Lax med couscous/ris
3 dl couscous/ris
Ca 400 g lax
1 purjolök
3 dl ärtor
Ett par sparris
2 dl koksnötsmjölk
Kryddor: citron, rosmarin, ingefära
Skär grönsakerna och laxen i bitar. Skölj couscousen. Lägg i en stor gryta och täck med vatten. Koka upp och häll på kokosnötsmjölken, låt sjuda ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen helt genomkokt. Smaka av med lite citronsaft, rosmarin och lite ingefära. Tillsätt olja/smör. Mixa/mosa till önskad konsistens.
Ca 400 g lax
1 purjolök
3 dl ärtor
Ett par sparris
2 dl koksnötsmjölk
Kryddor: citron, rosmarin, ingefära
Skär grönsakerna och laxen i bitar. Skölj couscousen. Lägg i en stor gryta och täck med vatten. Koka upp och häll på kokosnötsmjölken, låt sjuda ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen helt genomkokt. Smaka av med lite citronsaft, rosmarin och lite ingefära. Tillsätt olja/smör. Mixa/mosa till önskad konsistens.
Kommentarer
Postat av: Jenny / Ekopyssel
Vad kul att du skrivit så mycket om mat den senaste tiden. Härligt att han äter så mycket nu.
Vi har precis börjat med smakisar och jag tycker det är svårt att få till när man ska gå från att det bara är en smakis till att äta mer, men det kanske ger sig. Hur gjorde ni?
Postat av: Camilla
Åh, detta lät gott, även för oss vuxna :) Kanske får mixtra lite med kryddorna :)
Trackback