Fiskgrytan (som slinker ner här hemma)

Fiskgryta med rotsaker

ca 400 g torsk eller annan vit liknande fisk
6 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
1 vitlök
Vatten
1-2 tsk persilja
Svartpeppar
Vitpeppar
Mjölk
Smör/olja

Skala och hacka upp potatis, morot o palsternackan. I en stor kastrull och täck med vatten, låt koka upp och ha i persilja och pressad vitlök. Krydda med svart o vitpeppar. När rotsakerna är klara så ha i fisken (gärna i mindre bitar) och låt den sjuda sig klar. Häll ur vattnet och mixa till valfri konsistens, tillsätt smör/olja och ev. en skvätt mjölk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0