Sovrutin

Ja här har vi väl inte haft så jättebra rutiner vid sovdags, inte dagtid då han tidigare somnade efter maten och kunde läggas därefter. När det inte var läge för mat då plutten signalerade vila, så stod mamman helt plötsligt aningens rådvill och antog att nu blir det tufft o få han o somna på något annat vis. Men det gick ju med att låta han somna mot axeln. Dock är det inget man önskar att han vande sig vid så någon ändring på detta måste ske innan han blir för stor o tung.

Så alldeles nyss signalerade plutt att han var trött, dock inte för trött så han gastar o gapar - utan lugn. Så lade honom i soffan och myste in honom i filt och la snutten brevid. Han var inte riktigt med på noterna så tänkte att jag mjukstartar detta med att ligga brevid honom. Efter en kvart så sov han!
Hoppas vi kan få till det här framöver. Vi tar dagtid först och fortsätter jobba på kvällsnattningen. Lilleman sover ju fortfarande i vår säng, men ska framöver låta honom somna själv och inte på någon utav oss. För att sedan introducera hans säng igen - får allt göra den riktigt mysig innan dess! Dock är han så varmblodig men ändå vill ha den där känslan av att ligga trångt - får klura lite på det.

Blir att prova sig fram o söva honom dagtid i soffan och i vår säng så länge - dock väntar jag på babyvakten så sängen går bort tills dess då jag verkligen vill vara säker att jag hör honom när han sover på övervåningen.

Första dagsvilan brukar han ta i vagnen, han brukar gasta när man klär på honom - då är han trötter. Sedan lugnar han sig på en gång när han kommer ner i vagnen och slocknar när man rullat tre meter på uppfarten. Ungefär!

Babysteps! Hur gör/gjorde ni? Det här känns bra, men kanske finns de saker o finslipa på, för att få det riktigt bra för allas parter. Man är ju så novis, men vet ju att man får helt enkelt pröva sig fram.

Kommentarer
Postat av: MDB

Vad spännande att läsa om hur ni tänker kring sovrutiner. Vi har ännu inga sådana, men har börjat tänka att vi ska få skruttisen att sova i sin egen säng i alla fall en del av natten. Det tar dock mycket längre tid att söva henne då så jag är tyvärr lite lat än så länge.

2011-03-28 @ 16:58:09
URL: http://minadrommarsbarn.blogspot.com/
Postat av: Alexandra

Vi har verkligen också ett jätte jobb framför oss då vår lilleman också sover i vår säng eller somnaar på bröstet! Kanske dags att ta tag i det... men det är ju så mysigt!:)

2011-03-28 @ 22:12:21
Postat av: Emelie

Vi har två avlånga kuddar från ikea som vi gör trångt med i Emblas säng, sen när hon sover hos oss har jag dem i ytterkant som utrullningsskydd.



Vi har inga direkta rutiner men Embla är väldigt lätt ändå så hon somnar utan problem när hon är trött, ofta kan man lägga ner henne i hennes säng och sätta på hennes spöklampa så fipplar hon med den tills hon somnar.

2011-03-29 @ 10:49:52
URL: http://kronsten.blogspot.com
Postat av: Camilla

Tunn tunn snutte som ni lindar in honom i?



Det är svårt att hitta rutiner, skiljer sig så från familj till familj. Men när väl rutinerna är på plats så är det guld värda!



Jag älskar rutiner! ;-)



Denna kommentar är till inlägget nedan :-p

Liten blir stor, ibland hänger man inte med själv i barnens utveckling!

2011-03-29 @ 13:17:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0