Köttgryta
Köttgryta för barn
200g nötkött (t ex grytbitar)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
minst 2 dl vatten
2 tsk saltfri buljong (kan uteslutas)
1 lagerblad
1 krm timjan
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 morötter
2 potatisar
1 purjolök
200g nötkött (t ex grytbitar)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
minst 2 dl vatten
2 tsk saltfri buljong (kan uteslutas)
1 lagerblad
1 krm timjan
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 morötter
2 potatisar
1 purjolök
Skala potatis och morot och dela i mindre bitar. Hacka löken och dela köttet i grytbitarna i mindre ca 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlöken.
Smält smöret i en gryta. Blanda i mjölet. Lägg i kött, potatis, morötter, lök och purjolök. Blanda om och häll på vattnet. Fyll på med vatten så att det precis täcker ingredienserna. Om du häller på mycket mer än 2 dl vatten så öka buljongmängden lite. Lägg i ett lagerblad och timjan.
Koka upp och låt koka på svag värme ca 40 minuter tills köttet blivit mört. Plocka ur lagerbladet. Mosa eller mixa till varfri konsistens.
Smält smöret i en gryta. Blanda i mjölet. Lägg i kött, potatis, morötter, lök och purjolök. Blanda om och häll på vattnet. Fyll på med vatten så att det precis täcker ingredienserna. Om du häller på mycket mer än 2 dl vatten så öka buljongmängden lite. Lägg i ett lagerblad och timjan.
Koka upp och låt koka på svag värme ca 40 minuter tills köttet blivit mört. Plocka ur lagerbladet. Mosa eller mixa till varfri konsistens.
Kommentarer
Trackback