Somnade sittandes

Skrutt tjongade upp ögonen vid 7, rena rama sovmorgon en helg!? Mja, inte direkt kanske. Mamman var trött i ögonen efter att ha tröstat liten flera omgångar i natt. Självklart var det svårt o somna om efter varje gång, så det var mycket grus och sand i dem stackars ögonen. Frukostflaska och mys/bus i sängen - härligt o ligga kvar o bara vara ett tag. Klev upp vid 9.30 och då var det mamman o pappans tur för frukost efter att ha fixat bort pyjamas på lillmannen. Mileon ville dock inte sysselsätta sig i babygymmet, så fick sitta med mamman och läsa morgontidningen. Han slocknade sittandes där i knäet, plutten - han var verkligen tyst o lugn så anade att det var sovtajm igen ;-)

Trodde att vi skulle kanske hinna äta upp och kunna gå ut för en promenad i solen men nix. Låter han sova så får vi gå ut senare istället, vill inte rucka alltför mycket på honom. Igår blev det upp o ner då han fick väckas för att åka till bvc, blev en riktig gnällis senare under dagen trots han fick sig en sovlur på köpis i dryga 1½ timme medans mamman satte sprätt på pengarna (ja även där..).


Mileon brukar egentligen bli väldigt gnällig och skrikig när John Blund knackar på, han kämpar oftast in i det sista (dagtid!) och gnäller sig till sömns. Så detta var väldigt ovanligt, helt tyst somnade han rätt upp o ner. Han har ju alltid annars innan somnat till mat, somnat vid bröstet eller blivit sömnig av ett rejält nappflaskmål. Sedan han ändrade sina rutiner nu igen så har det inte riktigt varit genomförbart, och jag blivit aningens förvirrad hur jag ska söva honom på något annat vis - för han är ju van vid o somna till mat, men det går åt rätt håll nu!
Han vill somna i famnen, har upp han mot axeln och låter han "gnälla" sig till sömns och jag hummar lite tyst. Sedan kan jag lägga ner honom efter en stund.
Just det där gnällandet går inte o förklara, han är egentligen inte direkt ledsen utan mer arg att missa saker tror jag. Sövningen någon annanstans än hemma funkar just nu inte alls, då är det för spännande och han kan inte slappna av helt o hållet.
Annars funkar även sövning att lägga han i vagnen och gå ut på en promenad, det funkar absolut inte o söva han i vagn inomhus - då har mamman en mycket arg son :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0