body med småbjörnar på. Ida-T mössa 5:-.


Sex stycken långärmade vita bodys i storlek 50-68 och en kortärmad i storlek 56. Vit pyjamas med nalletryck storlek 68. Minsta bodyn hitills i vitt o brunrandigt.



Svart byxa storlek 56, grå byxa strl 56, brun och vitrandig sovpåse, vita byxor med sött tryck som tyvärr inte syns här, djurmotivbyxor, bruna velourbyxor och grå byxor med strumpor.


Långärmade bodys i storlekarna 56-62.


Denna påse betalade jag 225:- för.

Från mormor

Lillknyttets blivande mormor kan inte låta bli, hon köper på sig en massa prylar och lämpar av dem här emellanåt. För någon vecka sedan kom hon med detta:


Två filtar i fleece, en randig body i storlek 80 och ett jättesött badlakan!

Hon har även kommit med velourbyxor i olika färger, små sockor med motiv på, och en mössa. Jag har sagt att hon inte ska köpa så mycket ;-) (och nej, vi själva köper mest unisex-färger men blivande mormor köper friskt alla möjliga kulörer!)

v.11 - 10+6






v. 5                             v. 11

v.5 - 4+6


Första bilden, taget två dagar efter klinikens testdag.

H&M rea


Ingen gravid har nog (förhoppningsvis?) inte missat att H&M rear ut en massa kläder till vrakpris. Idag skulle jag in och köpa större bh och kom även ut med ett par till mammajeans. 100:- var priset. Mina underkläder blev dyrare ;-)
P.OP. har också rea, men har ingen butik nära mig. Annars hade jag nog kikat där med!

Medaljens baksida

Jag har tagit det mesta, eviga rännandet på toaletten - vissa perioder har man nätt o jämt kommit ut från toaletten innan man känner att det trycker på igen ;-) Men det har lugnat sig, sedan kom illamåendet med världens kraft och efter någon vecka blev det Lergigan och man orkade med återigen men man gick alltid med smått illamående i bakgrunden. Sedan tröttheten. Och ischiasen. Och nu.. foglossning! Jag skyllde på ischiasen men detta blev tyvärr så genomskinligt till slut. Nu får jag tänka på hur jag sitter, hur jag går, hur jag ska resa mig upp osv. osv. Allt för att slippa onödigt slitage och få sota för det.

Nu i helgen har vi varit upptagna med att omstrukturera, sovrummet blev nedflyttat för att slippa onödigt spring på nätterna ner till toaletten - dessa trappor..


Idag blir det inte så mycket vila heller, ska iväg på apoteket och hämta ut ny Lergiganburk, köpa mig större bh'ar (ja, de nyköpta C-kuporna växte jag ur på ett par dagar!) så nu blir det att leta D-kupor. Jag är ju så liten runt om, så hoppas det inte blir så svårt ändå. Och rullgardiner till vårat nya sovrum.
Sedan ska det handlad mat och så är det saker här hemma som ska ordnas, sådant man inte annars hinner med i veckorna.
Får ta de lugnt och lyssna på kroppen så gott det går trots min to-do-lista.

Berättat

Nu har vi berättat för de flesta, är väl mest ytliga bekanta som inte vet om läget. Men i det stora hela så tror vi att vi fått med allihopa :-) Det tog sin tid innan min pappa fick veta nyheten, hade tänkt åka över och berätta men man har ju inte haft något liv sedan man började jobba. Sedan blev jag orolig att han skulle få veta det hela på omvägar så det fick bli ett mms där vi skrev att "Lillskrutten här! Anländer lagom till årsskiftet". Pappa ringde upp strax därefter och var så glad, han är annars en rätt hård man till ytan men då blev han riktigt blödig. Han har trott att vi väntat barnbesked, att vi skulle gå den vägen med adoption. För vi har även berättat för honom om våra problem - och för tre år sedan gifte vi oss för att det skulle bli smidigare med processen. Men, så hamnade vi på annat spår som han inte blivit upplyst om då vi sällan pratar om just detta ämne.

Så han blev lite ställd men jätteglad! Han är mån om mig och sa att jag måste ta det lugnt nu, och att han ser fram emot att se vad det gömmer sig där inne.


Nu känns det ju bättre att kunna outa sig mer på nätet också, inte vara lika hemlig och så. Mycket bra att alltid slippa tänka sig för ;-)

Lite nytt

Shoppat lite kläder här i dagarna, det första plagget jag köpte var ju ett fynd från tradera - ett par popbrallor i lite rakare stuk.


Men nu har jag fyndat igen ;-) Blev ett par ledigare mammabyxor köpta på H&M, hela 50:- betalade jag! Hittade även träningsbyxor i trekvartslängd med knyt nertill, de har bred skön mudd och svalkande material. Dem kostade 149:-. Och två stycken två-pack med långa linnen, även dem från H&M. Ett två-pack kostade 99:-, jag går ju runt och blottar magen efter lunchtid om jag har mina vanliga toppar - så det var dags att köpa på sig lite fler längre linnen så man slipper gå och dra i dem hela tiden. Och så blev det två stycken bh'ar i större storlek, dags nu tycker jag och byta upp sig!



Lite bilder på mina fynd, slarvigt upplagt i taskigt ljus. Och mina 50 kronors-brallor anar jag varför de kostade 50:- De blir skrynkliga efter tvätt, ha ha ha! Nåja, de är jättesköna och jag kan ha dem redan nu ;-)



Inskrivning och spec. mvc

Idag blev det inskrivning hos bm, vi åkte dit och fick på en gång kissa, ta prover och väga mig. Tyvärr kommer min bm Malin sluta så idag satt den barnmorska som skulle ersätta henne, Gunilla. Lika bra att skriva upp det här så kanske jag kommer ihåg det - om inte annat kunna gå tillbaka för att kika ;-)

De tyckte jag verkade förnuftig med allt och hade koll på det mesta redan, men blodtrycket var för tok för högt - låg på snittat 148/89 har jag för mig, undertrycket var högt iaf. Så det skulle jag bli kollad även hos läkaren på spec. mvc senare under dagen. Järnvärdet 141, bra bra. Får väl se när den sakteliga dalar ner i värde.

Fick hem en packe böcker o häften, och tid för ultraljud! 10/8 är det dags - spännande!! Så var det bara att tacka o bocka, för att hinna in till Gävle för läkarbesöket.

Fick vänta länge och väl, det var tydligen nya ultraljudsapparater som var lite för avancerade för läkarna. Fick remiss till urologen för samtal iom graviditeten och så var det inte riktigt mer med det, hon gjorde gynundersökning och vul! Lillskrutt hade växt på sig på dessa två veckor och fått ben och armar som flaxade. Allt såg jättefint ut iallafall och det var skönt - hade inte alls förväntat mig vul så det var bonus. Glömde fråga om man fick en bild, såg inte ut som på maskinen att den kunde printa ut - men printern var på baksidan - det såg jag när hon böjde sig ner och fick upp en bild som hon sparade i journalen. Attans!

Jo och blodtrycket var för högt även där, så nu ska jag bli kollad varannan vecka - ev. få mediciner. Jisses. Känner mig flåsig för ingenting så jag börjar förstå, måste försöka ta det lite lugnare.

Tandborstning

Nu är det jättesvårt att borsta tänderna, speciellt på morgonen. Jag hulkar länge och väl men idag kräktes jag flera gånger innan jag kunde borsta igenom hela munnen. Mysigt ;-) Mindre kul när man vet att man inte har så mycket tid på sig att göra sig redo att åka, då sitter man böjd över toalettstolen och hulkar för kombinationen av minstsmaken och rörelsen med tandborsten i munnen triggar det värsta av det värsta.

Första bilden

Då det aldrig blev av att vi fotograferade det lilla fyrcelliga ägget som skulle bli lillskrutt så är detta första bilden vi har på miraklet.



Taget 2/6-11 i v. 8+1. Det vita området var påbörjan till moderkakan och navelsträng, skulle inte ta länge till innan den tog över sa läkaren som gjorde vulet. Hjärtat tickade på fint och längden överrenstämde som det skulle.

Jag vet...

men..... jag kunde inte motstå ett kap! Igår sent ikväll (fick kämpa mig för att hålla mig vaken) budade jag hem ett par mammabyxor, knappt använda och jättefina enligt bild o info. De kan få ligga och damma ett tag i garderoben så länge ;-)

Börjar få ett litet put, på morgonen putar det och mot kvällen är magen jättesvullen nertill - det ser riktigt kul ut! Ha ha!

v.10

Då går vi idag in i vecka 10! Jag känner att jag kommer nog inte uppdatera så flitigt i veckorna som det ser ut nu. Just nu är det jobb, äta, sova, göra sina behov osv. som lägrar vardagarna. Idag hemma vid 19, svängde förbi affären på hemvägen - måste ju ha färskvaror hemma! Frukt kan jag inte vara utan! Och maken är inte mycket till hjälp nu när vi jobbar om varann hela denna vecka, vi sover i samma säng ca 5-6 timmar tillsammans max men mer än så är det inte - jag går upp och han fortsätter sova, när jag kommer hem så är han och jobbar. Underbart!

Det suger verkligen när man kommer hem som ett hungrigt monster och måste ställa sig och laga mat dessutom.. Huu....  Men vi lever allihopa, och överlever dagarna med just nu illamående och blodsockerfall titt som tätt för tillfället ;-) Lite komiskt och få sådana ras när man sitter mitt i en hög av papper på sitt rum på jobbet, och hugger tag i bästa ätbara sak. Idag var det en apelsin, och den sprätte duktigt... hm....... Mina då vita papper blev solkiga av apelsinsaften. OUPS!!

Ditt o datt

Radade upp smeknamnen vi (eh.. jag!) använt. Men Lillskrutt är väl det som jag gillar mest, skrutt skrutt.. ett ord jag ofta säger annars också. Äppelskrutt - äpplets kärnhus, skrutt också - säger jag när något är orättvist/fel, skruttibangbang - skrotbil/äldre bil. Trots det är lite neggo över det (från min sida när jag använder skrutt-ordet) så ser jag det inte negativt när jag sätter LILL framför.

Varit en tung första vecka på jobbet, man mår illa, tidiga mornar, långa dagar, dålig sömn (så varmt i sovrummet trots öppet fönster!).. Så det är skönt med helg, skrotar runt i morgonrock för tillfället sedan jag varit vaken sedan 4.15.

Ska ut och jaga större BH idag tänkte jag. Det är INTE skönt längre :-( Men det känns samtidigt dumt att handla en-två när jag förmodligen kommer växa ännu mer framöver, men det måste ju vara bekvämt också!

Något jag spanat lite efter är ett fynd på preggojeans, får se om jag slår till alla-redan eller inte. Det är ju ett jättekap och de är i fint skick.. Tåls att tänka på!

Arbetsnamn

Arbetsnamn, vad ska miraklet kallas under tiden? Jag tycker om lillskrutt, är väl mest det jag använder. Nu minns jag inte riktigt vad maken kallade miraklet i början, det är något väldigt pluttenuttigt. Och så är inte riktigt jag ;-)

Har ni smeknamn/arbetsnamn ni gillar?

Lillskrutt
Lillplutt
Mini
Bönan

är väl de som använts mest ;-)


Lillskrutt!

Läkaren var så försenad så vi satt och rullade tummarna i en halvtimme i väntrummet innan en sköterska fixade så någon annan läkare kunde ta oss istället. Så man var inte alltför glad över detta. Men vi kom till slut in till en annan och hon var väldigt tystlåten och bröt en hel del. Efter lite frågor om när det var FET och när jag testade + så fick jag hoppa upp i stolen. Tog en bra stund innan vi fick se den lilla bönan där inne. Fick en bild med oss hem också. Det kändes så overkligt, och gör det ännu!

Men så roligt och få se miraklet där inne, allt såg bra ut och jag är idag enl. mätning v.8+2 - som jag anade, byter vecka på måndagar.

Är vrålhungrig och trött, så ni blir utan bild! Men den kommer nog framöver... ;-)

VUL idag!

Så är dagen här, har dock inte tid förrän senare idag - så nu blir det några extra långsamma timmar förstår jag :-) Känns spännande och skrämmande på samma gång! Tänk om det är tomt där inne, eller sitter fel till? Eller om det är fler än en? Det är verkligen upp till bevis idag, man kan inte riktigt förbereda sig på något sätt hur det än går. Kommer med uppdatering senare idag/ikväll.

Annars är det full rulle, har börjat nytt jobb och är mer på jobbet än hemma. Har lång pendlingstid dessutom så det slukar min annars lediga fritid. Man orkar inte mycket när man väl kommer hem, ja speciellt inte nu när man mår som man gör och är kroniskt trött. Kliver upp 4-5 på morgonen och kommer hem 17.30 eller senare om det blir övertid. Man känner ju att man lever iallafall! ;-)


RSS 2.0