Sover o sover

Mileon var väldigt piggelin imorse, han tänkte då rakt inte slumra om! Så mamma blev snopen när hon hade tagit av sonen allt utom blöja - för att mysa hud mot hud i sängen när pappa åkt till jobbet. Inte då. Lilleman ville snutta på mammas bröst, vilket inte är det bästa för magen som bör vila några timmar mellan målen. Det var gnäll o knöl, missnöjd liten herre. Så när Mileon äntligen somnade så satt en annan där vaken men med huvudvärk. Det blev inte riktigt som en annan tänkt sig ;-)

Innan nästa mål så tog jag upp honom för ett bad, kan inte förstå hur bröstmjölk kan leta sig fram på en bebiskropp som min mjölk tydligen gör. På nätterna har man taskigt ljus och ser inte mycket, vill inte heller göra något i "onödan" när det är natt så han nån gång förstår att mörkt = natt = sova. Så efter natten var hela ansiktet intorkat av mjölk, i ena örat, ner i halsvecken och på hela hans bröst och ner i ena armvecket.
Badet gjorde susen, han tycker om o sprätta runt i vattnet. Sedan var han för en gångs skull LUGN på skötbordet - annars tar han i för kung o fosterland som för att säga att där vill han inte ligga. Matdags och så slocknade han igen - och sover ännu. Magen spökar så han knölar i sömnen, lillefis..

Mamma har lyckats gjort lite nytta förutom badet. Tagit ner julgardinerna, strykit nya gardiner o fått upp dem, dammtorkat, tagit ner julstjärnorna och fått fram de vanliga lamporna igen. Himla springande på mig ;-)
Medans Mileon sover ännu ska jag hinna ut o hämta posten tror jag, så här kan jag inte sitta. Snart ringer ju mat, blöj o sovklockan igen för lillherren i huset.

Kommentarer
Postat av: Tina

Skönt att du fick lite gjort idag.

Härhemma har julen också åkt ut, ja allt utom gardinerna.



Ja du på natten har man ingen riktig koll på hur mjölken sprutar i mörkret, men det är ju tur att det finns bad. :-)

2011-01-03 @ 22:13:09
URL: http://tiniwinisen.blogg.se/
Postat av: Nina-Morsa till Siri

tack så mkt. eran mileon beter sig som vår siri på skötbordet, inge kul! nu brukar hon få ha snuttefilten på sig, då är det lugnt. hon vill väl skyla sig haha:=

2011-01-05 @ 07:22:13
URL: http://ninairmeli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0