33 veckor

Det har varit ett litet kort uppehåll pga semester, blir nog inte lika frekvent med veckouppdateringarna som innan nu heller. Vissa veckor har det inte skett några större framsteg ändå :-)

  • Nu äter vi både lagad lunch och middag, även vissa fiskrätter går i men dock inte hela portioner. Mängden mat som går i den lilla magen numer är för det mesta en hel burk och ibland pressas det även ner lite frukt också. Det ska givetvis smaka mycket! Köpt burkmat går även ner om man kryddar extra, men det mesta maten han äter är hemlagad då mamman föredrar det. Köpt burkmat funkar när man är på språng :-)
    Dock har han blivit dålig på att dricka vatten/välling. Han börjar mer o mer rata vällingen som ges vid nattningen. Går sällan i mer än 50 ml numer. Håller koll på kisseriet och hoppas detta är något tillfälligt!
  • Häver sig upp mer med armarna när han ligger på mage, och snurrar runt mer - han ligger sällan kvar på samma ställe. Och nu har det släppt med att vända sig åt båda hållen, tidigare vägrade han själv utan behövde lite hjälp - nu stånkas det runt och oj så nöjd han blir. Försöker hinna med o se och uppmuntra mycket. Men nog är han rörligare alltid!
  • Sitter gör han, men ännu inte riktigt stadig utan tippar över lite titt som tätt - men sitter mycket bättre än senaste uppdateringen.
  • Är tröttare och sover mer om dagarna, det händer väl mycket som måste sorteras upp i huvudet förstås.
  • Gåstolen använder han gärna, han har greppat hur man tar sig fram och hittar gärna på massa bus - blommor som står på golvet är väldigt utsatta just nu för Mileons nyfikna händer. Något han kommit på det senaste är att man kan använda gåstolen på andra vis med, genom att stå och studsa i den - han studsar runt jämfota och tar sig fram med världens fart!
  • Har varit väldigt känslig för livlig miljö, det blir för mycket för honom - nu är det mycket bättre och leka med andra barn funkar desto bättre. Förut var det hemskt otäckt när andra barn skrek eller grät, då behövdes det inte mycket för att börja stortjuta själv.
  • Börjat busa med mamman på skötbordet, han sparkar och vrider sig som en ål så man tappar greppet om honom - speciellt när man håller i hans fötter för att göra rent efter bajsblöjor. Helt hopplös har han blivit så vi kan nästan bli "osams" vid skötbordet när tålamodet är dåligt för mamman.
  • Vi kampas också när det gäller att spänna fast honom i bilstol och vagn - han hänger sig framåt och gör allt för att inte bli fastspänd. Dock vinner alltid mamman o pappan i detta läget, hårda bud!
  • Låtsashostar, det är roligt för då får man uppmärksamhet tydligen. Ha ha!
  • Småspyr fortfarande en hel del, det verkar komma lite närsom - strax efter mat och ända fram till han snart ska äta nästa mål. Det växer ju bort men ack så mycket merjobb när han nu äter riktiga mål, mycket fläckar på kläder blir det! :-)
  • Vår katt är mycket intressant, den jagar han gärna runt i gåstol och även försöker få tag på när den går förbi honom. Även sitter katten gärna med nedanför bordet nu av någon anledning när det vankas mat för Mileon, då sitter han gärna och tittar ner och försöker klappa katten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0