Namnanmälan

Papprena för anmälan om nyfött barns namn låg i brevlådan då vi blivit utskrivna från barnkliniken, för oss var förnamnet väldigt klart men mellannamnet hade vi inte pratat så mycket om mer än några gånger under graviditeten då jag gärna vill ha släktnamn som ändå är "ok". Någon Lennart eller Östen blev det ju inte riktigt, men till sist hade jag två namn jag kunde tycka var reko - men valet föll ändå enkelt på John. Lite roligt ändå då vi bor på släktgård och namnet har följt personer här på gården.

Mileon John Efternamn blev registrerat och klart, han slipper få tilldelat ett namn utav Skatteverket iallafall ;-) Så har han även ett lite mer internationellt namn också.
Namnet Mileon är rätt ovanligt, och för mig kom det namnet fram genom att pussla om bokstäver i befintliga namn.  Har alltid varit förtjust i "Milton", men det hann bli taget av vänner för några år sedan. Så efter lite bokstavslek kom namnet Mileon till.

Hade ingen aning om att det fanns personer i Sverige som hette så förräns jag kikade på Statistiska Centralbyrån - 4 stycken män har förnamnet Mileon, 3 utav dem har det som tilltalsnamn. Ja nu är dem åtminstone 5 ;-)
Ingen heter så i detta län, så det är han ensam om ett tag till om.

Har fått lite reaktioner utav namnet, den första som fick höra talas om namnet då vi varit lite hemliga med ev. namn var mamma/mormor. Hon kunde knappt uttala det först utan det blev engelskt uttal för Million. Vi uttalar det Mil-e-on. Hon tyckte inte alls om det först, men smälte det hela under tidens gång. Sista gången jag pratade med henne sa hon att Mileon kommer snart - hon visste att han skulle heta så - trots vi inte ville bestämma oss förräns han tittat ut och sett vad han "var för någon".
Många andra har blivit lite förvånade över namnval - när det är så annorlunda. Men för det mesta positivt ändå, att det är så fint och stilrent. På forum har vissa blivit inspirerade och börjat fundera på namnet själva - vilket smickrar en annan :-)

Kommentarer
Postat av: MDB

Tycker att det här med namn är så himla intressant. Det blir en del diskussioner nu med vänner och släktingar och alla har sina åsikter. Träffade ett annat par som också ska få barn snart och vi hade verkligen olika namnförslag. Är ju skönt på ett sätt eftersom då minskar ju risken för att ens "eget" namn ska bli taget.

2011-01-04 @ 14:02:48
URL: http://minadrommarsbarn.blogspot.com/
Postat av: Camilla

Mileon är ett jättefint namn och ovanligt men det passar er kille :)



Det kommer ett separat inlägg om tävlingen senare ;)



Bara tråkigheter, men nu kan det väl bli bättre? Eller? :p Hoppet är väl det sista som försvinner ;)



KRAM!

2011-01-04 @ 15:35:37
Postat av: Emelie

Tack så mycket för brevet på posten, det blev en liten vinst =)

2011-01-04 @ 22:04:44
URL: http://kronsten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0